Gerrit van der Veenstraat 40 - 2 1077EE AMSTERDAM, Beethovenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

-------------------------------------------For English version see below--------------------------------------------------------

Heerlijk dubbel bovenhuis van 121 m2 (BVO 160m2) met dakterras en twee balkons, prachtige visgraat parketvloeren, originele details, drie ruime slaapkamers (vierde nu in gebruik als kleedkamer), eigen opgang vanaf de straatzijde, in het allermooiste gedeelte van de Gerrit van der Veenstraat, gelegen tussen de Bachstraat en de Beethovenstraat.

Indeling:
De eigen voordeur ( met elektrische vergrendeling) op de begane grond geeft toegang tot de trap naar de prachtige, ruim opgezette centrale hal op de tweede verdieping.

Tweede verdieping: hal met separaat modern toilet met fontein, praktische garderobekast, toegang tot zowel de voorkamer als de achterkamer. De achterzijde van de woonkamer en suite is ruim opgezet en heeft een sfeervolle gashaard en openslaande deuren naar het balkon op het Noorden. De open keuken is voorzien van vloerverwarming en heeft de benodigde inbouwapparatuur. Dubbele openslaande deuren leiden naar de voorkamer met ook hier een gashaard en glas-in-lood ramen. Via de extra open zijkamer is het balkon aan de voorzijde te bereiken.

Derde verdieping: vaste trap naar de slaapverdieping, overloop met tweede moderne toilet net fontein. Badkamer met ligbad, douche, wastafel, vloerverwarming, designradiator. De drie slaapkamers zijn vanuit de overloop bereikbaar. De vierde slaapkamer is momenteel in gebruik als kleedkamer, hier vindt u ook de wasmachine opstelling en de cv-installatie. Middels een luik is de kleine vliering bereikbaar. Middels een vaste trap kom je door de koepel op het zonnige dakterras. Deze is voorzien van een buitendouche.

Omgeving:
Het appartement is gelegen in de Apollobuurt, tussen de Beethovenstraat en de Bachstraat en is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School, in rustige en kindvriendelijke buurt. De Beethovenstraat is om de hoek met haar grote diversiteit aan (mode)winkels, delicatessenwinkels, een grote AH-supermarkt, een viswinkel, een bakker, keurslager en diverse gezellige eet- en drinkgelegenheden. In de buurt vindt u tevens diverse kinderdagverblijven, meerdere basisscholen, international school en een middelbare school (havo en vwo). De Gerrit van der Veenstraat is gunstig gelegen ten opzichte van station Amsterdam Zuid, de Zuidas, de ringweg A10 en goede verbinding het Centrum. Ook het Vondelpark en Beatrixpark liggen op loopafstand. Momenteel zijn er zonder wachtlijst 2 parkeervergunningen beschikbaar.

Kortom: een waanzinnig gaaf huis op een dito locatie!

SPECIFICATIES:

- Zeer charmant dubbel bovenhuis met eigen opgang vanaf de straat;
- Woonoppervlakte 121 m2 NEN gemeten;
- Gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing;
- Servicekosten bedragen € 146,- per maand;
- Prachtige visgraat parketvloeren door de gehele woning;
- Erfpacht is afgekocht tot en met 16 mei 2053 (AB 1994);
- Kleinschalige, doch actieve vereniging van eigenaren met 4 leden (nr 40-42). Onderhoud tezamen met 2 aangrenzende VvE's in een zgn. belangenvereniging. Administratie door Velzel VVE diensten;
- Oplevering in overleg.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Particularly tasteful and well-renovated upstairs apartment with three spacious bedrooms (4th in use as a dressing room), two balconies and a large roof terrace.

Layout:
The upstairs home has a practical layout and a private entrance. It features spacious rooms en suite with at the front a side room and at the rear a luxury open kitchen with various built-in appliances. At the rear a balcony over the full width of the property. The rooms en suite are completely new yet in the original style with a gasfired fireplace in both rooms and beautiful hard wooden floors. There is a extra room in the front with doors to the balcony. There are a separate toilet and wardrobe in the spacious hallway. The kitchen has underfloor heating.

On the third floor three bedrooms and a spacious bathroom with a bathtub, walk-in shower, double washbasins and underfloor heating. This floor holds three bedrooms. A fourth, smaller bedroom currently functions as dressing room and laundry room but can easily be used as bedroom. There is a separate toilet on the landing. All rooms and the hallway have hard wooden floors. Fixed stairs in the hallway lead to the spacious roof terrace, fitted with an outside shower.

Surroundings & area:
The apartment is located in the Apollo neighborhood, between the Beethovenstraat and the Bachstraat and has been built in the popular 'Amsterdam School' architectural style. The area is a quiet and child-friendly. The Beethovenstraat is just around the corner with her diverse assortment of shops and cafes. Here you will find a large AH supermarket, fish store, bakery, butcher and various cafes and restaurants. Within walking distance you can also find multiple primary schools, an international schools and a high school (HAVO & VWO). There are two tramlines stopping at the Beethovenstraat which will take you to the city center and Amsterdam Centraal. You can also take the tram or cycle to Amsterdam Zuid, the trainstation and largest business district of Amsterdam, Zuidas, within 10 minutes. The Beatrixpark and Vondelpark are within walking distance. Currently there are two parking permits available.

Specifications:
• Charming two-floor apartment with private street entrance
• Livingspace 121m2
• Many double glazed windows
• Service costs of 146 EUR per month
• Beautiful wooden floors throughout the entire apartment
• Ground rent bought out until 16 May 2053 (AB 1994)
• Small, yet active owners association with 4 members (house nr 40-42).


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-02-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Dubbel bovenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
121 m²
Inhoud
328 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Gerrit van der Veenstraat 40 - 2 1077EE AMSTERDAM, Beethovenbuurt

naar Gerrit van der Veenstraat 40 - 2 1077EE AMSTERDAM, Beethovenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand