Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Fannius Scholtenstraat 4 1 1051EX Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Licht en modern tweekamerappartement van circa 48 m met een ruim dakterras op het westen. Dit appartement is gelegen nabij het Westerpark.

Wilt u wonen in een omgeving die rijk is aan cultuur en kunst? In een levendige buurt waar altijd wat te doen is, maar waar u ook rust en natuur dichtbij huis heeft? Dan is dit de ideale woning! Het Westerpark biedt de perfecte combinatie van de geneugten en diversiteit van de stad, ligt op loopafstand van de Jordaan en is tegelijkertijd een van de groenste stadsdelen binnen de ring (A10).

In de omgeving van de Fannius Scholtenbuurt vindt u gezellige buurtkroegjes, restaurants en niet te vergeten de Westergasfabriek. Maar ook in de vlakbij gelegen Jordaan en Haarlemmerdijk zijn tal van uitgaansgelegenheden zoals eetcafs en restaurants met gerechten uit bijna alle denkbare keukens, sfeervolle bars en enkele spraakmakende clubs. Het publiek is een diverse mix van studenten, kunstenaars, hoogopgeleiden en de gewone man.

Goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer (bus 18 naar Centraal Station in 5 minuten, tramlijn 10 naar het Leidseplein). De Jordaan en Haarlemmerdijk zijn op vijf fietsminuten afstand. In de omgeving zijn diverse gezellige winkels om de dagelijkse boodschappen te kunnen doen.

Met het Westerpark in de buurt is er volop ruimte voor sport en recreatie te midden van de natuur: u kunt er wandelen en met mooi weer lekker picknicken. Op ruime grasvelden kan gevoetbald worden en op de openbare tennisvelden slaat u gratis een balletje. Verder biedt het stadsdeel een sportpark, twee sportcentra en een verwarmd buitenzwembad.

Indeling:

Vanaf de straat toegang tot het trapportaal. Eerste verdieping: entree, hal met toegang tot alle verblijven. De badkamer is voorzien van een douche, een wastafel en toilet. De woonkamer ligt aan de voorzijde (circa 20 m) en heeft een Frans balkon. De slaapkamer ligt aan de achterzijde (circa 11 m). De keuken bevindt zich eveneens aan de achterzijde en biedt toegang tot het ruime dakterras (circa 18 m) op het westen, hier kunt u heerlijk van de avondzon genieten. Het appartement beschikt op de bovenste verdieping nog over een ruime berging (circa 13 m).

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 48 m;
- Bouwjaar 1905;
- Dakterras achterzijde gelegen op het westen;
- Servicekosten 118,65 per maand (prijspeil 2017);
- U dient rekening te houden met een bedrag ad 1.228,65 incl. BTW voor zwamsanering.
Deze eenmalige kostenpost zal in rekening gebracht worden bij de koper;
- Actieve VvE, beheerd door Pro VvE beheer;
- Erfpacht afgekocht t/m 31-10-2055;
- Anti speculatiebeding voor een duur van 2 jaar;
- Verkoop enkel voor hoofdbewoning of bewoning door eigen kind;
- Projectnotaris Loyens & Loeff te Amsterdam;
- Oplevering per direct.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-02-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
48 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Kaart Fannius Scholtenstraat 4 1 1051EX Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

naar Fannius Scholtenstraat 4 1 1051EX Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand