Dufaystraat 12 1075GT Amsterdam, Valeriusbuurt Oost

Vraagprijs € 1.100.000 

Bewaar object

Omschrijving

Dufaystraat 12 hs

*****ENGLISH TRANSLATION*****

Dit sfeervolle begane grond appartement van ca. 140 m2 incl. kelder (12 m2 ) heeft een heerlijke ruime tuin op het westen en is gelegen aan een rustig pleintje in Amsterdam Zuid, tussen de Johannes Verhulststraat en De Lairessestraat.
Het appartement kenmerkt zich door mooie royale ruimten en hoge plafonds.

Het appartement is ideaal gelegen, op loopafstand van het Vondelpark en de exclusieve winkelstraten zoal de Cornelis Schuytstraat en de PC Hooftstraat. De buurt heeft verschillende gezellige café’s en restaurants en het Museumplein met de diverse musea en het Concertgebouw is ook op loopafstand.

Indeling:
Eigen entree op de begane grond. Ruime hal met garderobe, berging en wc. Aan de voorzijde ligt de grote zit – eetkamer met een heerlijk vrij uitzicht over het autovrije plein. Deze kamer is verbonden met een grote open keuken. Vanuit de keuken kan de oorspronkelijke toegang met de kelder, weer open gemaakt worden. Deze kelder, voorzien van ramen, is momenteel in gebruik als een ruime opslagmogelijkheid met aansluitingen voor wasmachine en droger. Met een aantal aanpassingen zou hier ook een leefruimte van te maken zijn.

Aan de achterzijde liggen twee royale slaapkamers. Indien gewenst zijn hier eenvoudig 3 slaapkamers te maken. Beide slaapkamers hebben toegang tot de gezellige tuin van ca. 42 m2 op het westen, waar u fijn kunt genieten van de middag- en avondzon. Één van de slaapkamers beschikt over een grote inloopkast.
De badkamer is voorzien van douche, wastafel en toilet en ook hier is een wasmachineaansluiting.

Naast de voordeur is de toegang tot de gemeenschappelijke fietsenkelder. Momenteel is de privé kelder toegankelijk vanuit deze gemeenschappelijke fietsenkelder.

Het appartement is de laatste jaren zorgvuldig bewoond en biedt, na een aanpassing aan de eisen van de moderne tijd, ruime mogelijkheden voor een fantastisch sfeervol familiehuis.

Ligging:
De Dufaystraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op enkele minuten loopafstand zijn diverse tram- en busverbindingen.
Uitstekende bereikbaarheid met de Ring A-10 en gunstig gelegen nabij de Zuid-As, vanwaar u een directe verbinding heeft met Schiphol.
In de buurt is voldoende parkeergelegenheid. Parkeren kan met vergunning, hiervoor is geen wachttijd.

Bijzonderheden:
- Goede VVE
- Schilderwerk achterzijde 2017, voorzijde voorzien voor 2018
- Erfpacht € 2713,22 pj AB 1994, einde tijdvak 2045
- Servicekosten € 179,19 p.m.

*****ENGLISH TRANSLATION BELOW*****

This tasteful ground floor apartment of approx. 140 m2 incl. basement (12 m2) has a lovely spacious garden on the west and is located on a quiet square in Amsterdam South, between the Johannes Verhulststraat and De Lairessestraat.
The apartment is characterized by beautiful spacious rooms and high ceilings.

The apartment is ideally located, within walking distance of the Vondelpark and the exclusive shopping streets such as the Cornelis Schuytstraat and the PC Hooftstraat. The neighborhood has several cozy cafes and restaurants and the Museumplein with the various museums and the Concertgebouw are within walking distance.

Layout:
Private entrance on the ground floor. Spacious hall with cloakroom, storage room and toilet. At the front is the large sitting - dining room with a lovely view over the car-free square. This room is connected to a large open kitchen. From the kitchen the original entrance with the cellar can be opened again. This basement, with windows, is currently in use as a spacious storage with connections for washer and dryer. With a number of adjustments this could also be a living space.

At the back of the appartment you can find two spacious bedrooms. If desired, 3 bedrooms can easily be made here. Both bedrooms have access to the wonderful garden of approx. 42 m2 on the west, where you can enjoy the afternoon and evening sun. One of the bedrooms has a large walk-in closet.
The bathroom has a shower, sink and toilet and there is also a washing machine connection.

Next to the front door is access to the communal bicycle storage room. Currently the private cellar is accessible from this communal bicycle cellar.

The apartment has been carefully inhabited in recent years and offers, after an adaptation to the demands of modern times, ample possibilities for a fantastic family home.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
128 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Willemspark

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Kaart Dufaystraat 12 1075GT Amsterdam, Valeriusbuurt Oost

naar Dufaystraat 12 1075GT Amsterdam, Valeriusbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand