Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Frederik Hendrikstraat 176 PP 1052JH AMSTERDAM, Frederik Hendrikbuurt Zuidoost

Huurprijs excl. € 2.850 per maand

Bewaar object

Omschrijving

Spacious and modern family house of approx. 160 m2 with private garden and indoor parking garage located on walking distance of the popular Jordaan area.
The unfurnished property is located in a populair and lively area in Amsterdam Old-West, close the "Food Hallen " with lots of trendy shops, bars and restaurants on walking distance.
Good public transport connections nearby the property.

This exceptional house has a nice landscaped garden, two spacious living rooms, three bedrooms in total and two full bathrooms.

Lay-out of the house:
Ground floor:
Private entrance hall with access to large livingroom/family room with open kitchen and access to the landscaped garden with terrace.
First floor:
Master bedroom situated on the garden side of the house and luxurious bathroom with walk-in shower and wash-basin and toilet.
Second floor:
Hallway with access to a spacious living room with tall windows and dining area.
Fully equipped modern kitchen with break fast area.
Separate toilet and utility room with washer and dryer.
Third floor:
Two good size bedrooms and second bathroom with bathtub, separate shower and wash-basin.

Property details:

* Modern family house with private garden.
* Indoor parking garage.
* Living space : approx. 160 m2.
* Two living rooms.
* Three bedrooms in total.
* Two full bathrooms.
* The property will be rented out unfurnished.

The apartment is for rent for expats with owners prior consent.


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-07-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2004

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
160 m²
Inhoud
416 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.

Kaart Frederik Hendrikstraat 176 PP 1052JH AMSTERDAM, Frederik Hendrikbuurt Zuidoost

naar Frederik Hendrikstraat 176 PP 1052JH AMSTERDAM, Frederik Hendrikbuurt Zuidoost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand