Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Dirk van Hasseltssteeg 60 II 1012NE Amsterdam, Nieuwe Kerk e.o.

Bewaar object

Omschrijving

For the English translation, please see below!

Spectaculair en modern appartement verdeeld over twee woonlagen in twee samengevoegde monumentale panden van circa 85 m2 en gelegen op EIGEN GROND.
Dit appartement bevindt zich op een unieke plek in de historische binnenstad van Amsterdam en in de nabijheid van talloze winkels, restaurants en cafés en met openbaar vervoer praktisch voor de deur!

Omgeving:
De Dirk van Hasseltssteeg is een rustige en gezellige steeg direct tussen de Nieuwendijk en de Nieuwezijds Voorburgwal.
De Jordaan met talloze hippe en gezellige cafes en restaurants is op een steenworp afstand van de woning gelegen.
De Bijenkorf, Magna Plaza en Hudson' s Bay, maar ook de Nes met Theater Frascati, het Spui en Boekhandel Scheltema & NRC zijn eveneens nabij.
Wonen in dit appartementsrecht onderstreept de internationale allure van deze unieke plek in de binnenstad.

Het Rokin-station van de nagenoeg gerealiseerde Noord-Zuid lijn met snelle verbindingen dwars door de hele stad is op een steenworp afstand van de woning gelegen. Zo ook het Centraal Station, dat zich op loop- of fietsafstand van de woning, en diverse bus- en tramlijnen stoppen nagenoeg om de hoek van het appartement!

Indeling:
Gedeelde opgang op de begane grond.
Tweede verdieping: toegang tot het appartement, hal met garderobe opstelling, vaste trap, riante overloop thans in gebruik als werkkamer/ruimte, separaat zwevend toilet, berging/wasruimte/C.V. ruimte, slaapkamer en er is een mogelijkheid voor het maken van een tweede kamer,, badkamer, vaste trap naar de derde verdieping.
Derde verdieping: woonkamer, open woonkeuken.

Woonkamer & Keuken:
De woonkamer en keuken bevinden zich op de derde (bovenste) verdieping. Deze ruimte is opgedeeld in een zitkamer en een eetkamer gedeelte en is aangenaam licht door de Velux tuimelramen (dubbele beglazing) en de ramen aan de voorzijde (enkel glas).
Op de grond is een eikenhouten vloer aangebracht en de radiatoren zijn voorzien van een moderne ombouw.

De U-vormige keuken met extra ontbijt- bargedeelte is voorzien van antraciet/beige kunststof werkblad en is uitgerust met diverse Küpersbusch inbouw apparatuur, waaronder een vaatwasser, een 5-pits gasfornuis, een royale koelkast, een apart vriesgedeelte, een magnetron en een oven.

Slaapkamer:
De master bedroom (circa 13,6 m2) bevindt zich op de tweede verdieping, is aan de voorzijde van het pand gelegen en geeft direct toegang tot de luxe badkamer. Er is een mogelijkheid om een 2e slaapkamer te maken, zie plattegrond met alternatieven.


Badkamer & separaat toilet:
De moderne badkamer is uitgerust met een inloop (regen) douche, een dubbele wastafel, een handdoek radiator en een vrijstaand ligbad (Duravit en Villeroy & Boch). Op de muren en grond zijn witte en antraciet grijze tegels aangebracht.
Een raam zorgt voor natuurlijke ventilatie.

Het separaat toilet is zwevend, in de ruimte is tevens een fonteintje aanwezig.

Overloop / werkruimte:
De royale overloop is thans in gebruik als werkkamer/studeerkamer.
De ruimte biedt genoeg plaats voor de opstelling van een boekenkast en een groot bureau en is bijzonder licht door de grote raampartijen.

Berging / C.V. ruimte / Wasruimte:
Deze ruimte bevindt zich op de tweede verdieping.
De C.V. ketel en de wasmachine staan hier opgesteld.

Buitenruimte:
Er is een dakterras aanwezig tussen de twee zadeldaken; de toestemming van de VvE hiervoor is aangevraagd.

Kadastrale kenmerken:
Gemeente: Amsterdam
Sectie: F
Complexaanduiding: 7425
Index: A10 en A12
Volle eigendom.

Energieprestatiecertificaat:
Het appartement bevindt zich in een monumentaal pand (Rijksmonument).
Verkoper beschikt derhalve niet over een energieprestatiecertificaat.

Elektra:
De meterkast (vernieuwde groepen 2009) bevindt zich achter de toilet ruimte.

Grondsoort:
Eigen grond.

Parkeren:
Bewoners komen in aanmerking voor een parkeervergunning. Voor wachttijden en overige informatie verwijzen wij naar de website van de Gemeente Amsterdam. Op loopafstand van de woning is tevens een parkeergarage (Nieuwezijds Kolk) gelegen waar tegen betaling geparkeerd kan worden.

C.V. installatie:
Type: Daalderop met combi boiler, 80 liter, bouwjaar 2015.
Deze ketel wordt gedeeld met het appartement gelegen op de eerste verdieping.
Beide appartementen zijn voorzien van onafhankelijke thermostaten.

VvE & Servicekosten:
De maandelijkse bijdrage bedraagt € 127,88,- . Dit bedrag is exclusief gas en elektra.
Vooruitlopend op de beslissing van de overheid dat VVE's 0,5% van de nieuwbouwwaarde per jaar moeten gaan sparen is besloten de bijdrage zoals deze nu is te handhaven.

Roerende zaken:
Zie bijgevoegde Lijst van Zaken.

Besluit op basis van Erfgoedwet 2016 (voorheen Monumentenwet 1988):
Het gebouw is opgenomen in de registerinschrijving als beschermd Rijksmonument in de zin van de Erfgoedwet 2016.
Voor Rijksmonumenten geldt dat bij een verbouwing/restauratie werkzaamheden aan een pand, de onderhoudskosten mogen worden afgetrokken van de inkomensbelasting (Box 1).
Voor meer informatie kunt u terecht op www.belastingdienst.nl alwaar u bij bureau monumentenpanden van de belastingdienst een “verzoek vaststelling aftrekbaarheid” indient.

Oplevering & Koopakte:
In de koopakte wordt een ouderdomsclausule clausule opgenomen.
Oplevering kan snel.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

Spectacular and modern apartment divided over two floors in two merged monumental buildings of approximately 85 m2. The apartment is located on own grounds (no ground lease!).

This apartment is located at an unique location in the historic center of Amsterdam and close to countless shops, restaurants and cafés.
Moreover, public transport can be found very close by!

Surroundings:
The Dirk van Hasseltssteeg is a quiet and cozy alley directly between the Nieuwendijk and the Nieuwezijds Voorburgwal.
The Jordaan with countless hip and cozy cafes and restaurants is located at a few steps from the property.
The Bijenkorf, Magna Plaza and Hudson's Bay, as well as the Nes with Theater Frascati, Spui and Bookstore Scheltema & NRC are also nearby.

Living in this apartment emphasizes the international attraction of this unique spot in the city center.
The Rokin station of the nearly finished North-South line with fast connections across the entire city is located at a walking distance from the property. Likewise, the Central Station, which is at walking or cycling distance of the house, and various bus and tram lines stop almost around the corner of the apartment!

Layout:
Shared entrance on the ground floor.
Second floor: access to the apartment, hallway with wardrobe arrangement, staircase, spacious hallway currently in use as a study, separate toilet, storage / laundry room, bedroom, bathroom, staircase to the third floor.
Third floor: living room, open kitchen with dining area and bar seats.

Living Room & Kitchen:
The living room and kitchen are located on the third (upper) floor. This room is divided into a lounge and a dining area and is pleasantly light due to the use of the Velux tumbler windows (double glass).
An oak floor is placed at the ground and the radiators are equipped with modern protection.

The U-shaped kitchen with additional breakfast area has an anthracite / beige worktop and is equipped with various Küpersbusch appliances including a dishwasher, a 5-burner gas cooker, a generous fridge, separate freezer compartment, microwave and oven .

Bedroom:
The master bedroom (about 13,6 m2) is located on the second floor, at the front of the property and gives immediate access to the luxurious bathroom.

Bathroom & separate toilet:
The modern bathroom is equipped with a walk-in shower (rain shower), a double sink, a towel radiator and a free-standing bathtub (Duravit and Villeroy & Boch).

The separate toilet is floating, there is also a sink in the room.

Overflow / workspace:
The generous hallway at the second floor is now being used as a study.
The space offers plenty of room for a bookcase and a large desk and is particularly light through the large windows.

Energy Performance Certificate:
The apartment is located in a monumental building (Rijksmonument).
T
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-09-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
85 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Burgwallen-Nieuwe Zijde

Het postcodegebied 1012 omvat het alleroudste deel van Amsterdam. Het ligt tussen de Singel in het westen, Geldersekade en Kloveniersburgwal in het oosten, de Prins Hendrikkade in het noorden en de Amstel in het zuiden. Het is een levendig gebied. De Wallen zijn internationaal bekend en populair bij toeristen. Met het project 1012 gaat de gemeente Amsterdam actief criminaliteit en verloedering tegen in dit hart van de stad. Samen met bewoners, ondernemers en investeerders versterkt de gemeente het unieke karakter van dit gebied én zijn economische waarde.

Kaart Dirk van Hasseltssteeg 60 II 1012NE Amsterdam, Nieuwe Kerk e.o.

naar Dirk van Hasseltssteeg 60 II 1012NE Amsterdam, Nieuwe Kerk e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand