Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Grote Bickersstraat 2 C 1013KS Amsterdam, Westelijke eilanden

Vraagprijs € 1.400.000 

Bewaar object
Bouwjaar
2019
Woonoppervlakte
178 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Prachtig appartement (178m2) gelegen op de begane grond- en eerste verdieping alsmede in het souterrain, met een loggia (2m2) en een patio (2m2) in de prestigieus verbouwde Stoomketelfabriek aan de Grote Bickersstraat. Casco oplevering (met nog invloed op o.a. de indeling middels een afbouwpakket van aannemer Kondor Wessels), waarnaast u alleen nog een eigen invulling dient te geven aan de keuken, badkamer(afbouw) en vloer-/wandafwerking.

De voormalige Stoomketelfabriek (1909) is geheel hoogwaardig verbouwd en ontwikkeld tot 8 fraaie ruime appartementen, elk met een eigen indeling en karakter en voorzien van een lift-installatie. Het pand heeft de industriële uitstraling van toen maar met de duurzame bouwkwaliteiten van nu.

Indeling (conform architectenbureau Ronald Janssen):
Entree, hal, één grote ruimte met een vide en toegang tot de patio, in te richten als woonkamer (licht verhoogd) met open keuken, slaapkamer en toilet. Groot raam aan de voorzijde met uitzicht op het Hendrik Jonkerplein. Trap naar de kelder met twee slaapkamers en een badkamer. Trap naar de eerste verdieping: slaapkamer, badkamer en loggia.

De woning wordt casco opgeleverd met een afbouwpakket in samenwerking met Kondor Wessels. In de vraagprijs is dit afwerkpakket opgenomen, eventuele duurdere wijzigingen kunnen als meerwerk worden verrekend.
Alleen de keuken, badkamer(s), wand- en vloerafwerking dienen naar eigen keuze zelf te worden aangebracht.

Kijk op destoomketelfabriek.nl voor meer impressies en interieurvideo's.

Bezichtigingen op afspraak! Vanaf zaterdag 18 mei 020-6464796.

Bijzonderheden:
- Project Notaris (Hartman-LMH) Koop-/Aanneemovereenkomst
- Gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond, canon bedraagt € 1.765,51 p.j.
- Afbouwpakket i.s.m. Kondor Wessels
- Gunstige project financiering via Trifium Financiële Raadgevers

De getoonde plattegronden en tekeningen zijn ter illustratie en alle afmetingen zijn indicatief. De inmetingen zijn verricht vóór de verbouwingen, conform de branchebrede meetinstructie (basis NEN2580). Aan de plattegronden en afmetingen kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-05-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2019

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
178 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.