Grote Bickersstraat 100 1013KS Amsterdam, Westelijke eilanden

Vraagprijs € 2.450.000 

Bewaar object

Omschrijving

Een uniek object! Het betreft een zeer luxueus penthouse van circa 250 m² met personenlift in het in 2002 gebouwde appartementencomplex 'Bickershoek', ontworpen door HM Architecten. De woning is gelegen op de bovenste verdieping van het complex dat zich bevindt op de kop van het Bickerseiland, tussen het water van het Westerdok en de Realengracht, met werkelijk prachtig uitzicht over het Westerdok, de haven 'Marina Westerdok', de Jordaan en het IJ.

Het complex
Bickershoek is een project van 8 appartementen, ontworpen door HM Architecten. Het gebouw is opgemaakt uit solide en gesloten volumes, die alleen aan de waterkant helemaal open zijn. Alle andere gevels bestaan volledig uit hout en hebben jaloezieën/luiken die horizontaal of verticaal kunnen worden geopend. Er is gekozen voor hout omdat dit past bij de omgeving welke een lange historie in scheepsbouw kent. Daarnaast is het hout strak maar niet te zwaar en komt het qua kleur goed overeen met de typische rode dakpannen van de daken in de omgeving.

Omgeving
De Grote Bickersstraat is gelegen op het Bickerseiland, dat samen met het Prinseneiland en het Realeneiland, de 'Westelijke Eilanden' vormen. Deze eilanden, in het Centrum van Amsterdam, vormen een unieke kleine wereld op zichzelf, van oudsher gekenmerkt door pakhuizen en scheepswerven. Hoewel gelegen in het hart van Amsterdam, is het Bickerseiland opvallend rustig; een knusse, historische, bijna dorpse woonbuurt in de bruisende binnenstad.
De Grote Bickersstraat bevindt zich op loopafstand van de Jordaan, het Westerpark en misschien wel de leukste winkelstraat van de stad: de Haarlemmerdijk. Daarnaast vindt u in de nabije omgeving een voldoende uitgaans- en recreatiemogelijkheden waaronder The Movies, de oudste bioscoop van Amsterdam. Bij het naastgelegen Marina Westerdok kunt u eventueel een bootje stallen.

Bereikbaarheid
Het appartement is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Op de Westerdoksdijk en aan het begin van de Grote Bickersstraat, tussen Tussen de Bogen, zijn haltes voor diverse buslijnen. Het Centraal Station Amsterdam is op 5 minuten loopafstand waar u haltes vindt voor tram-, bus- en metroverbindingen naar alle delen van de stad. Via de S103 en S102 via de nieuw aangelegde Spaarndammertunnel bereikt u met de auto binnen 15 minuten de Ring A10 en A5.

Geschiedenis
Als onderdeel van de Derde Uitleg (1610-15) werden de westelijke eilanden, Vooreiland, Middeneiland en Achtereiland, aangelegd. In 1631 kocht Jan Bicker het Vooreiland van de stad en legde er een scheepstimmerwerf aan. Zo komt het Vooreiland aan haar huidige naam Bickerseiland. Ook de andere twee eilanden kregen in de loop der jaren een nieuwe naam: Achtereiland werd het "Realeneiland" en Middeneiland werd het Prinseneiland. De nieuwe eilanden waren in beginsel bedoeld voor opslag, industrie en aan de scheepvaart verbonden bedrijven, maar vanaf het begin van de 18e eeuw verschenen er, vooral op het Bickerseiland, steeds meer woonhuizen. Sinds de aanleg van de spoordijk tussen Westerdok en Westerpoort (1878) voor de Spoorlijn Den Helder - Amsterdam is het Bickerseiland officieel geen eiland meer.

Bijzonderheden
- Uniek penthouse;
- ca. 248 m² verdeeld over één woonlaag;
- Schitterende locatie aan het Westerdok;
- Complex met lift;
- Twee overdekte balkons op het oosten met uitzicht over het water;
- Geheel rondom voorzien van ramen;
- Goed onderhouden appartement;
- Veel inpandige bergruimte alsmede een externe berging van ca. 9 m²;
- Het is in de splitsingsakte toegestaan om een dakterras aan te leggen;
- Erfpacht afgekocht tot 1 november 2051.

Indeling
begane grond: Gemeenschappelijke entree met brievenbussen en bellentableau. Lift naar de 4e en tevens bovenste verdieping.

Entree, ruime ontvangsthal van waaruit u toegang heeft tot alle vertrekken in het appartement. Via een van de fraaie matglazen deuren betreedt u de royale, bijna 15 meter lange living met open keuken.
De luxe keuken is voorzien van 2 kookeilanden met zwart composiet werkblad en beschikt over alle benodigde (inbouw)apparatuur: o.a. Boretti 6-pits gasfornuis met dubbele oven, geïntegreerde afzuigkap, Siemens vaatwasser, Franke wastafel met Quooker en vrijstaande Amerikaanse koelkast en wijnkoelkast, beiden van Smeg.
De zeer royale woonkamer is bijna geheel rondom voorzien van ramen. Door de Larikshouten bekleding aan de buitengevel, waarbij de houten delen iets uit elkaar geplaatst zijn, schijnt mooi natuurlijk licht naar binnen.
De zithoek is voorzien van inbouwgashaard en -televisie.
Vanuit de woonkamer loopt u door naar de aangrenzende (werk)kamer. Zowel aan de woonkamer als aan de zijkamer grenzen grote overdekte balkons van resp. 12 en 14 m² welke toegankelijk zijn via glazen schuifwanden. Vanaf de balkons heeft u werkelijk magnifiek uitzicht over het water van het Westerdok en de stad. Bovendien zijn de balkons afsluitbaar via glazen panelen waardoor als het ware een loggia kan worden gecreëerd. Zowel de living als de zijkamer zijn voorzien van fraaie bamboe vloeren en diverse op maat gemaakte greeploze inbouwkasten uitgevoerd in hoogglans wit.
Aan de zuidkant van de woning zijn twee ruime slaapkamers gelegen met beiden een eigen badkamer. De master bedroom een open badkamer met vrijstaand design bad, dubbele wastafels en toilet. Deze slaapkamer heeft een zeer grote inloopkast met daarachter de stookruimte. De tweede slaapkamer beschikt over een ingebouwde kast/roomdivider en een eigen badkamer met douche en wastafel.

In de hal vindt u een garderobekast, een gastentoilet met fontein en een berging met opstelling voor wasmachine en droger.

Het appartement beschikt tevens over een separate berging van ca. 9 m² in de onderbouw. Tot slot is het in de splitsingsakte toegestaan om een dakterras aan te leggen. Uiteraard dient u hiervoor de benodigde toestemming en vergunningen te krijgen van de desbetreffende instanties. Verkoper heeft deze mogelijkheid niet publiekrechtelijk onderzocht.

Het appartement is voorzien van o.a. de navolgende zaken:
- High-tech beveiliging;
- Honeywell chronotherm modulation;
- Kozijnen voorzien van HR++ glas;
- Luxe keuken;
- Sprinkler systeem;
- Video intercom;
- 2 x Remeha Quinta Pro 45 ketel met boiler;
- Vloerverlichting;
- Inbouwspots;
- Gashaard.

Oppervlakte
Woonoppervlak circa 248 m² exclusief balkons van circa 12 en 14 m². Exact ingemeten conform NEN2580 (meetrapport op te vragen bij ons kantoor).

Oplevering
In overleg.

Omschrijving registergoed
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning met twee balkons, gelegen op de vierde verdieping met berging op kelderniveau, plaatselijk bekend als Grote Bickersstraat 100 te 1013 KS Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie M nummer 6925 A-10, uitmakende het 2.822/13.864e aandeel in de gemeenschap.

Eigendomssituatie grond
Het betreft het voortdurend recht van erfpacht, welke is afgekocht tot 1 februari 2051. De "Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994 zijn van toepassing".

Vereniging van Eigenaren
“VvE Appartementencomplex Bickershoek (Grote Bickersstraat 86-100) te Amsterdam”. Dit appartementsrecht (A-10) heeft 2.822/13.864e aandeel in de gemeenschap en idem stemmen in de vergadering. De servicekosten bedragen thans € 584,51 per maand en bestaan uit o.a.: verzekeringen, dagelijks onderhoud, servicekosten, beheerkosten, kosten voor de lift en dotaties. Er is een Huishoudelijk reglement van toepassing.

Aanschrijvingen en Milieu
Er zijn geen aanschrijvingen op het object bekend. Eén en ander conform telefonische en schriftelijke informatie van de desbetreffende instanties.

Fundering
Het appartementencomplex is nieuw gebouwd in 2002.

Parkeren
Betaald parkeren op de openbare weg en middels vergunningenstelsel, vergunningsgebied Centrum 2. Hiervoor is momenteel een wachttijd van circa 10 maanden. Het is mogelijk om een overloopvergunning aan te vragen. Voor meer informatie zie: de website van de gemeente Amsterdam. In het naastgelegen gebouw bevindt zich een ondergrondse parkeergarage van ParkBee.

Notaris
Voorkeur gaat uit naar een notariskantoor in Amsterdam.

Voorbehoud
Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar/verkoper.

Bezichtiging
Na telefonische afspraak met ons kantoor.

Disclaimer
Alhoewel deze informatie door ons met de nodige zorgvuldigheid is samengesteld, aanvaard Booij Makelaardij o.z. bv echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
De onderliggende informatie en de informatie die u, al dan niet via uw makelaar/adviseur, uit advertenties etc., heeft verkregen, behelst uitsluitend een uitnodiging tot het doen van een aanbod en kan dus nimmer als een aanbod van de zijde van de verkoper/verhuurder beschouwd worden. Wij adviseren u uw eigen NVM makelaar te raadplegen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
29-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
248 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Kaart Grote Bickersstraat 100 1013KS Amsterdam, Westelijke eilanden

naar Grote Bickersstraat 100 1013KS Amsterdam, Westelijke eilanden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand