Gerard Doustraat 72 IV 1072VV Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Bewaar object

Omschrijving

* ENGLISH TEXT BELOW *

Ruim, licht en subliem twee-kamer appartement van ca. 50 m2 op eigen grond. Uniek gelegen in het meest bruisende deel van de Pijp. Zeer nette afwerking en zo te betrekken.

Locatie:
De woning is gelegen in Amsterdam Oud Zuid, in de bruisende en hippe Pijp. Op loopafstand van het Sarphatipark en een van de leukste markten van Amsterdam; de Albert Cuypmarkt, tussen De Ferdinand Bolstraat en het Gerard Douplein. Tevens op steenworpafstand gelegen een scala aan winkels, restaurants en cafés. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij Dirk van den Broek en de Albert Heijn. Diverse boetiekjes en trendy winkels vindt u in de vele straatjes rondom om naar harte lust te shoppen. De vele gezellige cafés, restaurants en terrasjes liggen direct om de hoek zoals “Mamouche”, “Het Paardje” en de “Pilsvogel”. In de omgeving zijn vele sportfaciliteiten, Basic-Fit, The Gym of Yoga Yatra. En voor ontspanning zijn het Museumplein en het Vondelpark op korte afstand.

Indeling:
Via het gezamenlijke trappenhuis bereikt u de eigen entree op de derde verdieping. Middels de trap naar de 4e verdieping komt u direct in de woonkamer met open keuken. De ruime en lichte woonkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning, wat direct opvalt is het hoge plafond en zijn originele spanten. De open keuken beschikt over een combi-oven, een vaatwasser, keramische kookplaat met afzuigkap en koelkast met vrieslade. In de hal gelegen het separate toilet met fontein. In het midden van de woning is gesitueerd de badkamer met ruime inloopdouche, wastafel, wasmachine aansluiting en een boiler. Aan de achterzijde van de woning treft u de ruime slaapkamer met eveneens een hoog plafond en originele spanten. Tevens is de woning voorzien van een mooie houtenvloer en dubbele beglazing. Daarbij is de woning al voorbereid op de toekomst, wonen zonder gas.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid van het appartement is voortreffelijk. Met de fiets bent u binnen enkele minuten in de binnenstad. Eveneens op loopafstand gelegen zijn de tramlijnen: 3, 12, 16 en 24. Om de hoek komt de toekomstige metrohalte van de Noord/Zuidlijn. Tevens is de ringweg A10 via de S-109 in enkele minuten te bereiken.

Kenmerken:
- Absolute toplocatie;
- Ca. 50m2;
- Gelegen op eigen grond;
- Centrale ligging;
- Woning voorzien van dubbelglas;
- Geen gasaansluiting;
- Gezonde VVE, bijdrage € 20,- per maand;
- Oplevering in overleg.

VIRTUEEL RONDLOPEN IN 3D? BEKIJK DE WONINGPRESENTATIE OP ONZE WEBSITE.
De knop [3D View] op onze website geeft toegang tot een virtuele rondleiding in 3D.
De virtuele tour geeft u de mogelijkheid om de woning op een realistische manier te ontdekken. Het is alsof u daadwerkelijk in de woning bent. Voor de ultieme beleving gebruikt u onze Google Cardboard VR-bril, verkrijgbaar bij onze makelaars.

*ENGLISH TEXT*

Spacious, bright and sublime two-room apartment of approx. 50 m2 on private land. Uniquely situated in the most vibrant part of the Pijp. The finish is very neat and if you wish you can move in quickly.

Location:
The apartment is located in Amsterdam Oud-Zuid, in the bustling and trendy Pijp. Within walking distance of the Sarphatipark and one of the famous markets of Amsterdam; the Albert Cuyp market, between De Ferdinand Bolstraat and Gerard Douplein. Also a stone's throw away a range of shops, restaurants and cafes.
For daily grocery you can go to Dirk van den Broek and Albert Heijn. Various boutiques and trendy shops can be found in the many streets around, to shop to your heart's content. The many cozy cafes, restaurants and terraces are just around the corner such as "Mamouche", "Het Paardje" and the "Pilsvogel". In the vicinity are many sports facilities, Basic-Fit, The Gym or Yoga Yatra. And for relaxation, the Museumplein and the Vondelpark are a short distance away.

Layout:
Through the joint staircase you reach the private entrance on the third floor. Through the stairs to the 4th floor you come directly into the living room with open kitchen. The spacious and bright living room is located at the front of the house, which immediately stands out is the high ceiling and its original frames. The open kitchen has an combination oven, a dishwasher, ceramic hob with extractor fan and fridge with freezer drawer
In the hall is the separate toilet with fountain. In the middle of the house is situated the bathroom with spacious walk-in shower, sink, washing machine connection and a water heater. At the rear of the house you will find the spacious bedroom with a high ceiling and original frames. The house is also equipped with a beautiful wooden floor and double glass.The apartment is already prepared for the future namely living without gas.

Accessibility:
The accessibility of the apartment is excellent. By bike you are within a few minutes in the city center. Also within walking distance are the tram lines: 3, 12, 16 and 24. Around the corner is the future metro stop of the North / South line. The A10 ring road can also be reached in a few minutes via the S-109.

Characteristics:
- Absolute top location;
- Approx. 50 m2;
- Located on private land;
- Central location;
- House with double glazing;
- Healthy VVE, contribution € 20, - per month;
- Delivery in consultation.

This property is listed by a MVA Certified Expat Broker
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1883

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
50 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Gerard Doustraat 72 IV 1072VV Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

naar Gerard Doustraat 72 IV 1072VV Amsterdam, Sarphatiparkbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand