Haarlemmer Houttuinen 27 E 1013GL Amsterdam, Haarlemmerbuurt Oost

Vraagprijs € 300.000 

Bewaar object

Omschrijving

Dit is wel een heel UNIEKE kans! Veel centraler wonen dan in dit gezellige, instapklare 2-kamer appartement op de 4e en tevens bovenste verdieping (kapverdieping), met super zonnig balkon op het zuidwesten in Amsterdam Centrum, is haast niet mogelijk. De Haarlemmer Houttuinen loopt parallel aan de hippe Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk. De talloze leuke en gekke winkels, de gezellige restaurants, café's en koffiebars, de zaterdagse boerenmarkt op de Noordermarkt, het flaneren langs de grachten of in de Jordaan, het pakken van een film of concert op zaterdag, ze geven allemaal dat heerlijke Amsterdamse gevoel en hier woon je er middenin! Binnen 5 minuten lopen ligt Amsterdam Centraal Station met een rechtstreekse verbinding met de rest van Nederland en Schiphol.
Het appartementengebouw is in 1988 gebouwd en heeft een leuke binnentuin en aan de voorzijde een gezellig plein. Het uitzicht op fraaie historische gevels, de Posthoornkerk en Noorderkerk maken het plaatje compleet.

INDELING:
Via de trap is de 4e verdieping te bereiken. Entree, hal met directe doorloop naar de woonkamer aan de voorzijde. De woonkamer geeft door de mooie hoogte en schuine wanden het gevoel van wonen in een loft! De fraaie gietvloer met vloerverwarming versterkt dit effect. Aan de achterzijde ligt de gezellige, stoere woon-/eetkeuken met spoeleiland, betonnen aanrechtblad en massief houten deurtjes. Het Boretti 6-pits fornuis met oven en afzuigschouw, ingebouwde vaatwasser en wasmachine completeren het geheel. Een gezellige tafel kunt je hier uitstekend plaatsen. De schuifpui leidt naar het ruime balkon en ook in de keuken ligt de fraaie gietvloer met vloerverwarming. Tussen de woonkamer en woon-/eetkeuken ligt een alkoof, thans in gebruik als inloopkast, maar met mogelijkheid om een soort bedstede te realiseren. De badkamer beschikt over een karakteristieke granito vloer, inloopdouche en wastafel. Separaat het toilet met fontein.
Op de begane grond ligt een individuele berging.

VERENIGING VAN EIGENAREN:
Vereniging van Eigenaars is actief, er wordt jaarlijks vergaderd en er is een Meerjarenonderhoudsplan.
De servicekosten bedragen thans € 140,00 per maand, maar de verwachting is dat deze na de aanstaande Algemene Ledenvergadering worden verlaagd.

EIGENDOMSSITUATIE:
Het betreft een voortdurend recht van erfpacht, eigendom van de gemeente Amsterdam. De Algemene Bepalingen 2000 zijn van toepassing.
De jaarlijkse canon is afgekocht en bij vooruitbetaling voldaan tot en met 31 december 2039.
De kosten voor het eeuwigdurend afkopen van de erfpacht zijn bijzonder gunstig voor deze locatie en bedragen een kleine € 30.000,00.

RECENT UITGEVOERDE WERKZAAMHEDEN:
In 2014 zijn de slaapkamer en keuken samengetrokken tot de huidige woon-/eetkeuken. De keuken is toen nieuw geplaatst en door het hele appartement (behalve badkamer) is een fraaie gietvloer met vloerverwarming gerealiseerd. Ook is de meterkast vervangen.
Eind 2017 is de CV-ketel vervangen door een HR ketel en zijn de rookgasafvoeren door de VvE aangepast.

BIJZONDERHEDEN:
• Woonoppervlak: circa 57 m² (gemeten conform NEN2580).
• Gebouw gebonden buitenruimte (balkon): circa 8 m².
• Externe bergruimte: circa 4 m².
• Inhoud: circa 161 m³.
• Bouwjaar: 1988.
• Het balkon is gesitueerd op het zuidwesten.
• Isolatie: voorzien van dubbel glas.
• Verwarming en warm water middels een HR combi ketel, bouwjaar 2017.
• Energielabel: C.
• Parkeren middels vergunningensysteem en betaald parkeren, voor wachttijden en kosten kunt u vinden op de website van de gemeente.
• Notaris: naar keuze koper, mits koopakte conform Model Ring bij notaris in Groot Amsterdam.
• Er is pas een overeenkomst indien zowel koper als verkoper een schriftelijke koopovereenkomst hebben ondertekend bij de notaris.
• Verkoper behoudt zich, bij interesse van meerdere partijen, het recht van gunning voor.

Aanvaarding: in overleg.


Interesse in dit huis?
Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor úw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.

Alle verkoopinformatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld.
Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste verkregen (mondelinge) informatie, onvolledigheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan en wijzen de koper nadrukkelijk op zijn wettelijke onderzoeksplicht.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1988

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
57 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Kaart Haarlemmer Houttuinen 27 E 1013GL Amsterdam, Haarlemmerbuurt Oost

naar Haarlemmer Houttuinen 27 E 1013GL Amsterdam, Haarlemmerbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand