Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Govert Flinckstraat 247 - B 1073BX Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

Bewaar object

Omschrijving

In the heart of De Pijp we can offer you a very cozy and charming apartment which will be rented fully furnished, for a period of 12 months. The apartment is located round the corner of the Sarphatipark and Albert Cuyp market.

Lay out: Communal staircase to the second floor, entry, cozy living room with an open kitchen. The kitchen (with bar) contains: a 2 pits electronic stove & cooking hood, fridge, combi-oven, freezer. The bedroom is located at the quiet back side. The bathroom is equipped with a shower wash bassin and a toilet.

In general:
- Available per the 5th of April 2018, for max 12 Months
- Fully furnished
- Rental price is excl. utilities costs of €150,- for gas, water, electricity, cable and internet
- Approx. 45 m2 (not NEN measured)
- 1 bedroom
- Popular area and located in a quiet street, within walking distance from Sarphatipark and Albert Cuyp market
- No pets allowed, no smoking apartment
- Two months rent as deposit
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-01-2018
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
45 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Govert Flinckstraat 247 - B 1073BX Amsterdam, Sarphatiparkbuurt

naar Govert Flinckstraat 247 - B 1073BX Amsterdam, Sarphatiparkbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand