Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Eerste Constantijn Huygensstraat 69 wkl 1054BT AMSTERDAM, Helmersbuurt Oost

Huurprijs excl. BTW € 37.500 per jaar

Bewaar object

Omschrijving

EERSTE CONSTANTIJN HUYGENSSTRAAT 69 TE AMSTERDAM

Omschrijving:
Prachtige winkelruimte op zichtlocatie van ca. 150 m groot en met tuin aan de Eerste Constantijn Huygensstraat in de Helmersbuurt, gelegen net om de hoek van de Overtoom. Dit unieke object heeft een entree op de begane grond en is achterin voorzien van een speelse indeling met souterrain en bel-etage.

De omgeving kenmerkt zich door vele speciaalzaken, leuke horecazaken en allerhande winkels, waaronder Albert Heijn, Vlaamsch Broodhuys, Starbucks en Het Zwarte Fietsenplan.


Bestemming:
Detailhandel met ondergeschikte horeca en consumentverzorgende en publieksgerichte zakelijke dienstverlening.


Ligging en bereikbaarheid:
Gelegen in het stadsdeel Oud-West met de Overtoom op enkele meters afstand. Ook het Vondelpark, Museumplein en het Leidseplein bevinden zich op steenworp afstand. Het object is goed te bereiken middels de Overtoom, van Baerlestraat en Bilderdijkstraat. Tramhalte Overtoom en Eerste Constantijn Huygensstraat bevinden zich tegenover het object waar tramlijnen 1, 3 en 12 stoppen en buslijn 753.


Oppervlakte:
Verhuurbaar vloeroppervlak (NEN-2580):
Begane grond: 76,7 m;
Entresol: 37,6 m;
Kelder: 37,1 m.


Bijzonderheden:
Huurtermijn: 5 plus 5 jaren


Huurcondities:
Huurprijzen zijn exclusief servicekosten en te vermeerderen met BTW. De huurprijs zal jaarlijks worden gendexeerd op basis van het CBS consumenten prijsindex (CPI).
Alle huishoudens (2015 = 100).


Bankgarantie:
Ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, verhoogd met BTW.


Omzetbelasting:
De huur wordt verhoogd met omzetbelasting naar het geldend tarief. Voor huurders die deze omzetbelasting niet kunnen verrekenen kan de omzetbelasting achterwege blijven. In dat geval wordt een opslag op de huurprijs berekend.


Oplevering:
Per direct.


Huurovereenkomst en overige condities:
Als huurovereenkomst zal gehanteerd worden het standaard ROZ model met aanvullende bepalingen inzake BTW. Voorts zal er een bankgarantie worden gevraagd, eveneens conform het ROZ model.


Voorbehoud:
Deze informatie is geheel vrijblijvend en houdt enkel een uitnodiging in tot het doen van een bieding. Een overeenkomst kan dan pas tot stand komen na uitdrukkelijke en schriftelijke instemming van onze opdrachtgever.


Servicekosten:
Niet van toepassing, voorzien van eigen meters.


Huurprijsaanpassingen:
Onverminderd een huurprijsaanpassing op grond van de jaarlijkse indexering, is elk der partijen bevoegd om met inachtneming van het in de wet of het in de algemene bepalingen gestelde - tegen het einde van de eerste huurperiode en vervolgens steeds na een periode van tenminste 5 jaar nadat de laatste huurprijsaanpassing aan de markthuurwaarde heeft plaatsgevonden aanpassing van de huur te verlangen.


Huurprijs:
37.500,- per jaar excl. BTW

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-02-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort object
Winkelruimte
Nevenbestemming
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
151 m²
Opp winkelruimte
151 m²
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk n van de meest gewilde wijk van de stad.

Kaart Eerste Constantijn Huygensstraat 69 wkl 1054BT AMSTERDAM, Helmersbuurt Oost

naar Eerste Constantijn Huygensstraat 69 wkl 1054BT AMSTERDAM, Helmersbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand