Durgerdammerdijk 133 1026CH AMSTERDAM, Durgerdam

Bewaar object

Omschrijving

Zeer fraai afgewerkt Rijksmonument (voormalig vissershuisje uit de 17e eeuw) gelegen in het karakteristieke Durgerdam (op eigen grond) met uitzicht op de jachthaven en IJmeer. Uitzicht aan de achterzijde, waar de mooi aangelegde, beschutte tuin zich bevindt, over de weilanden en boerderij. Het totale woonoppervlak omvat 116 mē met op de begane grond een geheel zelf voorziend appartementje welke goed te gebruiken is als kantoor aan huis, Bed & Breakfast of voor de inwonende oudere kinderen.

INDELING

Vanaf de straat entree in de hal met een trap naar het beneden appartement/tuinkamer met een separaat toilet. De keuken en de woonkamer zijn gelegen in een grote open ruimte voorzien van een fraaie hardhouten vloer en een houtkachel. Vanuit de woonkamer met de trap naar de boven gelegen verdieping welke beschikt over twee slaapkamers en een badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel en separaat toilet. De zolder/vliering is geschikt voor een hoop opslag en te bereiken middels een vlizotrap alwaar de CV-ketel zich bevindt.

Het beneden appartement cq de tuinkamer, is te bereiken vanuit de hal of buitenom via de tuin welke op het noordwesten is gelegen. In de woonkamer is er tevens een pantry aanwezig en een aparte badkamer met douche, toilet en wastafel.

ENKELE KENMERKEN

- Rijksmonumentale status met DUBBELGLAS en gelegen op EIGEN GROND
- Zelf voorziend appartement;
- Verbouwd en gerenoveerd in 2010 en 2013;
- Fundering met betonnen bak verankerd in de dijk.
- Mogelijkheid voor kantoor aan huis of Bed & Breakfast;
- Luxe keuken met diverse inbouwapparatuur;
- Houtkachel in de woonkamer;
- Uitzicht op de jachthaven , IJmeer en weilanden;
- drie slaapkamers en twee badkamers;
- Fraai aangelegde tuin op noordwesten;

OMGEVING

Het perceel is gelegen op een prachtige locatie en omringd met landerijen waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Aan de Schellingwouderdijk is er een Landmarkt voor de dagelijkse boodschappen en voor de kinderen een basisschool in Ransdorp. Het winkelcentrum van Amsterdam Noord "boven 't IJ" ligt op een paar minuten rijden met de auto en het centrum van Amsterdam ligt slechts op 20 minuten fietsen. Sport en ontspanning tref je centraal in het dorp rondom de voetbalvereniging en de zeilvereniging.

GESCHIEDENIS

In 1421 zorgde noodweer voor een grote overstroming van de Zuiderzee: de Sint-Elisabethsvloed. Om herhaling van een dergelijke ramp te voorkomen kregen de mensen in dit gebied in 1422 toestemming een zeedijk aan te leggen, die de Waterlandse Zeedijk werd genoemd. In de bocht van die dijk ontstond het dorp Durgerdam.
De oorspronkelijke naam, in de loop der eeuwen verbasterd, luidde Ydoornickerdam, naar het door de Sint-Elisabethsvloed verzwolgen gehucht IJdoorn. Dit gehucht bevond zich bij het Vuurtoreneiland in wat nu de buitendijkse polder IJdoorn, tegenwoordig een natuurgebied, is.
In vroeger eeuwen waren vooral scheepvaart en handel middelen van bestaan. Toen daar in de achttiende eeuw minder emplooi was, stapten velen over op de visserij. Met de afsluiting van de Zuiderzee, in 1932, verdween ook die inkomstenbron grotendeels.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-01-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Karakteristieke woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
116 m²
Externe bergruimte
1 m²
Perceeloppervlakte
176 m²
Inhoud
430 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Waterland

Het groene Waterland (of Landelijk Noord) valt binnen de grenzen van stadsdeel Amsterdam-Noord. Het bestaat uit de dorpen Durgerdam, Schellingwoude, Holysloot, Ransdorp en Zunderdorp. De dorpen zijn uitgeroepen tot beschermd dorpsgezicht. Het gebied bestaat uit weilanden, watertjes en enkele smalle wegen. Het is ideaal voor fiets-, schaats- en wandeltochten. Buiten de dorpen staan verspreid over het landschap diverse weideboerderijen.

Kaart Durgerdammerdijk 133 1026CH AMSTERDAM, Durgerdam

naar Durgerdammerdijk 133 1026CH AMSTERDAM, Durgerdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand