Discusstraat 26 R- 2 1076VL AMSTERDAM, Marathonbuurt West

Bewaar object

Omschrijving

Geheel gerenoveerd 3-kamer appartement van 61 m2 op de tweede verdieping met balkon én berging midden in de Stadionbuurt van Amsterdam Zuid.

Het gaat hier om een perfect ingedeeld, lekker licht, zeer courant en fijn aanvoelend appartement met twee slaapkamers, een moderne woonkeuken, een frisse badkamer, een separaat toilet, een lichte en ruime woonkamer, een fijn balkon en een meer dan praktische berging op de zolderetage. De woning is verder afgewerkt met een mooie laminaatvloer en strakke wanden.

De woning ligt aan de Stadionweg, met de ingang net in de Discusstraat, nabij de Olympiaweg en de Marathonweg en op een steenworp van het Stadionplein met het Olympisch Stadion.
Alle voorzieningen zoals scholen, delicatessenwinkels/traiteurs en gezellige restaurants/cafés (Zuid, Kiebert, Marathon, Vascobelo, de drie Graefjes) bevinden zich op loopafstand van het huis. Het recent ontwikkelde Stadionplein draagt aan de gezellige sfeer zijn steentje bij, met een schitterend hotel, modern restaurant "Het Amsterdams proeflokaal", luxe appartementen, een supermarkt (grote Albert Heijn), een ondergrondse parkeergarage en een parkachtige omgeving met veel groen. Ook is de Vrije Universiteit vlakbij evenals de diverse scholen.
De locatie is verder uitstekend bereikbaar met de auto via de ring A-10 afslag Oud-Zuid en afslag Rai (S108 en S109) en met het openbaar vervoer (station Zuid/WTC ligt op steenworp afstand en directe bus en tram verbindingen naar Schiphol en Amsterdam Centraal voor de deur). Parkeren is in deze buurt nog (relatief) makkelijk. Er bestaat geen wachtlijst voor een parkeervergunning en u kunt thans twee parkeervergunningen aanvragen (informatie www.cition.nl).

Indeling: Entree via het verzorgde trappenhuis, entree van het appartement, hal, vaste kast met cv-opstelling en wasmachineaansluiting, separaat modern toilet, nette badkamer met douche, grote slaapkamer aan de achterzijde met vaste kast, tweede slaapkamer met aangrenzend balkon op het noorden. Zeer lichte woonkamer aan de voorzijde met prettig uitzicht en veel ramen, een heerlijke moderne woonkeuken met diverse inbouwapparatuur welke met schuifdeuren zijn af te sluiten van de woonkamer. Op de zolderverdieping bevindt zich een handige bergruimte.

Kortom: Dit complete en praktische stadsappartement is instap klaar en ligt op absolute toplocatie.

Specificaties:
- Volledig voorzien van dubbel glas;
- Toplocatie in Zuid;
- Woonoppervlakte 61 m2, balkon 3 m2 berging 9 m2;
- Servicekosten € 144,51 per maand.
- Erfpacht is afgekocht tot 31-08-2060;
- Warm water en verwarming via cv combi ketel;
- Goede en professionele Vereniging van Eigenaren (Minerva Vastgoed B.V.);
- Oplevering in overleg.

**************************************************************************************

Completely renovated 3-room apartment of 61 m2 on the second floor with balcony and storage room in the middle of the Stadium neighborhood of Amsterdam Zuid.

This apartment has a perfectly layout, is well lit, up-to-date and has a warm feel to it. I has two bedrooms, a modern kitchen, a crisp bathroom, a separate toilet, a bright and spacious living room, a nice balcony and a more than practical storage room on the attic floor. The house is finished with a beautiful laminate flooring and nicely plastered walls.

The House is located on the Stadionweg, with the entrance just in the Discusstraat, near the Olympiaweg and Marathonweg and around the corner from the Stadionplein with the Olympic Stadium.
All amenities such as schools, patisseries/caterers and restaurants/cafés (Zuid, Kiebert, Marathon, Vascobelo, the "drie Graefjes") are located within walking distance. The recently developed Stadionplein carries a cozy and modern atmosphere, with a splendid 4-star hotel and a modern restaurant "het Amsterdams Proeflokaal", luxury apartments, a supermarket (large Albert Heijn), underground parking and a park-like setting with lots of green. Also, the free University near as well as the various schools.
The location is easily accessible by car via the ring A-10 exit Oud-Zuid and exit Rai (S108 and S109) and the public transport (with station Zuid/WTC nearby, and direct bus and tram connections to Schiphol and Amsterdam Centraal). Parking is in this neighborhood still (relatively) easy. There is no waiting list for parking permits and a second parking permit can also be requested (information at www.cition.nl).

Layout: entrance through the well-kept staircase, entrance of the apartment, hall, closet with central heating boiler and washing machine, separate modern toilet, neat bathroom with shower, large bedroom at the rear with cupboard, second bedroom with adjoining balcony on the North. Very bright living room at the front with a nice view and lots of Windows, a fine modern living kitchen with sliding doors to separate the kitchen from the living room. In the attic (4th floor), there is a convenient storage space.

In short: this complete and practical city apartment is turn-key ready and located in an absolute superb neighborhood.

Specifications:
- Fully equipped with double glazing;
- Top location in South;
- Living area 61 M2, balcony 3 M2 storage room 9 M2;
- € 144.51 Service charge per month.
- Leasehold is bought off to 31-08-2060;
- Hot water and heating via cv combi boiler;
- Good and Professional Association of owners (Minerva Vastgoed B.V.);
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
61 m²
Externe bergruimte
9 m²
Inhoud
152 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Discusstraat 26 R- 2 1076VL AMSTERDAM, Marathonbuurt West

naar Discusstraat 26 R- 2 1076VL AMSTERDAM, Marathonbuurt West
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand