Edward Wrightstraat 18 1086WC AMSTERDAM, Steigereiland Zuid

Bewaar object

Omschrijving

Spectaculair wonen in een geheel vrijstaande villa met wel een heel bijzonder weids uitzicht. Dat kan in deze strak ontworpen woning uit 2009 aan de Edward Wrightstraat op Steigereiland. De sfeer in de Edward Wrightstraat is heel prettig, hetgeen zeker geldt voor de woningen aan de waterkant. Achter de prive tuin, ligt direct een stille groenstrook met steigers aan een heel breed water met zelfs zicht tot ver over het Diemerpark. Vanuit het water hebt u een directe bootverbinding naar het IJ.
Steigereiland ligt helemaal vooraan op Ijburg. De buurt waarin deze woning ligt kenmerkt zich door veel huizen gebouwd op vrije kavels waardoor praktisch ieder huis uniek is. Slechts op een klein deel van de kavels mocht vrijstaand gebouwd worden en daarvan nog minder hebben direct vrij zicht doordat ze aan het water gelegen zijn. Dit is een van zo'n woning.
De woning heeft aan één zijde voldoende ruimte op eigen perceel voor het parkeren van minimaal twee auto's. Vanaf de ring A10 (S114) bent u in een paar minuten thuis. Echter de binnenstad is ook vanuit steigereiland heel snel te bereiken met het openbaar vervoer. Tramlijn 26 stopt op zo'n 5 minuten lopen van de woning. Steigereiland ligt op korte afstand van het grote winkelcentrum in Ijburg, diverse horecavoorzieningen, huisartsenpost, scholen en vlakbij het strand Blijburg.
De woning staat op 243m2 grond. Het ontwerp is strak en maakt optimaal gebruik van het toegestane bouwvolume waardoor er 226m2 woonoppervlak ontstaan is met drie verdiepingen en een kleine opbouw op het dak met toegang tot het dakterras.
Begane grond: Entree in de hal waarin de garderoberuimte en een toilet. Woonkamer met openkeuken, aansluitend het terras en tuin aan het water. Deze verdieping heeft vloerverwarming met een leistenen vloeren en de woonkamer is voorbereid voor het plaatsen van een open haard.
Via de hard houten trap bereikt u de eerste verdieping met aan de straatzijde een zeer ruime slaapkamer van 28m2 met een wastafel. Deze ruimte is echter al voorbereid om in ene deel van de slaapkamer een extra badkamer te maken. Gescheiden door een glazen wand, aan de tuinzijde, ligt een bijzonder grote ruimte van 38m2 welke door de eigenaar gebruikt werd als muziekstudio.
De tweede verdieping heeft drie slaapkamers en een eenvoudige badkamer met toilet, ligbad en douche en wasmachine ruimte. Via de trap de hal op de derde verdieping met toegang tot het dakterras. Deze is momenteel deels betegeld maar biedt mogelijkheden dit geheel naar eigen wens vorm te geven.
De ligging van de woning, helemaal vooraan op IJburg is erg comfortabel met alle stadse voorzieningen binnen handbereik. Op loopafstand van het grote winkelcentrum, diverse horecavoorzieningen, huisartsenpost , scholen en vlakbij het strand Blijburg.
Kortom, een zeer bijzondere vrijstaande woning in Amsterdam met een spectaculair uitzicht. Met de oppervlakte van 226m2 een uniek object. Ideaal voor mensen die veel ruimte zoeken in een bijzondere buurt en toch heel dicht bij het centrum van Amsterdam willen wonen.

Bijzonderheden:
• Zeer grote woning van 226m2 (NEN rapport aanwezig)
• Inhoud 752 m3
• Fraai uitzicht over water
• Parkeergelegenheid voor (minimaal) twee auto's op eigen terrein
• Vloerverwarming op de begane grond.
• Bouwjaar 2009.
• Erfpacht 8484 euro per jaar, voortdurend recht met vaste canon tot 2032
• Mogelijkheid erfpacht eeuwigdurende af te kopen
• Geheel binnen en buiten recentelijk geschilderd
• Dichtbij gelegen groot winkelcentrum en openbaar vervoer
• Ideaal gezinshuis


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-12-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2001-2010

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
226 m²
Perceeloppervlakte
243 m²
Inhoud
752 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: IJburg West

Haveneiland-West is de grootste buurt van IJburg. Het waterrijke karakter van het eiland wordt versterkt door de twee grachten. Er is gekozen voor stedelijke bouw met een recht stratenpatroon en doorkijk naar het IJmeer. De buurt heeft ruim 7.000 bewoners, met veel jonge kinderen. Een deel van de geplande woonblokken aan de Polygoongracht is door de economische crisis nog niet gebouwd. De lege kavels worden benut voor bewonersinitiatieven ter vergroting van het groene karakter en versterking van de saamhorigheid in de buurt.

Kaart Edward Wrightstraat 18 1086WC AMSTERDAM, Steigereiland Zuid

naar Edward Wrightstraat 18 1086WC AMSTERDAM, Steigereiland Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand