Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Eosstraat 7 II 1076DK Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.

Huurprijs € 1.750 per maand

Bewaar object

Omschrijving

*This property is listed by a MVA Certified Expat Broker*

Ruim en licht gestoffeerd 3-kamerappartement op de tweede etage gelegen in een rustige straat in de stadionbuurt, op loopafstand van het Stadionplein, Haarlemmermeerstation en het olympisch stadion. Goede bereikbaarheid per openbaar vervoer (tram 24, 16 en diverse busverbindingen).

Indeling

Entree, hal met toegang tot alle vertrekken, zeer ruime en lichte doorzon woonkamer aan de voorzijde met open keuken en het balkon aan de achterzijde. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een 5-pits gasfornuis, afzuigkap, combi oven/magnetron, koelkast met vriesvak en vaatwasser. De 2 ruime slaapkamers bevinden zich aan de voor- en achterzijde, badkamer voorzien van douche, wastafel met ladekast en toilet. In de gang bevindt zich een kast ten behoeve van de wasmachine en droger.


Bijzonderheden

- Oplevering/aanvaarding in overleg,
- Voorbehoud goedkeuring verhuurder,
- Minimale huurperiode: 1 jaar,
- Waarborgsom: 2 maanden,
- De woning is voorzien van centrale verwarming,
- De gehele woning is voorzien van een eiken lamelparketvloer, gordijnen en dubbelglas,
- GEEN delers, studenten en/of groepsbewoning

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*This property is listed by a MVA Certified Expat Broker*

Spacious and light 3-room apartment located on the second floor in a quiet street in the stadium area, within walking distance of Stadionplein, Haarlemmermeer station and the Olympic stadium. Good accessibility by public transport (tram 24, 16 and various bus connections).

Layout

Entrance hall with access to all rooms, very spacious and bright living room at the front with open kitchen and the balcony at the rear. The kitchen is equipped with various appliances including a 5-burner stove, hood, oven / microwave, refrigerator with freezer and dishwasher. The 2 spacious bedrooms are located on the front and rear, bathroom with shower, sink with chest of drawers and toilet. In the hallway there is a closet for the washing machine and dryer.


- Acceptance in consultation,
- Approval of landlord,
- Minimum rental period: 1 year,
- Deposit: 2 months,
- The house has central heating,
- The whole house has an oak parquet floor, curtains and double glazing,
- NO sharing, students and / or group residence
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-12-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Eosstraat 7 II 1076DK Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.

naar Eosstraat 7 II 1076DK Amsterdam, Olympisch Stadion e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand