Dorpsstraat 677 1566EC Assendelft, Waterrijk

Vraagprijs € 775.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1872
Woonoppervlakte
313 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
715 m²

Omschrijving

Royaal wonen met sfeer en karakter! Deze unieke stolpboerderij uit 1872 aan de Dorpsstraat in Assendelft is werkelijk in topconditie! De 2-onder-1 kap stolpboerderij wordt dubbel bewoond, waarbij de eigendomsverhouding op ongeveer 75 / 25 % ligt. Al vele jaren bewonen de huidige eigenaren het woonhuis met zeer veel plezier en hebben zij verbouwingen en aanpassingen gedaan met behoud van het karakter van het woonhuis. Zo zijn in de loop der jaren zowel het 'vierkant' als de buitenmuren voorzien van een nieuw fundament. In 2010 is zelfs het dak compleet aangepakt en volledig ge´soleerd! De royale woonverdieping op de begane grond voorziet in ca. 182 m▓ leefruimte, bestaande uit een royale woonkamer met open keuken, sfeervolle werkkamers aan de voorzijde en natuurlijk een fantastisch atelier. Deze ruimte kan, indien gewenst, ook prima als een royale living worden benut. De keuze is aan u! Op de verdiepingen zijn thans 3 slaapkamers, een garderoberuimte en een luxe badkamer aanwezig. Ook vanuit de 1e verdieping is het royale atelier te bereiken. De tuin is zowel aan de voorzijde, zijkant als aan de achterzijde gesitueerd en met veel liefde onder architectuur aangelegd. In de achtertuin bevindt zich een luxe overkapping, welke bijvoorbeeld met een paar kleine aanpassingen als een werkkamer dienst kan doen. Via het pad aan de zijkant van de stolpboerderij is het mogelijk om met een auto achterom te komen. Het woonhuis staat op 715 m▓ eigen grond en is gelegen aan het water. De ligging nabij Amsterdam, Alkmaar, Haarlem en het kustgebied geven het geheel een zeer centrale ligging en een perfecte bereikbaarheid. Dus wonen middenin de Randstad en toch in alle rust. Met karakter en stijl! Bent u net zo enthousiast geworden als wij? Bel ons dan voor een uitgebreide rondleiding van dit unieke woonhuis!

Bouwjaar: 1872
Woonoppervlakte: ca. 313 m▓
Inhoud: ca. 1.165 m│
Perceeloppervlakte: 715 m▓ eigen grond
Aanvaarding: in overleg

De tuin is onder architectuur aangelegd en heeft verschillende (onderheide terrassen). In de achtertuin bevindt zich een veranda, deze is geheel onderheid en kan middels het plaatsen van een pui worden benut als werkkamer in de tuin. Tevens zijn er 4 zonnepanelen aanwezig op het platte dak van de veranda. De hardhouten terrassen in de tuin zijn onderheid. In de voortuin bevinden zich een aantal monumentale bomen; waaronder prachtige leilindes alsmede een majestueuze rode beuk. De ligging van het woonhuis is zeer gunstig, op korte afstand van diverse voorzieningen zoals supermarkten, winkels en openbaar vervoersvoorzieningen. Tevens centraal gelegen op korte afstand van Amsterdam (circa 20 minuten) alsmede Alkmaar, Haarlem en het kustgebied.

Bijzonderheden:
- unieke stolpboerderij in perfecte conditie;
- speelse indeling en veel gebruiksmogelijkheden;
- gemeentelijk monument en monumentale bomen voortuin;
- 'vierkant' in 2005 gefundeerd middels stalen buispalen;
- zijgevel, achtergevel, rechtergevel 1950 opnieuw gefundeerd;
- linkerzijgevel voor de helft ge´soleerd in 1950;
- voorgevel opnieuw gefundeerd 1990;
- kap 2008 compleet vernieuwd en ge´soleerd;
- keuken op maat gemaakt (Intriplo) 2005;
- luxe badkamer v.v. dubbele wastafel, douche, toilet en vloerverwarming;
- luxe sanitair Sphinx, Duravit, Grohe en Dornbracht kranen;
- cv-installatie Nefit 1996;
- energiebesparende douche-WTW op doucheafvoer;
- veranda (wanden en dak ge´soleerd) onderheid met daarop 4 stuks zonnepanelen;
- carport aanwezig met parkeerplaats;
- zijkant wordt thans royaal 'bos'perceel gehuurd (huur overdraagbaar) door eigenaren voor Ç 350,-/jaar.

Interesse in dit woonhuis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor ˙w belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-10-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1872

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
313 m²
Perceeloppervlakte
715 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

Delft

Delft heeft een historische binnenstad. Binnen de geschiedenis van Nederland is Delft vooral bekend doordat Willem van Oranje er vanaf 1572 heeft geresideerd en er in 1584 werd vermoord. De Oranjes worden sindsdien traditioneel in Delft bijgezet. De bijnaam van Delft is de Prinsenstad. Delft en het Koninklijk Huis zijn al honderden jaren met elkaar verbonden. Het is de stad waar ‘Vader des Vaderlands’ Willem van Oranje in 1572 na zijn vlucht uit Breda kwam wonen en waar hij twaalf jaar later vermoord werd.

Ook de Gouden Eeuw was in Delft een bloeiperiode voor de economie, kunst en wetenschap. De stad had een belangrijk aandeel in de oprichting van de VOC in 1602 en was één van de zes steden waar een Kamer van de VOC gevestigd was. Het wereldberoemde Delfts Blauw ontstond in het 17 -eeuwse Delft én bekende Hollandse meesters als Johannes Vermeer, Pieter de Hooch en Carel Fabritius woonden of werkten er. Ook speelde Delft in de Gouden Eeuw een belangrijke rol in de wetenschap. Delftse wetenschappers als Hugo de Groot, Reinier de Graaf en Antoni van Leeuwenhoek worden nog steeds internationaal geroemd om werk.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder