Eerste Atjehstraat 93 - 1 1094KE Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

Bewaar object

Omschrijving

*** English text below***

Een heerlijk licht tweekamerappartement van ca. 45m2 met 2 balkons in de hippe Indische Buurt! Deze keurig afgewerkte woning is in 2007 geheel gemoderniseerd. Unieke kans om 15m2 aan te bouwen en dat voor een eerste verdieping!

Indeling:
Via het nette en ruime trappenhuis bereikt u de woning op de eerste verdieping. Entree tot het appartement, hal met toegang tot de lichte woonkamer. Door de openslaande deuren met ramen van bijna plafond tot vloer geeft het appartement optisch veel ruimte. Deze deuren geven toegang naar het balkon (op het zuiden) aan de straatzijde. De slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van het pand met toegang tot het tweede balkon via dubbele openslaande deuren. De badkamer is voorzien van wastafel en douche. De keuken is van de ontwerper Piet Zwart en heeft een aanrechtblad van Belgisch hardsteen, een 6-pits gasfornuis met royale oven, koelkast en afzuigkap. Verder beschikt de woning nog over een apart toilet met fontein en een CV-ruimte met aansluiting voor een wasmachine.

De verrassing van dit appartement is dat er een mogelijkheid bestaat om aan te bouwen aan de achterzijde op de eerste verdieping! Met deze aanbouw vergroot je het appartement met ca. 15m2. Hierdoor worden verschillende indelingen mogelijk, bijvoorbeeld met twee slaapkamers. Diverse tekeningen zijn beschikbaar, het is aan de koper om de meest ideale indeling te kiezen! Vergunning is reeds aanwezig.

Op de zolderverdieping bevindt zich tevens een berging van ca. 4 m2.

Omgeving:
De woning is gelegen in een rustige straat in het hart van de populaire Indische Buurt in het Amsterdamse stadsdeel Oost. Voor de dagelijkse boodschappen is de Dappermarkt op loopafstand. Ook kan je hiervoor terecht bij de winkels in de altijd bruisende Javastraat. In de buurt (o.a. Javaplein) zijn vele leuke restaurants en cafés zoals ‘Studio K’, ‘het Badhuis’, ‘Walter Woodbury Bar’, ‘Wilde Zwijnen’en ‘Bar Basquiat’.

Het appartement is gelegen tussen het groene Oosterpark en het Flevopark. Daarnaast zijn stadsdierentuin Artis en het Tropenmuseum tevens leuke attracties in de directe omgeving. Het appartement ligt vlakbij Station Muiderpoort en diverse tram- en buslijnen en is hierdoor uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook zijn de uitvalswegen s100, s113 en s114 op enkele minuten te bereiken.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte: 45 m2 (volgens NVM meetinstructie)
- Twee ruime balkons
- Mogelijkheid tot uitbouw achterzijde, ca. 15m2 (alle vergunningen aanwezig)
- Goed geïsoleerd en geheel voorzien van dubbele beglazing
- HR Combiketel uit 2007
- Erfpacht canon is afgekocht tot en met 31-03-2057
- Gezonde en professionele VvE (Totaal VvE Beheer)
- Servicekosten bedragen € 90,82 per maand

***English text***

A wonderful bright two-room apartment of approx. 45m2 with 2 balconies in the booming Indische Buurt! This neatly finished house was completely modernized in 2007. Unique opportunity to expand the rear by 15m2!

Layout:
Through the neat and spacious staircase you reach the house on the first floor. Entrance to the apartment, hall with access to the bright living room. Because of the double doors with windows from almost ceiling to floor, the apartment feels spacious. These doors give access to the balcony (facing south) on the street side. The bedroom is located at the rear of the building with access to the second balcony through double French doors. The bathroom has a sink and shower. The Bruynzeel kitchen is by the designer Piet Zwart and has a counter top of Belgian blue stone, a 6-burner gas stove with a generous oven, fridge and extractor. Furthermore, the house has a separate toilet with fountain and a boiler room with connection for a washing machine.

The surprise of this apartment is that there is the possibility to expand the rear of the first floor! With this extension you increase the apartment by approx. 15m2. This makes different layouts possible, with for example two bedrooms. Various drawings have already been made, it is up to the buyer to choose the most ideal layout!

On the attic floor there is also a storage room of approx. 4 m2.

Surroundings:
The property is located in a quiet street in the heart of the popular Indische Buurt in the Amsterdam district East. For daily shopping, for example, the Dappermarkt is within walking distance. You can also go to the shops in the always bustling Javastraat. In the neighborhood (including Javaplein) are many nice restaurants and cafes such as 'Studio K', 'het Badhuis', ‘Walter Woodbury Bar’, 'Wilde Zwijnen' and 'Bar Basquiat'.

The apartment is located between the green Oosterpark and the Flevopark. In addition, the city zoo Artis and the Tropenmuseum are also nice attractions in the immediate vicinity. The apartment is located near Muiderpoort Station and several tram and bus lines and is therefore easily accessible by public transport. Also, the roads s100, s113 and s114 can be reached in a few minutes.

Particularities:
- Living space: 45 m2 (NVM measurement)
- Two spacious balconies
- Possibility to expand the rear with approx. 15m2. Necessary permits available
- Well insulated and fully equipped with double glazing
- HR combi boiler from 2007
- Leasehold canon has been surrendered to 31-03-2057
- Healthy and professional VvE (Totaal VvE beheer)
- Service costs are € 90,82 per month
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1915

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
45 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Kaart Eerste Atjehstraat 93 - 1 1094KE Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid

naar Eerste Atjehstraat 93 - 1 1094KE Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand