Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

De Wittenkade 193 1052DC Amsterdam, Staatsliedenbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1995
Woonoppervlakte
82 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Te koop
Het gaat om een sfeervol en licht driekamerbenedenwoning van 82 m2 aangrenzend aan de gemeenschappelijke binnentuin van het appartementencomplex gelegen op de hoek van de De Wittenkade en de Korte de Wittenstraat, aan de Kostverlorenvaart. Vanuit de woonkamer en het balkon (zuidwest ligging) heeft u een prachtig uitzicht over de kade.
In de woonkamer en de eerste ruime slaapkamer ligt er een mooie houten visgraat vloer. In de overige ruimtes liggen Portugese vloertegels.

Ligging
Het appartement is aan de Kostverlorenvaart gelegen, midden in het hippe stadsdeel Westerpark dat grenst aan de binnenstad van Amsterdam. Een gewilde locatie, waar u rustig wonen kunt combineren met de directe nabijheid van de gezellige Jordaan. Het heerlijke Westerpark ligt op nog geen vijf minuten fiets afstand. Binnen enkele minuten bent u op de ringweg A10 en ook de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend. Diverse winkels, cafés en restaurants bevinden zich op loopafstand bij het Limburg van Stirumplein en in de Frederik Hendrikbuurt.

Indeling
Op de begane grond is de hoofdentree met de brievenbussen en het bellentableau. Vanuit de hal meteen rechts is de toegang naar de benedenwoning. U komt binnen in een ruime hal waar voldoende ruimte is voor uw garderobe. Vanuit de hal heeft u toegang tot de ruime bergkast, aparte kast waar de cv ketel hangt en daarnaast het apart toilet met fonteintje en de badkamer met een ligbad, douche, wastafel en de wasmachine en droger aansluiting. Aan de voorzijde is de ruime woonkamer met open keuken gelegen. Aan de linkerzijde en aan de rechterzijde zijn de beide ruime slaapkamers gelegen. In de onderbouw van het appartementencomplex is nog een aparte berging. Er is een zeer grote gemeenschappelijke binnentuin die alleen toegankelijk is voor de bewoners.

Vereniging van Eigenaars en bijzonderheden
Er is een gezonde en actieve Vereniging van Eigenaars, waarvan het beheer is uitbesteed aan een professionele beheerder. De servicekosten zijn € 71,- per maand. Het pand is op gemeentelijke erfpachtgrond gelegen. De canon is afgekocht tot 15 september 2045. Er hangt een Remeha cv ketel uit 2009.
Naam van de straat
De gebroeders Cornelis de Wit (1623-1672), burgemeester van Dordrecht en Johan de Wit (1625-1672), raadspensionaris van Holland, beiden op valse beschuldiging in Den Haag door het volk vermoord. Eén zijde van de kade heeft eerst de naam Maljapenkade gedragen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-07-2016
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1995

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
82 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.