De Wittenkade 95 II 1052AG Amsterdam, De Wittenbuurt Noord

Vraagprijs € 265.000 

Bewaar object

Omschrijving

***Gelegen aan een gracht in een populaire buurt en met fijn uitzicht over het water***

Sfeervol 2 kamer appartement aan een gracht met Frans balkon aan de voorzijde en balkon aan de achterzijde gelegen in de populaire Staatsliedenbuurt, waarbij het Westerpark en de Jordaan letterlijk om de hoek liggen. Op loopafstand van diverse winkels (o.a. AH, bakker, slager, groenteboer, drogist en avondwinkel) en gezellige horecagelegenheden (Cafι Nassau, Bar Rooster, De Vishoek, Pacific Park, Bierbrouwerij Troost en De Bakkerswinkel).

INDELING:
Via het gemeenschappelijk trappenhuis is het appartement te bereiken op de tweede verdieping, hal met garderobemogelijkheden, meterkast en toilet. De eet-/woonkamer is aan de achterzijde en heeft toegang tot het balkon gelegen op het zuidoosten en de half open keuken. De keuken is voorzien van een 5-pitsgasfornuis, koelkast en wasmachineaansluiting. Tevens is hier ook de CV ketel. De badkamer (middendeel) is voorzien van een douche en wastafel. Aan de voorzijde is de ruime slaapkamer met Frans balkon, deze ruimte is via mooie glas deuren af te sluiten is van de woon-/eetkamer.

OMGEVING:
De woning is gelegen aan een rustige gracht vlakbij diverse winkels en supermarkten, op loopafstand van o.a. het Westerpark, de Jordaan en de Haarlemmerdijk. Gezellige horecagelegenheden bevinden zich op loopafstand, waaronder cafι Nassau, Bar Rooster en Viscafι De Gouden Hoek, maar ook de Westerstraat met tal van leuke winkels en op zaterdag is hier een biologische markt. Op het Westergasterrein is o.a. een bioscoop, de Bakkerswinkel, Bierbrouwerij Troost en in de zomer zijn er volop leuke festivals en marktjes. Ook voor ontspanning biedt het mooie Westerpark veel mogelijkheden door het vele groen en diverse wandelpaden.

Door de gunstige centrale ligging en de vele mogelijkheden en gezelligheid is dit een erg populaire buurt!

BEREIKBAARHEID:
Goed bereikbaar met openbaar vervoer, station Amsterdam Centraal is op ca. 10 minuten fietsafstand van het appartement en het is ca. 5 minuten lopen naar de gezellig Jordaan en het Westerpark. Op de Van Limburg Stirumstraat en Van Hallstraat zijn meerdere tram- en bushalten richting o.a. Amsterdam Centraal en het Leidseplein. Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de ring A-10, deze is met de auto binnen enkele minuten te bereiken.

VERENIGING VAN EIGENAREN:
De Vereniging van Eigenaren De Wittenkade 95 te Amsterdam bestaat uit 3 leden. De maandelijkse servicekosten voor de betreffende woning bedragen thans € 62,50. De administratie wordt intern gedaan door de leden zelf.

EIGENDOMSSITUATIE:
Gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. Het tijdvak loopt tot 15 januari 2029 en de erfpachtcanon bedraagt thans EUR 221,26 per jaar. De Algemene Bepalingen uit 2000 zijn van toepassing.

BIJZONDERHEDEN:
• NEN2580 meetrapport aanwezig.
• Woonoppervlakte: 46,40 m².
• Gebouwgebonden buitenruimte: 3,90 m².
• Bouwjaar ca. 1904.
• Sfeervol appartement met nog vele oude details.
• Mooie lamelparket vloer door bijna de hele woning.
• Mooie ornamentenplafonds.
• Authentieke paneeldeuren.
• Handige vaste bergkasten.
• Frans balkon voorzijde gesitueerd op het noordwesten.
• Balkon achter gesitueerd op het zuidoosten.
• Top locatie, vlakbij Jordaan en Westerpark.
• Gemeentelijke erfpachtgrond.
• Verwarming en warm water middels CV ketel (2008).
• Notaris: naar keuze koper, mits koopakte conform Model Ring bij notaris in Groot Amsterdam.
• Er is pas een overeenkomst indien zowel koper als verkoper een schriftelijke koopovereenkomst hebben ondertekend bij de notaris.
• Verkoper behoudt zich, bij interesse van meerdere partijen, het recht van gunning voor.

OPLEVERING:
In overleg, kan spoedig.


Alle verkoopinformatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld.
Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste verkregen (mondelinge) informatie, onvolledigheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan en wijzen de koper nadrukkelijk op zijn wettelijke onderzoeksplicht.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1904

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
46 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Kaart De Wittenkade 95 II 1052AG Amsterdam, De Wittenbuurt Noord

naar De Wittenkade 95 II 1052AG Amsterdam, De Wittenbuurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand