Guisweg 7 1544AG Zaandijk, Oud Zaandijk

Bewaar object

Omschrijving

Aan de andere kant van de brug ligt de Zaanse Schans, aan het begin van de straat het NS station Zaandijk-Zaanse Schans. Dan hoeven we niet meer te vertellen hoeveel mogelijkheden deze vrijstaande woning met gemengde bestemming aan de Guisweg, nabij de kruising met de Lagedijk, biedt!

Dit pand heeft dus een fantastische ligging, het staat al een eeuw vlak naast Molen de Bleeke Dood, een volledig gerestaureerde korenmolen, en grenst daarmee aan de Gortershoek. Dat levert een beschermd dorpsgezicht op. Achter de goed onderhouden gevel openbaart zich een breed scala van mogelijkheden om wonen en werken te combineren. Zaankanters kennen dit pand nog als Drogisterij annex Kapsalon/ Schoonheidssalon Lust, waarbij de benedenverdieping was ingericht voor het werk en de bovenetage gebruikt werd om te wonen. Dat kan geheel naar eigen visie worden herinricht, afhankelijk van het gebruik. De gemengde bestemming biedt ruimte voor verschillende gebruiksdoeleinden waarbij een winkel, passend bij het historische karakter van dit deel van de Zaanstreek, voor de hand zou liggen. De karakteristieke etalage in erkervorm nodigt uit om de aandacht van de vele voorbijgangers te vangen. Ook een Bed & Breakfast behoort tot de mogelijkheden. De stroom toeristen richting de Zaanse Schans en de cultuur-historische bezienswaardigheden in de Gortershoek vormt meer dan genoeg inspiratie om een mooie toekomst voor je te zien!

Het vrijstaande pand ligt naast een stuk gemeentegroen en is daarmee het laatste pand, gezien vanaf het NS station, van de Guisweg. Gebouwd in 1909, in de stijl van de gegoede middenklasse van die tijd. Erkers, raampartijen met glas-in-lood voor de bovenlichten van de winkel en het imposante trapportaal. In de jaren van na-oorlogse opbouw en economische voorspoed werd de tuin grotendeels benut voor een aanbouw, als moderne equivalent van het goedjaarsend. De hiervoor geofferde buitenruimte verplaatste zich naar boven, naar het enorm dakterras. Het uitzicht daarvandaan brengt je zomaar een paar honderd jaar terug in de tijd
De indeling en inrichting gaan niet zo ver terug maar zijn behoorlijk gedateerd. De basis is goed, het onderhoud altijd keurig uitgevoerd maar een restyling naar de moderne woonmaatstaven is wel nodig. De ruimte is nu verdeeld over 7 kamers.

Volledige bewoning is mogelijk. Denk daarbij aan n groot woonhuis of wellicht meerdere appartementen? Zoals gezegd, mogelijkheden genoeg.

Indeling.

Begane grond: winkel van ruim 36 m2 met erkeretalagekasten en middenentree. Aparte entree met toilet, trapportaal en meterkast. Berging met toegang naar buitenruimte met achterom. Voormalige kapsalon in grote open ruimte van ruim 17 strekkende meters diep, met wastafel en opbergruimte. Hierachter een aparte ruimte van ruim 12 m2 met wasmachine aansluiting, hal en achteringang.

Bovenverdieping: trapportaal, overloop, badkamer met douche en toilet. Woonkamer met balken en boog. Keuken met inductie, koel-/vriescombinatie en combimagnetron en toegang tot dakterras. Drie slaapkamers, alle met vaste kasten en n van de slaapkamers biedt toegang tot het dakterras en n van de slaapkamers biedt toegang tot de opbergzolder over de gehele breedte.

Bijzonderheden:
- woon-/ gebruiksoppervlakte 214 m2;
- inhoud 799 m3;
- perceelgrootte 190 m2 eigen grond;
- gemengde bestemming;
- op de route naar de Zaanse Schans, Gortershoek en Haaldersbroek;
- voor het realiseren van genoemde mogelijkheden en de haalbaarheid daarvan verwijzen wij naar gemeente Zaanstad;
- aanvaarding in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-01-2017
Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1909

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart Guisweg 7 1544AG Zaandijk, Oud Zaandijk

naar Guisweg 7 1544AG Zaandijk, Oud Zaandijk
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand