Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Eerste Atjehstraat 1 - C 1094JX Amsterdam, Dapperbuurt

Vraagprijs € 350.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1985
Woonoppervlakte
83 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Gelegen in de gezellige Indische buurt in Amsterdam Oost bevindt zich op de tweede etage dit royale en praktisch ingedeelde vier-kamerappartement (woonoppervlakte ca. 83 m²) met een balkon. Deze goed onderhouden woning beschikt over een lichte woonkamer met een extra Frans balkon, drie goed bemeten slaapkamers, een nieuwe luxe keuken voor zien van diverse inbouwapparatuur, separaat toilet en een luxe badkamer. Daarnaast is op de begane grond de beschikking over een eigen berging. De vereniging van eigenaren wordt actief en professioneel beheerd middels een meer jaren onderhoudsplan en de erfpachtcanon is langdurig vooruitbetaald tot en met 30 april 2051.

De omgeving
In de Indische buurt in stadsdeel Oost zijn diverse gezellige winkelstraten te vinden, zoals de Javastraat en de Molukkenstraat. De winkels voor de dagelijkse boodschappen zijn op enkele minuten loopafstand en in de nabije omgeving bevindt zich tevens de beroemde en dagelijkse “Dappermarkt“! De openbaar vervoervoorzieningen zijn uitstekend te noemen met de diverse tram- en bushaltes en Het Muiderpoort station. Met de fiets of het openbaar vervoer wordt het Centrum van Amsterdam, met al haar bezienswaardigheden, gezellige kroegjes en leuke restaurants, zo bereikt. Met de auto is men via de Piet Heijntunnel zo op de Ringweg A10 (S114). Gelegenheid om te recreëren is er volop. De Indische buurt ligt aan de rand van het Flevopark.

Indeling
Begane grond:
Centrale entree; hal; brievenbussen; trappenhuis; bergingen.

Tweede verdieping:
Entree; hal; twee grote slaapkamers aan de achterzijde; slaapkamer aan de voorzijde met toegang tot het balkon; luxe badkamer met inloop douche, wastafelmeubel en design radiator; separaat toilet met fontein; cv-kast met nieuwe (december 2015) Intergas HRE cv-ketel; lichte woonkamer met Frans balkon; luxe keuken voorzien van koelkast, vaatwasser, design afzuigkap, graniet aanrechtblad met spoelbak en groot fornuis incl. oven (ter overname).

Bijzonderheden
• Bouwjaar 1985
• Woonoppervlakte ca. 83 m²
• Individuele berging op de begane grond
• Erfpachtcanon is langdurig vooruitbetaald tot en met 30 april 2051
• Actieve Vereniging van Eigenaren, welke professioneel wordt beheerd
• Servicekosten per maand € 100,-
• Verwarming en warm water middels CV-ketel (Intergas HRE, dec. 2015)
• Kunststof kozijnen met dubbel glas
• Aanvaarding in overleg
• Notariskeuze aan de koper, mits in Amsterdam
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-04-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1985

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
83 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.