Fannius Scholtenstraat 7 A 1051ES Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Optimaal ingedeeld 2 kamer appartement van 45 m2 met eigen entree, gelegen op een centrale plek in Westerpark nabij de altijd gezellige Jordaan, in een rustige doodlopende straat. De woning is in 2006-2007 gerenoveerd en beschikt over een groot balkon aan de achterzijde.

INDELING:
Begane grond: eigen entree met trap naar eerste etage.
1e verdieping: hal met toegang tot alle vertrekken. Zowel de woonkamer als naastgelegen keuken zijn gesitueerd aan de achterzijde. Vanuit de keuken heeft men ook toegang tot het balkon, gelegen op het oosten. Er is een grote slaapkamer aan de voorzijde. In het midden van de woning is een ruime badkamer voorzien van een douche, wastafel, toilet en een wasmachine aansluiting.

Tenslotte is er in de hal nog een kleine berging, waar zich ook meterkast in bevindt. Boven de trap is ook nog een kleine berging.

Renovatie pand in 2006 / 2007:
Tijdens de renovatie is alles vernieuwd en vervangen: nieuwe elektra, nieuwe HR CV ketel, nieuwe badkamer, nieuwe houten kozijnen aan de voorgevel met dubbel glas, de gehele woning is gestuukt en geschilderd, achtergevel is extra geļsoleerd en er is mechanische ventilatie aangebracht.

LIGGING:
De populaire buurt Westerpark: deze woning heeft alle nodige voorzieningen in de directe omgeving. Op loopafstand van Jordaan met haar cafe’s, restaurants en winkels. Gunstige ligging ten opzichte van de ring A10 en tramverbinding (tram 10). Het culturele centrum Westergasfabriek met eet- en uitgaansgelegenheden en zo nu een dan een Sunday market, ligt schuin aan de overkant en vormt de bruisende kern van dit stadsdeel! Voor het buitengevoel kan men terecht in het groene en waterrijke Westerpark waar u naar hartenlust kunt wandelen en hardlopen. In het park liggen verschillende speeltuinen en een kinderboerderij.

BIJZONDERHEDEN:
Verwarming is middels HR Combi Ketel (Intergas) 2006
Woning is volledig voorzien van dubbel glas en beschikt over een energielabel C
De erfpacht is afgekocht tot 2055 !
De servicekosten bedragen 51,18 euro per maand
Het pand is in 2006- 2007 volledig gerenoveerd en toen ook gesplitst in appartementsrechten
Actieve VvE met 14 leden en een meerjaren onderhoudsplanning
De administratie van de VVE is in handen van Pro VvE beheer
Voor aankomend jaar staat het schilderwerk a/d buitenzijde op de planning
Bouwkundig rapport uit 2017 van het gehele pand is reeds aanwezig
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-01-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1910

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
45 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Staatsliedenbuurt

Van oudsher was de Staatsliedenbuurt een buurt van ambtenaren. In de jaren vijftig trokken die weg naar Bos en Lommer en ontpopte de buurt zich als krakersbolwerk in '70 en '80. Een deel van de studenten en kunstenaars van toen woont er nog steeds. Er is bovengemiddeld veel aandacht en interesse voor kunst en cultuur, wat zich uit in een grote hoeveelheid culturele activiteiten. In de wijk is gerenoveerd met behoud van karakter, waardoor de Staatsliedenbuurt momenteel de grootste onaangetaste Nederlandse arbeidersbuurt is. De veelzijdigheid van de wijk zie je terug in de bewoners, van junk tot yup en meer dan negentig verschillende culturen. Het Westerpark met het oude Westergasfabrieksterrein heeft als (cultuur)park een grote aantrekkingskracht voor de buurt en de rest van de stad.

Kaart Fannius Scholtenstraat 7 A 1051ES Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt

naar Fannius Scholtenstraat 7 A 1051ES Amsterdam, Fannius Scholtenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand