Haardstee 124 1102NH Amsterdam, Hoptille

Bewaar object

Omschrijving

Goed ingedeeld driekamerappartement (81m²) met balkon op het zuidwesten gelegen op de vierde (en tevens hoogste!) etage, er is een lift aanwezig, in het complex Haardstee in stadsdeel Zuidoost.

Wonen in Zuidoost voldoet aan alle eisen die je aan een woonwijk mag stellen: winkels, scholen, crèches, openbaar vervoer én wandel- en fietspaden door groene oases. De Bijlmer is een smeltkroes met een culturele allure die zeker niet onderdoet voor het centrum van Amsterdam. Tussen de Amsterdamse Poort en het Bijlmerpark zijn alle voorzieningen van de stad op loop- en op fietsafstand, zoals het winkelcentrum Amsterdamse Poort, de Pathé bioscoop en AFAS live (voorheen Heineken Music Hall). Uitvalswegen zoals de A1, A2, A9 en A10 zijn in de nabije omgeving van de woning evenals de bus, trein en metro. Met uw eigen vervoer, met de metro via metrostation Bijlmer/Arena of met de trein via het NS Intercitystation Bijlmer/Arena, vanuit deze woning is dat allemaal eenvoudig te doen.

Indeling:
Op de vierde en tevens hoogste etage van dit complex is het appartement gelegen. Bij binnenkomst in het appartement bereikt u via het tochtportaal de hal. Vanuit de hal heeft u toegang tot 2 ruime slaapkamers (resp. circa 15,5 en 14 m² groot), de badkamer, het separaat toilet met fontein en de woonkamer. Vanuit de woonkamer bereikt u de keuken welke is voorzien van een modern keukenblok met diverse inbouwapparatuur, waaronder vaatwasser, oven, koel-/vriescombinatie en kookplaat met afzuigkap. Het balkon, gelegen op het zuidwesten, is te bereiken vanuit de slaapkamer en de woonkamer (via de schuifdeur tussen de woon- en slaapkamer). De badkamer is voorzien van douche, wastafel en wasmachineaansluiting. Op de begane grond heeft u de beschikking over een eigen berging (ca. 4 m²).

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 81,0 m² (NEN 2580 meetrapport aanwezig);
- Bouwjaar 1982;
- Erfpachtcanon afgekocht tot en met 15-10-2031 (zie berekening eeuwigdurend afkopen hieronder);
- Servicekosten: € 174,52 per maand (+ € 95,83 voorschot op stookkosten);
- VvE professioneel beheerd door Eigen Haard;
- Verwarming en warm water middels blokverwarming;
- Oplevering in overleg.

De WOZ-waarde met peildatum 01-01-2014 is niet bekend, daarom is de rekentool ingevuld met de WOZ-waarde met peildatum 01-01-2015. Met die WOZ-waarde geeft de rekentool van de gemeente Amsterdam het volgende bedrag voor eeuwigdurend afkopen van het tijdvlak:
€ 3.081 direct (excl. notariskosten). Dit aanbod geldt voor een overstap in 2018 en 2019. Daarna gelden andere voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-03-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1982

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
81 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Bijlmer Centrum (D,F,H)

Bijlmer Centrum is een wijk in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. De volledige naam van de Bijlmer is Bijlmermeer, naar het water dat nagenoeg op dezelfde plek lag als de Bijlmer nu en in 1626 is drooggelegd. Bijlmer Centrum bestaat uit de buurten Bijlmer D, F en H en ligt ten westen van de Gooiseweg.
Het begin van de Bijlmer: groen en flats
Vroeger werd Bijlmer Centrum gekenmerkt door veel groen en flats van tien verdiepingen hoog die in een zeskantige honingraatstructuur ten opzichte van elkaar waren gebouwd. De bebouwing en het groen waren eind jaren zestig op de plek gekomen van het in 1966 door Amsterdam geannexeerde Weesperkarspel. De eerste woningen, in de H-buurt konden in 1968 worden betrokken.
Van hoogbouw naar laagbouw
In de jaren negentig is een grootschalige vernieuwing in gang gezet, waarbij een groot deel van de hoogbouw werd gesloopt en vervangen door laagbouw; er kwamen kleinschalige woningen, veelal in de koopsector. De flats die er nog wel zijn, werden gerenoveerd. Begin deze eeuw is er ook op sociaal-cultureel gebied veel veranderd. Het Klaverblad, een nieuw school- en woongebouw, werd in 2012 opgeleverd. Het Omegagebouw is een creatieve broedplaats voor kunstenaars. Aan de Daalwijkdreef ligt de Spinozacampus met 700 studentenunits. Op initiatief van een groep buurtbewoners is de moestuin Groene Vingers opgericht. En de oude parkeergarage Develstein is omgebouwd tot de grootste foodcourt van Amsterdam: World of Food, een overdekte markthal waar ondernemers uit Zuidoost internationale streetfoodgerechten aanbieden. Het doel van de vernieuwing was de bevolkingssamenstelling diverser te maken en zo een prettiger leefklimaat te realiseren. Hiertoe is ook in 2000 winkelcentrum Amsterdamse Poort in Bijlmer Centrum gerenoveerd en zijn in 2009 het nieuwe Bijlmersportcentrum en het Bijlmer Parktheater opgeleverd. De laatste twee liggen in het Nelson Mandelapark.

Kaart Haardstee 124 1102NH Amsterdam, Hoptille

naar Haardstee 124 1102NH Amsterdam, Hoptille
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand