Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Frederik Hendrikstraat 28 3 1052HV Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Noord

Vraagprijs € 850.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1911
Woonoppervlakte
147 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

Zeer royaal dubbel bovenhuis met maar liefst 4 slaapkamers en een woonoppervlak van 147 m². Het 5/6 kamer appartement heeft een grote leefkeuken met openslaande deuren naar het balkon aan de achterzijde. Het appartement heeft een niet alledaagse indeling met een lichthof tussen het voor- en achterhuis. Dankzij dit lichthof en diverse dakkapellen op de slaapverdieping beschikt iedere kamer (zelfs de badkamer!) over een zee van daglicht.

*ENGLISH TEXT BELOW

Vanuit de lichte woonkamer is er een heerlijk uitzicht over de schitterende oude platanen van het Van Oldenbarneveldtplein.

Absoluut een 'must see' voor iedereen die een licht bovenhuis met veel kamers en vierkante meters in een charmante buurt zoekt!

LIGGING
Het appartement ligt op een perfecte plek, zeer centraal in de stad. Zo wandelt u binnen slechts een paar minuten in de Jordaan. Ook het populaire Oud West, de Kinkerstraat en de Hallen liggen op een paar minuten fietsen. Het Westerpark, vertier op de Westerstraat en op het Hugo de Grootplein, de Lindengrachtmarkt en de Noordermarkt zijn nabij. Albert Heijn heeft een filiaal op 3 minuten loopafstand, Dirk van den Broek zit iets verderop en Jumbo heeft een vestiging in de Westerstraat. Lokale bakkers en groenteboeren zijn allen binnen een straal van 5 minuten lopen bereikbaar.

BEREIKBAARHEID
Bereikbaarheid per openbaar vervoer is zonder meer uitstekend te noemen. Bussen 18 en 21 stoppen om de hoek, net als de trams 3 en 5. Bus 80 naar Zandvoort stopt op de Tweede Hugo de Grootstraat. Ook de ring A10 West is goed bereikbaar via stadsroutes s103, s104 en s105 en er is voldoende parkeerplek in de buurt via het parkeervergunningsstelsel.

INDELING
Entree op de tweede verdieping, trap naar de derde verdieping met een ruime woonkamer aan de voorzijde, kleinere werk/studeer of logeerkamer aan het lichthof en een ruime leefkeuken aan de achterzijde. De keuken heeft de beschikking over diverse inbouwapparatuur (o.a. een dubbeldeurs koelkast met ijsblokjesmachine en koudwatertap, afwasmachine, oven, magnetron, etc.). De keuken heeft openslaande deuren naar het balkon op het westen. Er is veel opbergruimte in de keuken en een barretje aan het kookeiland. Toilet, meter- en bergkast vindt u op de gang.

Vierde verdieping: Overloop, was- en droogruimte en een toilet, voorts drie goed bemeten slaapkamers en een badkamer met ligbad, wastafel en inloopdouche. De sanitaire ruimtes zijn voorzien van kanaalventilatoren.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam, tijdvak loopt t/m 30-09-2034;
- De jaarlijkse erfpachtcanon bedraagt € 152,76 per jaar;
- Na 2034 zal de jaarlijkse canon ca. € 1970,= (indicatief) per jaar bedragen;
- Eeuwigdurend afkopen van de erfpacht kost éénmalig ca. € 53.500,= (indicatief);
- Actieve VVE (4 leden), de maandelijkse bijdrage bedraagt € 300,= MJOP aanwezig, dakbedekking recent vernieuwd;
- Iroko hardhouten parketvloer met isolerende ondervloer op de woonverdieping;
- Het appartement beschikt over een hydrofoor voor voldoende waterdruk;
- Mogelijkheid tot aanleggen dakterras boven de vierde verdieping;
- Diverse lagere- én middelbare scholen alsmede kinderopvang in de directe nabijheid:
- Oplevering in overleg.

*ENGLISH TEXT

A very generous, double floor, upstairs apartment, with no less than 4 bedrooms and a living area of 147 m². The 5/6 room apartment has a large live-in kitchen with French doors to the balcony at the rear of the house. The apartment has a remarkable layout with a lightwell between the front and back house. By virtue of this lightwell and the various dormers on the bedroom floor, every room (including the bathroom!) has an abundance of daylight.
From the bright living room one has a wonderful view to the beautiful old platanus trees of the Van Oldenbarneveldtplein.

Definitely a must-see for anyone looking for a bright upstairs home with many rooms and square meters in a charming neighborhood!

LOCATION
The apartment is located perfectly, very central in the city. You can walk in the Jordaan in just a few minutes. The popular Oud West, Kinkerstraat and Hallen are also a few minutes away by bike. The Westerpark, entertainment on the Westerstraat and on the Hugo de Grootplein, the Lindengrachtmarkt and the Noordermarkt are also close by. Albert Heijn has a branch at 3 minutes walking distance, Dirk van den Broek is a tad further and Jumbo has a branch in the Westerstraat. Local bakers and greengrocers can all be reached within a 5-minute walk.

ACCESSIBILITY
Accessibility by public transport is certainly excellent. Buses 18 and 21 stop around the corner, just like trams 3 and 5. Bus 80 to Zandvoort stops at the Tweede Hugo de Grootstraat. Additionally, the A10 West ring road is easily accessible via city routes s103, s104 and s105. There is ample parking space in the vicinity via the resident’s parking permit system.

LAYOUT
The entrance is on the second floor, stairs to the third floor with a spacious living room at the front, smaller work / study or guest room at the lightwell and a spacious kitchen at the rear. The kitchen has access to various appliances (including a double door refrigerator with ice maker and cold water tap, dishwasher, oven, microwave, etc.). The kitchen has French doors to the balcony on the west. There is plenty of storage space in the kitchen and a bar on the kitchen island. Lavatory, meter and storage cupboard can be found in the corridor.
Fourth floor: landing, laundry and drying room and a lavatory, three well-sized bedrooms and a bathroom with bath, sink and walk-in shower. The sanitary rooms are equipped with duct fans.

PARTICULARS
- Located on leasehold land of the municipality of Amsterdam, period runs until 30-09-2034;
- The annual ground lease is € 152.76 per year;
- After 2034, the annual canon will be approximately € 1970, = (indicative) per year;
- A perpetual purchase of the long-term lease costs approximately € 53,500, = (indicative);
- Active VVE [Homeowner’s Association] (4 members), the monthly contribution amounts to € 300, = MJOP [multi-year maintenance plan] present, roofing recently renewed;
- Iroko hardwood parquet floor with insulating subfloor on the living floor;
- The apartment has a pressurized water installation that provides sufficient water pressure;
- Possibility to construct roof terrace above the fourth floor;
- Various primary and secondary schools in the immediate vicinity, as well as childcare;
- Delivery in consultation.


DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-03-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
147 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.