Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Frederik Hendrikstraat 79 2 1052HM Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Zuidoost

Bewaar object

Omschrijving

Sfeervol en bijzonder licht appartement van 56 m˛ met twee slaapkamers, zonnige balkons en courante indeling.
Het appartement heeft o.a. een open keuken, twee slaapkamers, ruime badkamer en smaakvolle vloer.

* See English translation below *

Het appartement is gelegen in nabij het populaire Hugo de Grootplein en op loopafstand van de Jordaan en gunstig gelegen ten opzichte van het Westerpark. In de omgeving is een uitgebreid aanbod aan goede horecagelegenheden, winkels en voorzieningen.

Indeling:
De gemeenschappelijke entree geeft toegang tot de woning gelegen op de tweede verdieping. Er is een hal met separaat toilet en kast voor de wasmachine en droger. Aan de voorzijde is de woonkamer met open keuken. De ramen en de openslaande deur naar het balkon geven het appartement veel lichtinval.
Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers. De masterbedroom heeft voldoende ruimte voor een kledingkast. Tevens is er toegang tot een balkon op het oosten over de volledige breedte.
De badkamer is voorzien van een ligbad en wastafel.

Ligging:

Omgeving:
Gelegen in stadsdeel West in de populaire Frederik Hendrikbuurt, nabij het gerenoveerde Frederik Hendrikpark, Westerpark en het Hugo de Grootplein met diverse leuke horecagelegenheden en delicatessen winkels. Op loopafstand van de Jordaan via de mooie Bloemgracht.

In de Jordaan is elke maandag en zaterdag markt op o.a. de Westerstraat, Lindengracht en de Noordermarkt.

Gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer (tramlijn 3, 13, 12 en 14 en bus 18, 21 en 60) en uitvalsweg s105.

Bijzonderheden:
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 56 m˛
• 2 balkons
• Kleine en goed functionerende vereniging van eigenaren, professioneel beheer
• Dubbel glas
• Twee balkons
• Gelegen op erfpachtgrond. Huidig tijdvak 16-02-1976 tot 15-02-2026. Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000. 1-jaarlijkse canonindexering. Te betalen canon van 01-6-2018 tot 31-5-2019 € 48,77 per jaar
• Sinds 1 oktober 2017 biedt de gemeente Amsterdam erfpachters de mogelijkheid de jaarlijkse betaling voor het recht van erfpacht (canon) eenmalig eeuwigdurend af te kopen. Via ons kantoor kunt u nader informatie en de indicatie(s) voor de eeuwig durende afkoop voor deze woning op basis van het nieuwe beleid opvragen


Kijk voor meer informatie, de brochure en plattegrond op onze site!

------------------------------------------

Attractive and particularly light apartment of 56 sqm with two bedrooms, sunny balconies and a practical layout.

The apartment includes an open kitchen, two bedrooms, a spacious bathroom and tasteful flooring. The apartment is located near the popular Hugo de Grootplein, within walking distance of the Jordaan area and near the Westerpark. There is a wide range of good restaurants, shops and amenities in the immediate vicinity.

Layout:
The communal entrance gives access to the property located on the second floor. There is a hall with a separate toilet and a cupboard for the washing machine and dryer. At the front the living room with open kitchen. The apartment is very light thanks to the windows and the door opening onto the balcony.

At the rear two bedrooms. The master bedroom offers enough space for a wardrobe. There is also access to an east-facing balcony across the entire width of the property.

The bathroom has got a bath and a washbasin.

Location:
Located in the West urban district in the popular Frederik Hendrik area, near the renovated Frederik Hendrikpark, Westerpark and Hugo de Grootplein with its several nice restaurants and delicatessen shops. Within walking distance of the Jordaan area from the beautiful Bloemgracht.

In the Jordaan area there are markets on Westerstraat, Lindengracht and Noordermarkt every Monday and Saturday.

Favourably located in relation to public transport (tram lines 3, 13, 12 and 14 and bus lines 18, 21 and 60) and to the orbital motorway A10 (exit S105).

Specifics:
- Usable area approximately 56 sqm
- Two balconies
- Small and well-functioning owners’ association, professionally managed
- Double glazed
- Ground rent from June 1st, 2013 until May 31st, 2019 €48.77 per year. Period runs from February 16th, 1976 until February 15th, 2026. Yearly indexation. General provisions of 2000
- From October 1st, 2017 the municipality of Amsterdam offers the possibility of a lump sum purchase buying out the annual ground rent in perpetuity. Further information and indication(s) of this lump sum purchase based on the new municipal policy is available at our office.

More information and floorplan on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-02-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1904

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.

Kaart Frederik Hendrikstraat 79 2 1052HM Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Zuidoost

naar Frederik Hendrikstraat 79 2 1052HM Amsterdam, Frederik Hendrikbuurt Zuidoost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand