Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Frederik Hendrikstraat 21 III 1052HJ AMSTERDAM, Frederik Hendrikbuurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

Fantastisch ruim en zonnig appartement met hoge plafonds, twee slaapkamers met zowel een breed balkon voor als achter.

Het appartement is gelegen op de derde verdieping van een statig pand aan de Frederik Hendrikstraat, die zich kenmerkt als een rustige straat en is gelegen in de gezellige Frederik Hendrikbuurt. Deze buurt is gewild vanwege haar gunstige ligging; op loopafstand van de Jordaan, het Westerpark en de Haarlemmerdijk. U fietst binnen 8 minuten naar het Centraal Station en binnen enkele minuten rijdt U op de ring A10. Op 1 minuut loopafstand bevindt zich het Hugo de Grootplein met lekkere restaurants, cafes en winkels voor boodschappen.

Indeling:
Gemeenschappelijk trappenhuis; entree op de derde verdieping. Entree: hal met toegang tot de woonkeuken, het achterhuis, apart toilet en badkamer. De woonkamer en de woonkeuken zijn gescheiden door originele en suite deuren. De woonkeuken bevindt zich aan de tuinzijde en heeft openslaande deuren naar een diepe veranda. De woonkamer aan de voorzijde heeft openslaande deuren naar het Frans balkon aan de straatzijde. Ook is hier toegang naar een slaapkamer via de walk in closet/berging. In het achterhuis is de badkamer met ligbad en wastafel en apart toilet. Achter de badkamer is een grote slaapkamer. Het appartement is prettig ingedeeld en beide slaapkamers hebben veel privacy. De slaapkamer aan de achterzijde is 3,60 m x 4,10 m en de slaapkamer aan de voorzijde is 3,50 m x 2,45 m.

Kenmerkend aan het appartement is dat er gekozen is voor behoud van de originele kenmerken zoals de glas in lood en suite deuren en een stoere eiken vloer. Ook is de gevel is in 2017 helemaal opnieuw gevoegd met een zogenaamde knipvoeg en ziet er prachtig uit.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 80 m2, Nen2580
- Actieve en gezonde VVE bestaande uit 5 woonlagen
- De maandelijkse bijdrage aan de VVE bedraagt 75,- euro per maand
- Erfpacht € 200 per jaar. AB 2000, looptijd tot 31-05-2035
- Hele appartement is voorzien van dubbel glas
- Twee balkons, twee slaapkamers
- Cv combi ketel is nieuw (december 2017)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 75 p/m
Aanmeldingsdatum
08-02-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1912

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
80 m²
Inhoud
280 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.

Kaart Frederik Hendrikstraat 21 III 1052HJ AMSTERDAM, Frederik Hendrikbuurt Noord

naar Frederik Hendrikstraat 21 III 1052HJ AMSTERDAM, Frederik Hendrikbuurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand