Dorpsstraat 103 1566AD Assendelft, De Zuid

Vraagprijs € 589.000 

Bewaar object

Omschrijving

Een typisch Zaans houten, vrijstaand woonhuis met voor en achter een geweldig vrij uitzicht gelegen aan de Dorpsstraat in Assendelft. Het heerlijke familiehuis is vrijstaand gelegen in het mooiste gedeelte van Assendelft met beschermd dorpsgezicht. Een gemeentelijk monument uit circa 1760 dat qua woongenot voldoet aan de huidige eisen. De huidige eigenaren hebben het dak en de funderingen vernieuwd en het geheel ge´soleerd (waarbij het karakter zowel binnen als buiten behouden is gebleven) waardoor het huis nu het comfort biedt van een nieuw gebouwd huis. Zo is er aan de linker zijkant in de zogenaamde "luif" onder andere een slaapkamer en een tweede bad gelegenheid met vloerverwarming waardoor gelijkvloers wonen tot de mogelijkheden behoort en ouders een eigen "domein" hebben. Boven zijn er drie slaapkamers en een tweede badkamer waardoor een gezin hier dus prima zijn draai kan vinden. Tel daarbij op een woonkamer van maar liefst 15 meter lang met aan de achterzijde elke dag de mooie zonsopkomst! Het huis heeft een paar jaar geleden in het woonblad Ariadne@home gestaan vanwege de charme en uitstraling. Nieuwsgierig? Wij lichten alvast een tipje van de sluier op, maar laten u de woning liever zien, proeven en beleven tijdens een bezichtiging!

Indeling begane grond:
Zoals gebruikelijk kom je aan de achterzijde binnen in de ruime keuken met vrij uitzicht, vanwaar je de royale woonkamer met eet- en zitgedeelte met schouw en Noorse houtkachel aantreft. De afwerking is zoals het hoort bij een dergelijk monument en ademt de sfeer die hoort bij een prachtig pand als dit. In de zij-aanbouw is een slaapkamer, een ruim hoekbad, keuken, bijkeuken en toilet;

Eerste verdieping:
Hier zijn een royale overloop, drie slaapkamers, de badkamer met douche, toilet en wastafel en diverse bergruimten.

Op het rondom gelegen perceel van maar liefst 1.180 m2 eigen grond (afgesloten door een eiken automatisch hek is ruimte genoeg voor het realiseren van diverse terrasjes/zitjes en kan men diverse auto's parkeren op eigen terrein en/of het plaatsen van een garage/schuur. En natuurlijk heerlijk genieten van al het natuurschoon en vergezichten!

Bijzonderheden:
- Gemeentelijk monument;
- ca. 197 m2 woonoppervlak;
- 1.180 m2 eigen grond;
- Vernieuwde fundering en geheel ge´soleerd;
- Prachtige ligging;
- Uitstekende bereikbaarheid en ontsluiting richting Amsterdam, Beverwijk, Haarlem en Alkmaar.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
197 m²
Perceeloppervlakte
1.180 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart Dorpsstraat 103 1566AD Assendelft, De Zuid

naar Dorpsstraat 103 1566AD Assendelft, De Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand