Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Gerard Doustraat 24 /C 1072VR Amsterdam, Hercules Seghersbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1885
Woonoppervlakte
73 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*****ENGLISH TRANSLATION BELOW*****

Heerlijk 3 kamerappartement van circa 73 m2 gelegen op eigen grond, met balkon op het zuiden, middenin de bruisende Pijp. De ligging tussen de Ruysdaelkade en de Ferdinand Bolstraat is ideaal, rustig en toch met alle voorzieningen om de hoek.

Niet alleen de Pijp, met o.a. de Albert Cuypmarkt en het Gerard Douplein, maar ook het Vondelpark en het Museumplein met haar prachtige musea liggen op loopafstand en in de nabijheid vind je een breed scala aan leuke horecagelegenheden en winkels. Het openbaar vervoer is via tram 16 en 24 en de Noord/Zuidlijn uitstekend geregeld en met de auto ben je zo op de Ring A-10, parkeren kan in de recent geopend Albert Cuypgarage.

Indeling:
Via het nette gemeenschappelijke trappenhuis is de overloop met meterkast en entree op de derde verdieping te bereiken. De riante, lichte woonkamer met open keuken voorzien een vaatwasser, koel-/vriescombinatie, 4-pits gaskookplaat, wasemkap en combi oven/magnetron is gelegen aan de achterzijde van het appartement en biedt middels dubbele openslaande deuren toegang tot het woningbrede balkon op het zuiden.

Via de hal zijn beide slaapkamers, gelegen aan de voorzijde van het appartement, het separate toilet en de badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en wasmachineaansluiting te bereiken.

Indien gewenst is het mogelijk om een derde slaapkamer te creëren in de woonkamer.

Het gehele appartement is voorzien van een mooie eiken vloer.

Bijzonderheden:
- Gelegen op eigen grond.
- De vereniging van eigenaren ‘Gerard Doustraat 24” te Amsterdam’ bestaat uit 5 leden. De servicekosten bedragen thans € 102,50 per maand en de administratie wordt in eigen beheer gevoerd.
- Houten kozijnen voorzien van dubbel glas.
- Verwarming middels eigen cv-ketel (2006).
- Balkon gelegen op het zuiden.
- NEN-meetrapport aanwezig: 72,70 m2 woonruimte, 0,70 m2 overig inpandig en 7,60 m2 gebouwgebonden buitenruimte.
- Oplevering in overleg.


*****ENGLISH TRANSLATION*****

Lovely 3 room apartment of approximately 73 m2 located on freehold land, with balcony on the south, in the middle of the bustling area De Pijp. The location between the Ruysdaelkade and the Ferdinand Bolstraat is ideal, quiet and yet with all amenities around the corner.

Not only De Pijp, including the Albert Cuyp market and the Gerard Douplein, but also the Vondelpark and Museumplein with its beautiful museums are within walking distance and in the vicinity you will find a wide range of nice restaurants and shops. Public transport is easily arranged via tram 16 and 24 and the North / South line and by car you are on the Ring A-10, parking is possible in the recently opened Albert Cuypgarage.

Layout:
Through the neat common staircase you can reach the landing with meter cupboard and entrance on the third floor. The spacious, bright living room with open kitchen with a dishwasher, fridge / freezer, 4-burner gas hob, extractor and combi oven / microwave is located at the back of the apartment and by the double doors you can reach the south-facing balcony .

Through the hall, both bedrooms, located at the front of the apartment, the separate toilet and the bathroom with bath, walk-in shower, double sink and washing machine connection can be reached.

If desired, it is possible to create a third bedroom in the living room.

The entire apartment has a beautiful oak floor.

Particularities:
- Located on freehold land.
- The association of owners 'Gerard Doustraat 24 "in Amsterdam' consists of 5 members. The service costs are now € 102.50 per month and the administration is managed in-house.
- Wooden window frames with double glazing.
- Heating by own boiler (2006).
- Balcony facing south.
- NEN measurement report available: 72.70 m2 of living space, 0.70 m2 of other indoor and 7.60 m2 of building-related outdoor space.
- Delivery in consultation.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-11-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1885

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
73 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.