Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Daniel Stalpertstraat 45 - B 1072XB AMSTERDAM, Frans Halsbuurt

Huurprijs excl. € 1.400 per maand

Bewaar object

Omschrijving

*.* ENGLISH TRANSLATION BELOW ***

TIJDELIJK TE HUUR VAN 1 DECEMBER 2018 TOT EN MET 31 MEI 2019 - GEMEUBILEERD EN GESTOFFEERD -APPARTEMENT IN DE BRUISENDE PIJP.

Adres:
DANIËL STALPERTSTRAAT 45-B, 1072 XB AMSTERDAM

Ligging:
De Daniel Stalpertstraat ligt tussen de Frans Halsstraat en de Ruysdaelkade aan de rand van Oud-Zuid en het Museumplein. De rustige straat, heeft werkelijk alles op loopafstand gelegen; de winkels in de bekende Ferdinand Bolstraat en de dagelijkse markt de Albert Cuyp, maar ook de chique PC Hooftstraat, meerdere uitstekende restaurants, gezellige cafeetjes, culturele voorzieningen als Rijksmuseum, Concertgebouw, Van Goghmuseum etc. Tevens prima bereikbaar met het openbaar vervoer middels tramverbindingen en in de Noord-Zuidlijn.

Indeling:
Gelegen in luxe wooncomplex met lift op de tweede verdieping.

Entree; woonkamer met open keuken v.v. inbouwapparatuur, trap naar beneden waar zich de slaapkamer bevindt en de badkamer v.v. douche, wastafel, toilet en wasmachine-/droger \opstelling,

Woonoppervlakte:
Ca. 45 m²

Bijzonderheden:
- Gemeubileerd / gestoffeerd;
- Tijdelijke verhuur (6 maanden) van 1 december 2018 tot en met 31 mei 2019
- Inpandige gym aanwezig.

Huurprijs:
€ 1.400 excl.

*** ENGLISH TRANSLATION ***


TEMPORARY FOR RENT FROM 1 DECEMBER 2018 TO 31 MAY 2019 - FURNISHED AND UPHOLSTERED -APPARTEMENT IN THE PIPE AREA.

Address:
DANIEL STALPERTSTRAAT 45-B, 1072 XB AMSTERDAM

Location:
The Daniel Stalpertstraat is located between the Frans Halsstraat and the Ruysdaelkade on the edge of Oud-Zuid and the Museumplein. The quiet street, really has everything within walking distance; the shops in the famous Ferdinand Bolstraat and the daily market the Albert Cuyp, but also the chic PC Hooftstraat, several excellent restaurants, cozy cafes, cultural facilities such as Rijksmuseum, Concertgebouw, Van Gogh Museum etc. Also easily accessible by public transport with tram connections and in the North-South line.

Layout:
Located in luxury residential complex with elevator on the second floor.

Entrance; living room with open kitchen with built-in appliances, stairs downstairs where the bedroom is located and the bathroom with shower, sink, toilet and washer / dryer setup,

Living area:
Approx. 45 m²

Particularities:
- Furnished / upholstered;
- Temporary rental (6 months) from 1 December 2018 to 31 May 2019
- Indoor gym available.

Rental price:
€ 1.400 excl.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-10-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2014

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
45 m²
Inhoud
119 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Daniel Stalpertstraat 45 - B 1072XB AMSTERDAM, Frans Halsbuurt

naar Daniel Stalpertstraat 45 - B 1072XB AMSTERDAM, Frans Halsbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand