Geldersekade 11 HS+I 1011EH Amsterdam, Lastage

Vraagprijs € 1.200.000 

Bewaar object

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Rijksmonumentaal appartement van 174m2 (BVO 183m2) verdeeld over 3 verdiepingen gelegen aan de Geldersekade 11-HS en 1 hoog op eigen grond. De beletage en het souterrain is door de huidige eigenaar in 2016 met veel smaak en gevoel voor detail gerenoveerd. De 2 appartementsrechten zijn officieel samengevoegd. De eerste verdieping kan zowel via de vaste trap vanuit de beletage, als vanuit het gemeenschappelijke trappenhuis worden bereikt. In het appartement kunnen 6 slaapkamers gecreëerd worden, waardoor het ook uitstekend als familiehuis kan fungeren! De Geldersekade is een van de oudste grachten van Amsterdam gelegen middenin het centrum met alle denkbare voorzieningen op loopafstand. Kortom: een veelzijdig appartement aan de gracht op een fantastisch locatie!

INDELING (zie plattegronden)
Beletage: entree via een karakteristieke bordestrap voorzien van een fraai beltableau met vervolgens de ruime, recent gerenoveerde gemeenschappelijke hal. De entree van de beletage bevindt zich achterin de hal naast de garderobekast. De voordeur leidt direct tot de riante woonkamer, deze wordt gekenmerkt door een speelse splitlevel indeling. Aan de grachtzijde ligt de woonkeuken uitgevoerd in marmer en voorzien van inbouwapparatuur met in het verlengde een grote eettafel met vaste bank onder het raam. De plafonds en ramen zijn hier ca. 3,20m hoog, door deze hoogte is er veel daglichttoetreding. Via twee treden omhoog wordt het zitgedeelte bereikt waar het daglicht wordt verzorgd door ramen aan de zij- en achterkant. Aan de achterzijde van de beletage ligt de eerste slaapkamer.

Een rechte trap naar beneden leidt naar het souterrain, met aan de rechterzijde de tweede slaapkamer voorzien van vaste kasten en aangrenzend een derde kamer welke thans in gebruik is als tv-kamer/speelkamer. De fraai uitgevoerde badkamer is voorzien van een ligbad, een inloopdouche en een vast wastafelmeubel. Een separaat toilet bevindt zich tussen de badkamer en de tweede slaapkamer. Aan de voorzijde van het souterrain is de oude berging omgetoverd tot een ruime walk in closet waar zich thans ook de wasmachine en droger bevinden. Vanuit daar is het gemeenschappelijke deel van het souterrain te bereiken alsook de uitgang naar de straat. Het appartement op de eerste etage heeft in deze ruimte een aparte berging (zie splitsingstekening).

De eerste verdieping kan zowel vanuit de vaste, rechte trap in de woonkamer, als vanuit het gemeenschappelijke trappenhuis worden bereikt. De manier van binnentreden wordt bepaald door wat voor functie er aan de woning wordt gegeven. De eerste verdieping heeft een ruime L-vormige woonkamer voorzien van een originele houten vloer. De woonkamer heeft een fantastisch, drie ramen breed uitzicht op de gracht. De halfopen keuken is in het midden gesitueerd en voorzien van diverse inbouwapparaten en een raam. Indien gewenst kan deze ruimte worden getransformeerd tot (derde) slaapkamer. Aan de ene kant van de keuken bevindt zich een separaat toilet, aan de andere kant de badkamer voorzien van douche en wastafelmeubel. De (vierde) slaapkamer met ruimte voor een vaste kastenwand bevindt zich aan de zeer rustige achterzijde.

OMGEVING
De Geldersekade is gelegen in het historische centrum van Amsterdam, het is een van de oudste grachten die de stad rijk is. De gracht met in het verlengde de Kloveniersburgwal werd gegraven omstreeks 1425 en vormde meer dan anderhalve eeuw de oostelijke grens van Amsterdam. Aan het begin en aan het eind van de Geldersekade staan de enige twee wereldlijke gebouwen uit de middeleeuwen die Amsterdam rijk is: de Schreierstoren en de Waag. Van de 110 panden op de Geldersekade zijn er maar liefst 67 een Rijksmonument. De kade ligt nu op de grens van ‘nieuw’ en ‘oud’ Amsterdam. Nieuw is het Oosterdokseiland ten noorden van de Geldersekade met een mix aan functies: o.a. woningen, restaurants (o.a. Sea Palace) koffietentjes (o.a. Starbucks) winkels (oa. AH), DoubleTree by Hilton en de OBA zijn hier gevestigd. Oud is het gedeelte aan de zuidkant van de kade, met op loopafstand de Nieuwmarkt en de beroemde Zeedijk met ook daar talloze keuzes op horecagebied. Tevens liggen op loopafstand de Stopera, Artis, het Bimhuis, het Muziekgebouw aan ‘t IJ, het Waterlooplein, het Rembrandtplein, het Scheepvaartmuseum en NEMO. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend met het Centraal Station, de metro, de tram en de bus ‘binnen handbereik’. Ook met de auto is de Geldersekade prima te bereiken vanaf de Prins Hendrikkade. De ring A10 is met de auto binnen 10 minuten te bereiken via de IJtunnel (S116) en de Piet Heintunnel (S114). Parkeren gaat middels het vergunningstelsel, de wachttijd voor het verkrijgen van een vergunning bedraagt momenteel ca. 2 maanden, een overloopvergunning voor die periode is mogelijk. Parkeren kan - mits in het bezit van een vergunning - voor de deur op straat of gratis (!) in Parking Centrum Oosterdok (onder het DoubleTree by Hilton).

BIJZONDERHEDEN
- Privéberging in het souterrain
- Het pand staat op eigen grond
- Geen energielabel van toepassing
- Aanvaarding in overleg, snel is een optie
- Parkeervergunning 2 maanden wachttijd
- Actieve en financieel gezonde VvE in eigen beheer
- 2 appartementsrechten samengevoegd met vergunning
- Beletage en souterrain hoogwaardig gerenoveerd in 2016
- Rijksmonument met fiscale voordelen m.b.t. het onderhoud
- 67 van 110 panden aan de Gelderskade zijn een Rijksmonument
- Met parkeervergunning gratis parkeren in Parking Centrum Oosterdok
- Ideaal familiehuis of wonen i.c.m. het runnen van een goedlopende B&B
- Toestemming VVE en gemeente Amsterdam voor het exploiteren van een B&B
- Ideaal gelegen tov. het Centraal Station, winkels/cafés/restaurants en het centrum
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1750

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
174 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwmarkt/Lastage

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Kaart Geldersekade 11 HS+I 1011EH Amsterdam, Lastage

naar Geldersekade 11 HS+I 1011EH Amsterdam, Lastage
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand