Eerste Helmersstraat 154 II 1054EJ Amsterdam, Cremerbuurt Oost

Bewaar object

Omschrijving

Eerste Helmersstraat 154 boven

Prachtig, royaal bovenhuis van drie verdiepingen met een aantrekkelijk, ruim dakterras op zeer gewilde locatie. De woning verkeerd in goede staat, heeft een woonoppervlakte van 165m2 (nen) en heeft een riante woonkamer met een openhaard, vier slaapkamers, twee badkamers en het hele huis is voorzien van eikenhouten vloer.

De straat is vernoemd naar de Nederlandse dichter Jan Frederik Helmers (18 e eeuw)

Indeling:
De entree van het huis bevindt zich op de tweede verdieping. Op deze verdieping zijn momenteel twee slaapkamers gesitueerd. Aan de achterzijde bevindt zich een badkamer.
Op de derde verdieping is de heerlijk lichte, sfeervolle woonkamer, drie ramen breed en met een hout openhaard. Aan de achterzijde van de woonkamer zijn openslaande deuren naar het balkon en de aangrenzende luxe, moderne keuken met diverse apparatuur (2015).

De vierde verdieping heeft een goede plafondhoogte en een ruime overloop. Aan de voorkant is een ruime slaapkamer met veel lichtinval. Aan de achterzijde is een studeer- of extra slaapkamer, met een sauna. Verder een tweede ruime badkamer met een douche, twee wastafels en wc.

Er is een aparte ruimte voor de wasmachine, droger en de cv

Een prettige trap leidt naar het fraaie dakterras met dakopbouw.

Locatie:
De Eerste Helmersstraat is één van de meeste gewilde straten van Amsterdam Oud West, met het Vondelpark op een paar minuten loopafstand, Albert Heijn en de winkel Marqt om de hoek aan de Overtoom en vlakbij fantastische restaurants. Met de tram of de fiets is de grachtengordel zo te bereiken, alsmede is met de auto via de S106 de snelweg A10 makkelijk bereikbaar.

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: 164 m2 Nen 2580
- Eigen grond
- Kleine actieve VVE, 3 leden. Ad hoc betalingen voor onderhoud
- Groot dakterras (met vergunning)
- Openhaard in de woonkamer
- Luxe keuken met inbouwapparatuur
- Slaapkamers: 4
- Twee badkamers
- Sauna
- Eikenhouten vloer door gehele huis

Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Ten aanzien van de juistheid van de vermelde informatie kan door Engel & Völkers geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden


Eerste Helmersstraat 154 boven

Gorgeous, spacious upper home consisting of three storeys with an attractive, large roof terrace at a very popular location. The house is in a good state of maintenance, has a living area of 165m2 (NEN) and has a spacious living room with fireplace, four bedrooms, two bathrooms and the entire house features an oak floor.
The street was named after the Dutch poet Jan Frederik Helmers (18th century).

Layout:
The entrance of the house is located on the second floor. On this floor there are currently two bedrooms to be found. There is a bathroom at the back.
On the third floor there is the lovely bright, atmospheric living room, three windows wide and with a wood-burning fireplace. At the back of the living room there are opening doors to the balcony and the adjacent luxurious, modern kitchen with various appliances (2015).

The fourth floor has a good ceiling height and a spacious landing. At the front there is a spacious bedroom with lots of light incidence. At the back there is a study or extra bedroom, with a sauna. Furthermore, there is a second spacious bathroom with a shower, two washstands and toilet.

There is a separate area for the washing machine, dryer and the central heating boiler.

Pleasant stairs lead to the gorgeous roof terrace with roof structure.

Location:
The Eerste Helmersstraat is one of the most popular streets of Amsterdam Oud West, with Vondelpark at a few minutes walking distance, Albert Heijn and the store Marqt around the corner at the Overtoom and amazing restaurants nearby. The canal belt can be reached easily by tram or bicycle, the highway A10 is also easily accessible by car via S106.

Particularities:
- Living area: 164 m2 Nen 2580
- Private land
- Small active HOA, 3 members. Ad hoc payments for maintenance
- Large roof terrace (with permit)
- Fireplace in the living room
- Luxurious kitchen with built-in appliances
- Bedrooms: 4
- Two bathrooms
- Sauna
- Oak floor throughout the entire house

This information is completely free of obligation, solely intended for the addressee and not intended as an offer. When it comes to the accuracy of the specified information, no liability can be accepted by Engel & Völkers, nor can any right be derived from the specified information.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-02-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1899

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
164 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Kaart Eerste Helmersstraat 154 II 1054EJ Amsterdam, Cremerbuurt Oost

naar Eerste Helmersstraat 154 II 1054EJ Amsterdam, Cremerbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand