De Egmondenstraat 178 1024SG Amsterdam, Werengouw Midden

Vraagprijs € 195.000 

Bewaar object

Omschrijving

Licht en ruim 3-kamerappartement (woonoppervlakte ca. 65 m) met 2 balkons gelegen op de 2e verdieping van een kleinschalig appartementencomplex in Amsterdam Noord. Het appartement heeft de beschikking over zowel een zolderberging als een box op de begane grond en maakt onderdeel uit van een goed onderhouden complex met een actieve en professioneel beheerde vereniging van eigenaren. De erfpachtcanon is langdurig vooruitbetaald tot en met 2055!

Omgeving:
Het appartement is gelegen in een kleinschalig complex in Amsterdam Noord met vele voorzieningen in de directe omgeving. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u gebruik maken van winkelcentrum op het Waterlandplein. Daarnaast is ook het winkelcentrum Boven het IJ erg dicht bij de woning gelegen en daar vindt u een grote diversiteit aan winkels. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de ringweg A10. Ook zijn er veel directe busverbindingen, die u zeer snel naar de binnenstad van Amsterdam brengen. In de toekomst zal de bereikbaarheid van Nieuwendam uitgebreid worden met de Noord-Zuidlijn

Indeling:
Begane grond:
Gemeenschappelijke entree; brievenbussen; trappenhuis; bergingen.

Tweede verdieping:
Entree; woonkamer; keuken met toegang tot het balkon aan de voorzijde; n slaapkamer gelegen aan de voorzijde; tweede slaapkamer gelegen aan de achterzijde met toegang tot het tweede balkon; badkamer voorzien van douche, wastafel en wasmachineaansluiting; separaat toilet.

Vierde verdieping:
Zolderbergingen.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1966
- Woonoppervlakte ca. 65m
- Servicekosten bedragen circa 78,- per maand
- Erfpachtcanon is vooruitbetaald tot en met 31 maart 2055
- Warm water en verwarming middels individuele cv ketel (Intergas, 2001)
- De woning is voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing.
- Zowel een berging op de begane grond als op de zolder!
- Notariskeuze aan koper (mits in Amsterdam en conform Ringmodel Amsterdam)
- Oplevering in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1966

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
65 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Waterlandpleinbuurt

De Waterlandpleinbuurt ligt in Amsterdam Noord tussen de Zuiderzeeweg, de Schellingwouderbreek en het Baanakkerspad. Het ligt net buiten de A10. Belangrijke straten zijn onder andere Markengouw en Werengouw. De wijk werd in de jaren zestig gebouwd met voornamelijk middelhoge bouw, waarvan 95% sociale huurwoningen. Het winkelcentrum Waterlandplein vormt het hart van de wijk. De straten zijn vernoemd naar Noord-Hollandse plaatsen en natuurgebieden.
Van jaren zestigbuurt tot woonwijk met allure
Sinds de bouw in de jaren zestig was er tot begin deze eeuw niet veel veranderd. Dit terwijl de bewoners wel veranderd waren; De eerste bewoners waren ouder geworden, hun kinderen vertrokken uit de buurt en er kwamen nieuwe bewoners bij. De wensen en eisen aan wonen en de omgeving veranderden daardoor mee; er was behoefte aan meer comfort, privacy en koopwoningen met tuin. Daarom werden in 2001 plannen gemaakt om de wijk te veranderen in een prettige wijk met divers woningaanbod met betaalbare woningen met tuin, ruime appartementen met balkon, veel groen en water. Maar ook een vernieuwd winkelcentrum, horeca en allerhande voorzieningen horen daarbij. Een wijk, kortom, met allure. Het gebied waar deze plannen ten uitvoer gebracht worden bestaat onder andere uit het Waterlandplein, het Breehorngebied en Park de Groene Zoom. De vernieuwing zal tot 2020 duren, maar de Waterlandpleinbuurt heeft zich al een heel eind de goede kant op ontwikkeld.

Kaart De Egmondenstraat 178 1024SG Amsterdam, Werengouw Midden

naar De Egmondenstraat 178 1024SG Amsterdam, Werengouw Midden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand