Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Eerste Weteringplantsoen 8 1017SK Amsterdam, Centrum

Bewaar object
Bouwjaar
1883
Woonoppervlakte
390 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
111 m²

Omschrijving

Dit fraaie monumentale pand heeft een gemengde bestemming waardoor het u ruime gebruiksmogelijkheden biedt! Kantoorruimte, werk-aan-huis of royaal woonhuis; u kunt het hier realiseren. Een aantal mooie elementen is bewaard gebleven. Een authentieke schouw, lambrisering in Amsterdamse Schoolstijl en de voorgevel geven een mooi beeld van de architectuurhistorische ontwikkeling van het pand. De ligging aan het water en aan een park maakt de locatie fantastisch. Maak snel een afspraak, onze makelaar laat u dit unieke pand graag zien!

Het pand met bakstenen tuitgevel werd gebouwd in 1883 naar ontwerp van J.P.F. van Rossem en W.J. Vuyk. In 1920 werden het onder­ en bovenhuis verbouwd tot één groot woonhuis of kantoor, waarbij de twee voordeuren werden vervangen door een entreepartij in Amsterdamse Schoolstijl met één deur; ter hoogte van de eerste verdieping werd een erker met balkon toegevoegd. In 2004 is het pand leeggesloopt met uitzondering van de met marmer beklede vestibule, de trap, de schouw in de voorkamer op de eerste verdieping en de bovenstukken van de twee schouwen op de bel­etage. De trap is later wel gewijzigd maar is tussen de bel­etage en de eerste verdieping nog voorzien van houten balusters en verder van smeedijzeren balusters.

Indeling
Boven het souterrain liggen drie bouwlagen en een verdieping onder een zadeldak. Momenteel wordt het pand gebruikt als kantoor. De begane grond of bel-etage bestaat uit twee ruime kantoorruimtes. Op de eerste verdieping vindt u een kantoor met authentieke schouw, pantry en toiletruimte. De tweede verdieping heeft een kantoorruimte met toegang tot het balkon en aan de achterzijde een keuken. De bovenste verdieping is sfeervol met een mooi balkenplafond en veluxdakramen. Hier vindt u een badkamer, berging en toegang tot een ruim dakterras.

Het betreft een vraagprijs voor de opstal, gekoppeld aan een uitgifte in erfpacht van de grond..
Ondergrond is eigendom van de gemeente Amsterdam, deze zal de grond in voortdurende erfpacht uitgeven onder de algemene bepalingen van 2000. Keuze uit indexcanon per jaar, vastgesteld op € 20.400,00 per jaar; vaste canon voor 10 jaar, vastgesteld op € 19.720,00 per jaar; vaste canon voor 25 jaar, vastgesteld op € 22.100,00 per jaar; afkoop voor 50 jaar, vastgesteld op
€ 680.000,00.
Ingangsdatum gekoppeld aan moment overeenkomst.

De grondwaarde is vastgesteld op € 680.000,00. Ongeacht het uiteindelijke gebruik is dit de basis voor vaststelling van de canon.

Biedingen uitsluitend met biedingsformulier dat via verkopend makelaar verkrijgbaar is.
Kopers worden getoetst op basis van wet BIBOB
Verkoop onder voorbehoud bestuurlijke goedkeuring Gemeente Amsterdam.

Locatie
Er worden in de binnenstad talloze plannen uitgevoerd waaraan in de afgelopen drie jaar met veel inzet is gewerkt. De resultaten van al die gezamenlijke inspanningen worden komend jaar geleidelijk aan overal zichtbaar.

Alle voorzieningen zoals horeca, musea, supermarkten en overige winkels zijn in de nabije omgeving te vinden. Centrum biedt met name op een aantal deellocaties kansen voor kleinschalige ondernemingen.

De openbaar vervoer mogelijkheden zijn uitstekend en met de auto bent u binnen 10 minuten op de ringweg A10.

VIRTUEEL RONDLOPEN IN 3D? BEKIJK DE WONINGPRESENTATIE OP ONZE WEBSITE.
De knop [3D View] op onze website geeft toegang tot een virtuele rondleiding in 3D. De tour laat zien hoe je van de ene kamer naar de hal loopt of naar boven, de trap op, de badkamer in. Alsof je in het huis bent en er zelf doorheen wandelt. Voor de ultieme beleving kijk je met een Google Cardboard VR-bril, verkrijgbaar bij onze makelaars.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-02-2016
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1883

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
390 m²
Perceeloppervlakte
111 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: De Weteringschans

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.