Filips van Almondestraat 11 2 1057ZR Amsterdam, Filips van Almondekwartier

Bewaar object

Omschrijving

Een goed ingedeeld 3 kamer appartement van 48 m2 met zowel voor als achter een balkon en afgekochte erfpacht tot 2054. Het appartement is gelegen op de tweede verdieping van een goed onderhouden pand aan de Filips van Almondestraat 11 in de Krommerdt (stadsdeel West).

De indeling is als volgt:
Opgang vanaf de straat met op de tweede verdieping de entree van het appartement.
De hal geeft toegang tot alle vertrekken. Aan de achterzijde de keuken en de twee slaapkamers die allemaal toegang hebben tot het balkon (zuid). Aan de voorzijde is de woonkamer met ook weer een balkon. In het midden van het appartement is de badkamer met douche en toilet.

Bijzonderheden:
- Twee balkons;
- Erfpacht afgekocht tot 2054;
- Gebruiksoppervlakte wonen 48 m2 (Nen rapport aanwezig *);
- Professionele beheerder VvE;
- Servicekosten VvE € 82,- per maand;
- Dubbel glas.

Omgeving:
Het appartement is centraal gelegen in de gezellige Baarsjes, met diverse leuke cafés en restaurants op loopafstand (o.a. Edel, Bar Baarsch en Zurich). De winkelstraten Postjeweg, Kinkerstraat, Ten Katemarkt en de Jan Pieter Heijestraat - met een gevarieerd winkel- en horeca-aanbod - bevinden zich op enkele minuten afstand. Daarnaast zijn er verschillende speelpleinen in de directe omgeving van het appartement en zijn het Rembrandtpark en het Vondelpark zeer dichtbij.

Bereikbaarheid:
Het appartement is met de auto goed bereikbaar (betaald parkeren voor de deur), via de ring west (afslag S105 of S106 op 4 minuten afstand rijden). Ook per openbaar vervoer is de woning uitstekend te bereiken (halte tramlijn 7, 17 en 13, en haltes voor de buslijnen 15 en 18 op loopafstand)

Vereniging van Eigenaren:
De vereniging bestaat uit de “Vereniging van Eigenaars VvE Filips van Almondestraat 5 t/m 11 te Amsterdam”. De servicekosten bedragen € 82,00 per maand en bestaan uit: reservering ten behoeve van onderhoud, opstalverzekering en administratiekosten.

Eigendomssituatie:
Afgekochte erfpacht t/m 2054

Oplevering:
In huidige staat, leeg en ontruimd.

Notaris:
De koper heeft de keuze voor een Amsterdamse notaris welke een koopakte zal opstellen conform Amsterdams Model.

Op aanvraag beschikbaar:
- VvE stukken;
- Lijst van zaken;
- Vragenlijst;
- Akte van levering;
- Splitsingsakte.

Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

Graag maken wij een vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging met u!

Deze aanbiedingstekst is met de grootste zorg samengesteld op basis van door de verkoper (en/of derden) verstrekte informatie. Aan deze informatie kunnen noch jegens de makelaar, noch jegens de verkoper rechten worden ontleend.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-03-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
48 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Kaart Filips van Almondestraat 11 2 1057ZR Amsterdam, Filips van Almondekwartier

naar Filips van Almondestraat 11 2 1057ZR Amsterdam, Filips van Almondekwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand