Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Eerste Jacob van Campenstraat 50 H 1072BH Amsterdam

Vraagprijs € 750.000 

Bewaar object

Omschrijving

Bijzondere benedenwoning in een voormalige garage/fabriekshal van 134 m² met tuin op het zuiden.

** See English translation below **

De woning heeft een gemengde bestemming (gemengd 1), waardoor de ruimte zowel voor wonen als werken kan worden gebruikt. De woning is momenteel een fraaie en lichte open ruimte en in gebruik als woning & atelier. Een multifunctionele ruimte welke perfect past in de artistieke Eerste Jacob van Campenstraat.

Hal/entree, toilet met fontein. Grote ruimte met pantry, welke momenteel in gebruik is als atelier. Deze ruimte heeft twee openslaande deuren naar de straat (voormalige garagedeuren). De open keuken is in het midden van de woning gesitueerd met RVS elementen. De woonkamer is aan de achterzijde met openslaande deuren naar de tuin. De verzorgde tuin is gelegen op het Zuiden. De badkamer (zwart/wit metrotegel) is voorzien van een ruime douche en wastafel. Er zijn twee slaapkamers en er is een extra inpandige bergruimte.

Ligging:
De Frans Halsbuurt wordt gekenmerkt door sfeervolle straten. Een gezellig buurtje met vele ateliers, restaurants en gezellige winkeltjes. Het is een belangrijk doorgangsgebied voor o.a. fietsers en voetgangers afkomstig van de Albert Cuypmarkt, het Marie Heinekenplein, het Museumplein en de Noord/Zuidlijn. Om meer ruimte te creëren voor voetgangers, fietsers en fietsparkeerplaatsen, speelplekken en groen wordt de straat opnieuw ingericht (extra informatie is hier over beschikbaar, ook via de gemeente Amsterdam).

Bijzonderheden:
• Gebruiksoppervlakte 134 m²
• Markante benedenwoning met tuin van 29 m²
• Bestemming: gemengde doeleinden (informatie beschikbaar)
• Gelegen op eigen grond
• Achterste deel van het appartement is in 2010 geheel nieuw opgebouwd/gefundeerd
• VVE is nummer 52 in eigen beheer

Kijk voor meer informatie, brochure en plattegrond op onze site!

----------------------------------------

Special ground floor apartment in a former garage / factory hall of 134 sqm with south-facing garden.

The property has a mixed designated used (“gemengd 1”), so it can be used for both living and working. The property is a beautiful and light open space and currently being used as a home & studio. A multifunctional space which perfectly fits the artistic Eerste Jacob van Campenstraat.

Layout:
Hallway / entrance, toilet with hand washbasin. Large room with pantry, which is currently being used as a studio. This room has two doors opening onto the street (former garage doors). The open kitchen in the middle of the apartment has been equipped with stainless steel elements. The living room is at the rear and feutures doors opening onto the garden. The well-kept garden faces south. The bathroom (black & white tiles) has got a spacious shower and washbasin. There are two bedrooms and an additional indoor storage area.

Location:
The Frans Hals neighbourhood is characterized by attractive streets. A lively neighbourhood with many studios, restaurants and nice shops. It is an important transit area for cyclists and pedestrians from the Albert Cuyp Market, Marie Heinekenplein, Museumplein and the North / South metro line. In order to create more space for pedestrians, cyclists, bicycle parking spaces, play areas and greenery, the street will be reprofiled (additional information on this subject is available, also from the municipality of Amsterdam).

Specifics:
• Usable area 134 sqm
• Distinct ground floor apartment with a garden of 29 sqm
• Designated use: mixed (information available)
• Freehold land
• Rear part of the apartment completely rebuilt / foundation renewed in 2010
• Independent owners’ association on number 52

More information and floorplan on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-04-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1879

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
134 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Eerste Jacob van Campenstraat 50 H 1072BH Amsterdam

naar Eerste Jacob van Campenstraat 50 H 1072BH Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand