Filips van Almondestraat 19 I 1057ZS Amsterdam, Filips van Almondekwartier

Bewaar object

Omschrijving

Filips van Almondestraat 19-I, 1057 ZS te Amsterdam

In het hart van de hippe wijk De Baarsjes ligt dit knusse 3-kamerappartement van ca. 48 m2 op de eerste verdieping met twee balkons.

De woning is voorzien van dubbele beglazing en een mooie laminaatvloer. Aan de voorzijde vind je de gezellige woonkamer met een ingebouwde kast en een vaste boekenkast, en de openslaande deur naar een balkon dat over het gehele appartement ligt. Hier heb je een zijdelings uitzicht op de Admiralengracht en kun je ‘s zomers aan het eind van de middag heerlijk in de zon zitten. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de hoofdslaapkamer van 10,4 m2.
De hal biedt toegang tot zowel het toilet als het washok met wasmachineaansluiting, die daarnaast dienst doet als kleine berging. Vanuit de hal kom je ook in de tweede slaapkamer met compacte badkamer, en de keuken. Deze is voorzien van een ingebouwde oven, afwasmachine en koelkast en hier vind je ook de cv-ketel. Alle kamers aan de achterzijde van de woning bieden toegang tot het zonnige, diepe balkon op het zuiden. Op deze plek geniet je van elk zonnestraaltje en voelt het al snel als zomer.
De voortdurend recht van erfpacht bedraagt € 219,36 per jaar, einde tijdvak 31-03-2050

Het appartement ligt in een sfeervolle straat in een blok dat gebouwd is in Amsterdamse School-stijl. De Filips van Almondestraat is stil maar ligt om de hoek van de bruisende Jan Evertsenstraat. Op loopafstand vind je restaurant Radijs, de Albert Heijn, T’s Tea Bar, Bar Baarsch, de Balkonie, de Etos en het Mercatorplein. Ook ben je zo op het Leidseplein (10 minuten fietsen) en in het centrum van Amsterdam (15 minuten fietsen). Zowel het Rembrandtpark als het Erasmuspark liggen op loopafstand. Het appartement is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer: je loopt zo naar de halte Admiraal de Ruyterweg en het Mercatorplein, beide met bus- en tramverbindingen naar het Leidseplein, het centrum en de stations Centraal, Zuid en Sloterdijk.

De Baarsjes heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de meest aantrekkelijke delen van Amsterdam. Voor zowel rust als levendigheid zit je hier goed.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
48 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Kaart Filips van Almondestraat 19 I 1057ZS Amsterdam, Filips van Almondekwartier

naar Filips van Almondestraat 19 I 1057ZS Amsterdam, Filips van Almondekwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand