Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

De Sitterstraat 1 1097JV Amsterdam, Tuindorp Frankendael

Bewaar object
Bouwjaar
2019
Woonoppervlakte
104 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
114 m²

Omschrijving

In de Watergraafsmeer op de hoek van de Sitterstraat en de Pasteurstraat in nieuwbouwprojekt Park Jeruzalem kunnen wij een, in aanbouw zijnde, royale gezinswoning aanbieden.
De woning (type A) heeft met 104 vierkante meter vloeroppervlak, verspreid over twee woonlagen, veel ruimte te bieden. Uniek aan deze woning is het daklicht welke zorgt voor extra daglicht.
De woning heeft een royale achtertuin; het meest gunstig gesitueerd op het Zuiden maar ook een kleine voortuin en u wordt medeeigenaar van een enorme gemeenschappelijke binnentuin. Deze tuin wordt volledig ingericht en borduurt voort op het oorspronkelijke ontwerp van Mien Ruys. De tuin is gemeenschappelijk eigendom van de woningeigenaren.

Wonen in de stad én ruimte voor je kinderen.
Op de bank met een cappuccino terwijl je de kinderen vrijuit buiten ziet spelen, en dat in je eigen Amsterdam. In de Watergraafsmeer kan het. Want aan de rand van het groene en elegante Park Frankendael komen zesenzeventig eengezinswoningen en vier appartementen.
De helft hiervan komt in de verkoop, de andere helft in de vrije sector huur. Huizen met karakter, een eigen tuin én
een grote gemeenschappelijke binnentuin. Kinderopvang en goede scholen binnen handbereik, Artis lekker dichtbij.
Kiezen tussen wonen in de stad of ruimte voor je kinderen, hoeft dus niet meer.
Park Jeruzalem heeft het allebei.

Thuiskomen in Park Jeruzalem.
Dat is wonen en leven met Amsterdamse reuring binnen handbereik. Maar ook de ruimte hebben. Om bij te komen van de dagelijkse hectiek. Om je kinderen naar hartenlust buiten te laten spelen. Je hoeft niet te kiezen, je hebt het allebei. Je voelt het al als je vanaf Artis over de Linnaeusstraat komt aanfietsen. Het tempo vertraagt. Je ziet steeds meer groen. Bij Park Frankendael sla je rechtsaf. Je komt thuis in de Watergraafsmeer, je bent thuis in Park Jeruzalem.

Nieuw cultureel erfgoed.
Fietsend over de Hugo de Vrieslaan richting de Middenweg heb je bijna niet door dat deze woningen nieuw gebouwd zijn. De vlak gedetailleerde gevels met witte betonpanelen vormen een duidelijke eenheid met de monumentale hoven. Ook aan de achterzijde springen de overeenkomsten duidelijk in het oog. De architect is geïnspireerd door het bestaande erfgoed. Het goede is bewaard gebleven, en nu duurzaam vernieuwd.

Een groen dorp, midden in de stad.
Omringd door groen In Park Jeruzalem hebben Karres en Brands het ontwerp gemaakt in de stijl van de gerenommeerde landschapsarchitecte Mien Ruys. Elke binnentuin heeft een eigen identiteit, met de diagonaal als uitgangspunt. Hierdoor, en door het slim toepassen van beplanting, dragen de tuinen bij aan een extra ruimtelijk gevoel.

De woningen.
De woningen in Park Jeruzalem bieden inspirerende indelingen en mogelijkheden. Het zijn lichte huizen met bijna drie meter hoge plafonds op de begane grond. Huizen waarin geleefd mag worden, met gebruik van eerlijke, natuurlijke materialen. Met hoge ramen aan de achterkant halen we buiten naar binnen. Of je nu stoer, uitgesproken of ingetogen wilt wonen: er zijn genoeg mogelijkheden om er echt jouw eigen huis van te maken.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-04-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2019

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
104 m²
Perceeloppervlakte
114 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frankendael

Frankendael is een wijk in de polder Watergraafsmeer in stadsdeel Amsterdam Oost. De wijk ligt rondom Park Frankendael en wordt begrensd door de Transvaalkade, de Middenweg, de Kruislaan en de Weesperzijde. Rijksmonument Frankendael Frankendael is een wijk in de Watergraafsmeer, in Amsterdam-Oost. De wijk, die vroeger Tuindorp Frankendael heette, wordt ook wel Jeruzalem genoemd. Deze naam is ontleend aan het uiterlijk van de huizen, die met hun witte betonnen muren en platte daken aan de bebouwing van Jeruzalem doen denken. De wijk en woningen zijn ontworpen door de stedenbouwkundigen en architecten Cornelis van Eesteren, Ko Mulder, Benjamin Merkelbach, Charles Karsten, Piet Elling en Mart Stam. De wijk is gebouwd tussen 1950 en 1954 en kreeg in 2010 de status van rijksmonument. Lommerrijke wijk Naast Park Frankendael en het Darwinplantsoen is er veel ander groen in de wijk. In onder andere de Maxwellstraat, Einthovenstraat en Pekelharingstraat staan lage eengezinswoningen uit begin jaren ’50 omringd door bomen en lommer. Voor een deel zijn de (duplex)woningen aan vernieuwing toe. De woningcorporaties gaan die plannen voor de buurt stapsgewijs uitvoeren. Huis Frankendael De drooglegging van de Watergraafsmeer werd rond 1629 volbracht. In de loop van de zeventiende eeuw en ook de eeuw erna werden er ruim veertig hofsteden en buitenplaatsen in de polder aangelegd. Slechts één buitenplaats hiervan is nog intact: Huis Frankendael, uiteraard ook naamgever van de wijk.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder