Daniel Stalpertstraat 100 1072XL Amsterdam, Gerard Doubuurt

Bewaar object

Omschrijving

*********************** ENGLISH TEXT BELOW ***************************

Loftachtig begane grond appartement met tuin. Deze moderne woning (bouwjaar 2014) is strak afgewerkt, opvallend licht, voorzien van een gietvloer met vloerverwarming, heeft een ruim 3 meter hoog plafond en is in een mooi gebouw op een heel gewilde locatie in 'De Pijp' gelegen.

Indeling:
- Begane grond: entree/hal, gang, woonkamer voorzien van werk/studeer plek, open keuken met doorloop naar de eetkamer aan de achterzijde met openslaande deuren naar de achtergelegen tuin, slaapkamer aan de rustige achterzijde, badkamer, was/bergruimte.

Bijzonderheden:
- Benedenwoning met achtergelegen tuin.
- Licht appartement vanwege de hoge plafonds.
- Gietvloer met vloerverwarming.
- Goed geïsoleerd.
- Perfecte locatie.

********************** ENGLISH TEXT ******************************

Loft-like ground floor apartment with garden. This modern house (year of construction
2014) is tightly finished, very light, equipped with a cast floor with underfloor heating, has a spacious 3-meter high ceiling and is situated in a nice building on a very popular location in the 'De Pijp' area.

Layout:
- Ground floor: entrance / hallway, living room with work/study space, openplan kitchen with access to the dining room at the rear with large doors to the backside garden, bedroom on the quiet rearside, bathroom, laundry/storage room.

Specialty's:
- Ground floor with back garden.
- Bright apartment because of the high ceilings.
- Cast floor with underfloor heating.
- Well insolated.
- Perfect location.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-03-2018
Status
Verhuurd
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2014

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
60 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Daniel Stalpertstraat 100 1072XL Amsterdam, Gerard Doubuurt

naar Daniel Stalpertstraat 100 1072XL Amsterdam, Gerard Doubuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand