Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Daniel Stalpertstraat 11 2 1072VZ Amsterdam, Frans Halsbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Ruim opgezet 3-laags bovenhuis van ca. 123 m2 met terras op een geweldig stuk van de Oude Pijp!

Entree, u komt binnen in de woonkamer. De woonkamer is heerlijk licht door de grote ramen. Vanaf de bank heeft u prachtig uitzicht over panden die karakteristiek zijn voor de Pijp. De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woonverdieping. Hier is ruimte voor een ruime eetkamertafel. In het verlengde van de woonkamer is nog een bijkeuken/wasruimte. Hier is de aansluiting voor de wasmachine en de benodigde bergruimte. Op deze verdieping vindt u bovendien een badkamer met een douche, wastafel en wc.

Via de trap komt u op de 1e slaapverdieping. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van de woning is een grote slaapkamer te vinden.

Op de bovenste verdieping is een bijzonder royale slaapkamer. Deze beslaat de gehele verdieping en is zeer charmant te noemen door de zichtbare spanten van het dak. Tevens bevindt zich hier ook de 2e badkamer met ligbad, wastafel en wc. Aan de achterzijde van deze verdieping is het terras te vinden. Hier zit u heerlijk in de zon.

Locatie
Het appartement is op steenworp afstand gelegen van de Albert Cuypmarkt en de Ferdinand Bolstraat. De bekende musea zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en niet te vergeten het Vondelpark en het concertgebouw liggen op loopafstand. De Daniel Stalpertstraat heeft veel gezellige winkels, cafés en restaurants.
Binnenkort ligt hier tevens op loopafstand het nieuwe metrostation van de Noord-Zuid lijn. En komt er een grote garage onder de Boerenwetering.

Bijzonderheden:
- 3-laags bovenhuis
- woonoppervlakte ca. 123 m2
- 3 zeer ruime slaapkamers, indien gewenst zijn er meerdere slaapkamers te realiseren
- overal dubbel glas
- geregistreerd als 2 woningen (2 parkeervergunningen te verkrijgen)
- gelegen op eigen grond!
- het pand is gesplitst in 2008
- zonnig terras van 6 m2


++++++++++


Spaciously set up 3 floor upstairs apartment of approx. 123 m2 with terrace in an amazing part of the Oude Pijp!

Entrance, you enter into the living room. The living room is wonderfully light thanks to the large windows. From the couch you have a beautiful view of the buildings that are characteristic of de Pijp. The kitchen is located at the back of the living floor. There is space here for a large dining room table. In the extension of the living room a scullery with washing facilities is present. Here you will find the connections for the washing machine and the necessary storage space. On this floor you will also find a bathroom with shower, sink and toilet.

Using the stairs you reach the first bedroom level. Both in the front and in the back of the apartment you will find a large bedroom.

On the highest floor an exceptionally spacious bedroom is located. This covers the entire floor and is very charming due to the visible roof trusses. The 2nd bathroom with bath tub, sink and toilet is also located here. In the back of this floor you can find the terrace. Here you can enjoy the sun.

Location
The apartment is located a stone’s throw away from the Albert Cuypmarkt and the Ferdinand Bolstraat. The famous museums such as the Rijksmuseum, the Van Gogh Museum and last but not least the Vondelpark and the Concertgebouw are within walking distance. The Daniel Stalpertstraat has a lot of wonderful stores, cafés and restaurants.

Coming soon within walking distance as well is the new subway station of the Noord/Zuidlijn. Soon there will also be a large parking garage beneath the Boerenwetering.

Particularities:
- 3 floor upstairs apartment
- living area approx. 123 m2
- 3 very spacious bedrooms, if desired more bedrooms can be created
- entire apartment provided with double glazed windows
- registered as 2 apartments (possible to acquire 2 parking permits)
- located on freehold land!
- the building has been divided in 2008
- sunny terrace of 6 m2
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-01-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
123 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Daniel Stalpertstraat 11 2 1072VZ Amsterdam, Frans Halsbuurt

naar Daniel Stalpertstraat 11 2 1072VZ Amsterdam, Frans Halsbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand