Diepenbrockstraat 10 1077VZ Amsterdam, Diepenbrockbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Diepenbrockstraat 10, 1077 VZ Amsterdam
Een unieke hoekhuis (woonoppervlakte 319m en perceeloppervlakte 518 m) met eigen oprit en zonnige tuin, gelegen op een van de meest gewilde locaties in Amsterdam-Zuid. Het ideale familiehuis ligt tegenover het Beatrixpark met om de hoek de gezellige Beethovenstraat met haar mooie winkels en eetgelegenheden. Aan de zijkant van de woning heeft een toegang tot een praktijkruimte.

Ligging/bereikbaarheid:
Op loopafstand van de Beethovenstraat , de Scheldestraat, de Zuid As en het WTC, met veel diversiteit aan winkels en gezellige restaurants die deze buurt tot een van de meest geliefde buurten van Amsterdam heeft gemaakt.
De Diepenbrockstraat is zeer gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en uitvalswegen. Er is ruime parkeergelegenheid, zowel op eigen terrein, als voor de deur en fraai uitzicht op het rijkelijk aanwezige groen.

Indeling:
Begane grond:
Entree. Ruime hal. Riante woonkamer aan voorzijde met erker. Open keuken aan achterzijde, voorzien van alle luxe inbouwapparatuur. Praktijkruimte aan zijkant en achterzijde met eigen opgang vanaf de zij tuin. De praktijkruimte heeft een separaat toilet. Aan achterzijde heeft u toegang tot de groenrijke, zonovergoten tuin. Achterin de is een schuur. In de gang is een separaat toilet.

Eerste etage:
Ruime overloop. Masterbedroom aan voorzijde met toegang tot een riante walkin-closet. De masterbedroom heeft een eigen badkamer, voorzien van bad/douche combi en dubbele wastafel. 2 ruime kamers aan achterzijde. In 1 van de kamers is voorzien van een wasmachine drogeraansluiting. Vanaf de overloop heeft u toegang tot een separaat toilet.

Tweede etage:
Wederom een ruime overloop. Lichte slaapkamer aan voorzijde met toegang tot een balkon over de gehele breedte. 2 slaapkamers aan achterzijde. In het midden van de etage bevindt zich de badkamer, voorzien van inloopdouche, wastafel en toilet.

Vanaf de overloop komt u doormiddel van een vlizotrap op de ruime, praktische vliering.

Kelder:
De kelder is opgedeeld in 3 ruimtes. In 1 van de ruimtes bevinden zich de stookinstallaties. De kelder is zeer goed te gebruiken als opslagruimte.

Diepenbrockstraat:
Alphonsus Joannes Marie Diepenbrock (1862-1921), Componist van internationaal niveau. Schreef vooral kerkmuziek. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 319m (incl. vliering 53,2 m en kelder 32,1 m)
- Gelegen op erfpacht, canon bedraagt 6.930,- per jaar, tijdvak tot 31-03-2059, AB 2000
- Eigen oprit
- Fraaie tuin met achterom
- Schuur
- Praktijkruimte met eigen opgang aan de zijkant van het huis
- Alarminstallatie
- Kozijnen deels voorzien van dubbel glas
- Via het vergunningsstelsel 2 parkeervergunningen te verkrijgen
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-06-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1961

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
319 m²
Perceeloppervlakte
518 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
11
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphalstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Diepenbrockstraat 10 1077VZ Amsterdam, Diepenbrockbuurt

naar Diepenbrockstraat 10 1077VZ Amsterdam, Diepenbrockbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand