Eerste Jacob van Campenstraat 39 hs 1072BC Amsterdam, Frans Halsbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Op een unieke locatie midden in de bruisende Pijp en op de grens met het gezellige centrum en het chique Zuid bieden wij deze ruime en praktisch ingedeelde bedrijfsruimte op de begane grond te huur aan. De totale oppervlakte van de ruimte beslaat 195 m2. De ruimte kent een opgang via een roldeur en een eigen toegangsdeur, er zijn aparte (ontvangst) kamers en er is een klein patio aan de achterzijde van het gebouw.

Opladen van een elektrische auto in de ruimte is mogelijk aan de achterzijde van het pand.
De ruimte is uitgerust met TL-verlichting, verwarming, een keukenblok (boiler Daalderop 15 liter), een separaat toilet en 5 skylights, die zorgen voor een extra daglichttoetreding.

De ramen aan de voorzijde van het pand zijn voorzien van dubbele beglazing.
De ruimte is per direct beschikbaar, de huurprijs bedraagt € 3000,- per maand exclusief.
De waarborgsom is gelijk aan twee maanden huur.

Locatie:
Talloze hippe restaurants, clubs en populaire cafés van de Ferdinand Bolstraat, de Albert Cuijpstraat, de van Woustraat en het Gerard Douplein (o.a. Brut de Mer, het Paardje, The Seafood Bar, Snckbr, Burgemeester, van het Spit, Geflipt en the Butcher) zijn nog geen tien minuten lopen. Verscheidene supermarkten zijn pal om de hoek.

De fameuze Spiegelstraat met gerenommeerde galerieën, het Amstelveld, de chique P.C. Hooftstraat en een varia aan bekende musea (Rijksmuseum, van Gogh museum en het Stedelijk) zijn praktisch om de hoek gelegen.

Bedrijfsruimte/Kantoor:
De ruimte bevindt zich op de begane grond en is thans opgedeeld in verschillende sectie's.
De totale oppervlakte beslaat 195 m2.

Bestemming:
Verscheidene bestemmingen zijn mogelijk, waaronder o.a. maatschappelijke voorzieningen, (maatschappelijke) dienstverlening, kantoorruimte.

Openbaar vervoer:
Openbaar vervoer is goed geregeld middels diverse tramlijnen. Ook gaat de Noord-Zuid lijn in juli 2018 rijden, de halte's van de Albert Cuypstraat of van de Vijzelgracht zijn slechts 5 minuten lopen.

Uitvalswegen & parkeren:
De uitvalswegen zijn snel eenvoudig te bereiken.
Parkeren kan voor de deur, voor meer informatie omtrent wachttijden en tarieven bedrijfsvergunningen verwijzen wij naar de Gemeente Amsterdam. Het is mogelijk om (meerdere) auto ('s) in de ruimte zelf te parkeren.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Huurder heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verhuurder. Wij adviseren u een deskundige (NVM-) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aanhuurproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de ruimte, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aanhurendmakelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-03-2018
Status
Verhuurd

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1875

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Eerste Jacob van Campenstraat 39 hs 1072BC Amsterdam, Frans Halsbuurt

naar Eerste Jacob van Campenstraat 39 hs 1072BC Amsterdam, Frans Halsbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand