Eerste Van Swindenstraat 86 - A 1093GJ AMSTERDAM, Dapperbuurt Zuid

Vraagprijs € 210.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Dit beleggingsobject is gelegen in Amsterdam Oost, nabij de bekende Dappermarkt. Het betreft in deze een appartementsrecht, welke tegen marktconforme condities is verhuurd aan een eenmanszaak en heeft de navolgende bestemmingen:
- detailhandel
- bedrijven
- cultuur en ontspanning
- kantoor
- horeca I en II

De vraagprijs is als volgt opgebouwd, waarbij de erfpacht eeuwigdurend wordt afgekocht.
- Vastgestelde, niet onderhandelbare, erfpachtgrondwaarde € 135.000,--.
- Vraagprijs van de eenmalige vergoeding voor het appartementsrecht bedraagt € 75.000,--

Totale vraagprijs € 210.000,-- kosten koper

Het object, thans in eigendom bij de gemeente Amsterdam, wordt verkocht middels een inschrijving bij Lubbers en Dijk Notarissen en is aangeboden per donderdag 22 maart 2018, waarna het tenminste 6 (zes) weken op de markt beschikbaar is voordat eventueel wordt gegund.

Voor nadere informatie en het biedingsformulier met voorwaarden kunt u contact opnemen met KroesePaternotte op 020-3467766.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-03-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort object
Winkelruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1986

Oppervlakten en inhoud

Opp winkelruimte
52 m²
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Dapperbuurt

De Dapperbuurt ligt in Amsterdam Oost en wordt begrensd door de Linnaeusstraat, Oetewalerpad, Pontanusstraat, Singelgracht/Lozingskanaal en de Mauritskade. De buurt ligt tegen het Oosterpark aan en is genoemd naar de Dapperstraat, waar zes dagen per week de levendige Dappermarkt wordt gehouden, na de Albert Cuypmarkt in de Pijp de bekendse markt van de stad. De Dapperstraat is weer vernoemd naar geograaf en geschiedkundige Olfert Dapper.
Stadsuitbreiding Dapperbuurt
In de 19e eeuw maakte de Dapperbuurt deel uit van de stadsuitbreiding van Amsterdam. Er kwamen woningen voor beter verdienende arbeiders, ambtenaren en zelfstandigen. Het waren de gouden randjes van nieuwe buurten die iets later werden volgebouwd met volkswoningbouw van een matige kwaliteit; een arbeidersbuurt waar relatief veel protestanten, socialistische arbeiders en joden woonden. De laatsten lieten in 1928 aan de Linnaeusstraat een synagoge in Amsterdamse Schoolstijl bouwen.
Stadsvernieuwing Dapperbuurt
In de oorlog werd de synagoge zwaar beschadigd en in 1962 werd het gebouw – tot verdriet van buurtbewoners – afgebroken. Ook de rest van de buurt was er na de oorlog slecht aan toe. In de jaren zeventig was de Dapperbuurt dan ook een van de eerste stadsvernieuwingsbuurten. Meer dan de helft van de bebouwing is vervangen door nieuwbouw. Ook zijn veel 19e-eeuwse panden gerenoveerd.
Domweg gelukkig, in de Dapperstraat
Door dichter J.C. Bloem hebben de Dapperbuurt en -straat extra bekendheid gekregen door zijn sonnet De Dapperstraat, dat wordt afgesloten met de beroemde zin ‘Domweg gelukkig, in de Dapperstraat’.

Kaart Eerste Van Swindenstraat 86 - A 1093GJ AMSTERDAM, Dapperbuurt Zuid

naar Eerste Van Swindenstraat 86 - A 1093GJ AMSTERDAM, Dapperbuurt Zuid
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand