Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

De Vleyen 3 2134ZC Hoofddorp, Hoofddorp Floriande West

Koopsom € 419.000 

Bewaar object

Omschrijving

Begin 2000 werd in de gemeente Haarlemmermeer gestart met de bouw van een nieuwe woonwijk, 'Floriande'. Moderne, bijzonder woningen op verschillende locaties met veel vrije ruimte er omheen. Uitstekende openbaar vervoerverbindingen, snelle aansluitinge op uitvalswegen en faciliteiten zoals scholen (zowel lager als middelbaar op alle niveaus), naschoolse opvang en een wijkwinkelcentrum op korte afstand maken deze woonwijk tot een zeer plezierige omgeving om te wonen. Het op enkele kilometers afstand gelegen centrum van Hoofddorp heeft vele horecagelegenheden, theaters, een bioscoop, een poppodium, enzovoort. Rondom Floriande ligt veel groen en zijn uitgebreide fietsnetwerken gerealiseerd. Het strand van Zandvoort en het recreatiegebied Haarlemmermeerse Bos liggen dichtbij.

Het z.g. 'Berkeneiland' in de wijk Floriande stond destijds in de verkoopbrochure als volgt omschreven: "Berkeneiland ontleent zijn naam aan het 'berkenbos' bij de entree van het eiland. De berk is een boomsoort die ook veelvuldig op de rest van het eiland is te vinden. Uitgangspunt was om een losse, informele en groene sfeer op het eiland te creeren. Dit houdt in dat er veel aandacht is besteed aan het vormgeven van de openbare ruimte. Het standaardstraatprofiel (wegdek, parkeerhavens, stoep, voortuin, gevel) wordt hier anders ingevuld; het wordt versmald door het parkeren te concentreren op de hofjes achter de woningen. Wel zijn er aan de straatzijde enkele bezoekersparkeerplaatsen gesitueerd. Auto's domineren op deze manier niet meer het straatbeeld en daardoor kan de vrijgekomen ruimte worden vormgegeven door deze met groen te omgeven. De architectuur op Berkeneiland is in grote samenhang met de openbare ruimte ontworpen. Het groen is door deze sjieke, rustige architectuur niet alleen nadrukkelijk aanwezig in de woonstraten, maar op het hele eiland!"

VEILIGHEID, COMFORT, LUXE, GEMAK
Er zijn in die tijd 5 patiowoningen gebouwd aan de rand van het eiland. De woningen ogen gesloten maar binnen is het vooral licht en luchtig. Er zijn een aantal woorden die opkomen: Veiligheid, comfort, luxe, gemak. Een enorme woonoppervlakte binnen. Met het gemak van het achter je dichtdraaien van de deur en met de bus in no-time naar Schiphol en de rest van de wereld reizen zonder dat je je zorgen hoeft te maken om de tuin. Want op dat moment is het huis een veilig fort en de patio onderhoudsarm. De patio meet bijna 30 m2 en biedt optimale privacy. Hier hoeven de deuren nooit op slot.

INDELING:
Veiligheid, geborgenheid, comfort. Dat zijn de eerste woorden die opkomen bij het betreden van deze woning. Wat een heerlijk huis! De entree is royaal en leidt enerzijds naar de inpandige garage waarvan de vloer is geverfd en hierdoor meer een bijkeuken-idee geeft. De garage is groot genoeg voor de auto en biedt daarnaast extra bergruimte voor bijvoorbeeld fietsen. Terug naar de hal leidt de volgende deur naar de woonkeuken. Hoewel dit niet het eerste is wat opvalt. Met name de lange gang die leidt naar de zitkamer is indrukwekkend. Maar we beschrijven eerst de keuken: De grote glazen pui met openslaande deuren biedt zicht op en toegang de gezellige patio. De keuken is modern, voorzien van inbouwapparatuur en heeft een extra diep (granieten) werkblad. De apparatuur omvat een koel/vriescombinatie, grote oven, vaatwasser, magnetron, een 5-pits gaskookplaat en een afzuigkap.

Een lange gang langs de patio leidt naar een fantastische zitkamer. Met een oppervlakte van bijna 50 m2 en een indrukwekkende hoogte is dit een heerlijke ruimte. De ramen weerspiegelen de brede waterpartij op het plafond. Er is een open haard op gas en er ligt een massief houten vloer. De openslaande deuren vanuit de woonkamer naar de patio maken dat je op een mooie dag binnen buiten maakt en andersom. De patio biedt enorm veel privacy. Hoewel dit nog niet is gedaan zou je met groen een oase kunnen maken van dit plekje. De beslotenheid is heerlijk veilig. Je zou in de zomer alle deuren open kunnen laten staan, er kan niemand bijkomen. Op dit moment staat er een sauna. Deze is vrij nieuw en nog niet heel veel gebruikt. Ondanks de sauna is er nog steeds voldoende buitenruimte.

Terug naar de hal leidt de trap naar:
De overloop geeft toegang tot twee kamers aan de voorzijde van de woning, een kamer aan de achterzijde en een licht betekende, royale badkamer met een douche, ligbad, twee wastafels en een 2e toilet. De hal en de kamers zijn voorzien van een laminaat vloer. De master bedroom heeft een fraaie kastenwand en het bed en de nachtkastjes zijn in dezelfde stijl. Deze kunnen desgewenst dan ook achterblijven.

De vaste trap leidt naar:
Aan de voorzijde van de woning zit een schuine kap. Het is mogelijk om hier een grote, hoge dakkapel op te zetten waardoor op eenvoudige wijze een hele grote extra kamer gemaakt kan worden. Nu bereik je de zolderverdieping in een lekker royale, open ruimte. Er is een afgescheiden ruimte voor de wasmachine, droger en c.v.installatie (ketel 2013) en er bevindt zich een flinke slaapkamer aan de achterzijde. Er zijn op deze verdieping aansluitingen aanwezig voor een tweede badkamer.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-05-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2001

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
178 m²
Perceeloppervlakte
194 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart De Vleyen 3 2134ZC Hoofddorp, Hoofddorp Floriande West

naar De Vleyen 3 2134ZC Hoofddorp, Hoofddorp Floriande West
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand