Ferdinand Bolstraat 303 1072LH Amsterdam, Lizzy Ansinghbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Op de meest leuke locatie van de stad, midden in De Pijp, bieden wij dit super verzorgde, moderne en lichte appartement te koop aan.
2 slaapkamers, 2 balkons, een inpandige en externe berging en afgekochte erfpacht!

Locatie:
De woning is gelegen in het rustige gedeelte van De Pijp om de hoek van het Cornelis Troostplein. Overal vindt je hier heerlijke terrassen, restaurants van werkelijk elke denkbare keuken en hl veel cafs. Van het keurig aangeharkte Sarphati-park tot de beroemde Albert Cuypmarkt, in deze oude volksbuurt leven vandaag de dag mensen uit alle werelddelen zij aan zij.
Daarnaast zijn er goede verbindingen met het openbaar vervoer en binnen een paar minuten ben je met de auto op de Ring A10.

Indeling:
Via de gemeenschappelijke entree en het trappenhuis kom je binnen in de hal. Met ruimte voor de jassen en toegang gevend tot de verschillende, goed ingedeelde ruimtes.
De woonkamer ligt aan de voorzijde, is super licht en loopt over in de luxe strakke keuken (vernieuwd in 2016). Vanuit de keuken is er toegang tot het sfeervolle balkon aan de achterzijde waar je in de ochtend in het zonnetje je eerste kopje koffie drinkt. Het balkon aan de voorzijde van het appartement is ideaal om in de middag en avond te genieten van de zon.
Twee ruime slaapkamers, een super fraaie badkamer (2017 compleet vernieuwd) de wc (in dezelfde periode vernieuwd) en een inpandige berging maken dit appartement af.
Alle wanden zijn strak gestuukt en de vloer is voorzien van een mooie laminaat.
Op de begane grond is er nog een ruime berging met elektra.

Woonoppervlakte:
Het woonoppervlak bedraagt 75 m, exclusief de berging en de buitenruimte. Een meetrapport conform NEN2580 is beschikbaar.

Buitenruimte:
Deze woning heeft 2 balkons aan de voor- en achterzijde van het appartement zonneterras op de eerst zodat je altijd van het mooie weer kunt genieten.

Bouwjaar:
Het appartement ligt in een pand dat is gebouwd in 1986.

Eigendomssituatie grond:
Het pand is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam. De erfpachtcanon is echter afgekocht tot december 2036.

Vereniging van eigenaren:
De vereniging van eigenaren bestaat uit meerdere leden en is onlangs overgegaan naar MVGM Beheer.
De servicekosten voor dit appartement bedragen momenteel 126,37 per maand.

Bereikbaarheid en parkeren:
De woning is per auto uitstekend bereikbaar, maar ook het openbaar vervoer is op loopafstand.


Bijzonderheden:
- Gebouwd in 1986,
- Gelegen op grond van de gemeente Amsterdam, canon is afgekocht
- Woonoppervlakte 75 m, exclusief de buitenruimte en berging
- CV-ketel, bouwjaar 2016,
- Servicekosten bedragen 126,37 per maand,
- Oplevering in overleg.


Deze woning heeft een eigen website via ferdinandbolstraat303.nlDe aanmelding is met zorg samengesteld; de informatie die wordt verstrekt is echter indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-03-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1986

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon De Pijp heet, bestaat officieel uit van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Isralskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Ferdinand Bolstraat 303 1072LH Amsterdam, Lizzy Ansinghbuurt

naar Ferdinand Bolstraat 303 1072LH Amsterdam, Lizzy Ansinghbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand