Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Hamontstraat 119 1066LE AMSTERDAM, Nieuw Sloten Noordoost

Vraagprijs € 500.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

LEEFRUIMTE! Een zeer lichte en ruimtelijke patiowoning met een woonoppervlakte van 154mē. De woning beschikt naast een patio van 12 m2 en over een dakterras van 34 m2. Kortom een woonhuis met veel ruimte in de gewilde woonwijk Nieuw-Sloten. In de directe nabijheid bevinden zich scholen, kinderdagverblijven, twee winkelcentra, openbaar vervoer, de snelwegen, Schiphol etc etc.

HET WOONHUIS MET DE RUIMTE DIE U ZOEKT OP DE LOCATIE DIE U WILT!

Indeling: (zie ook de plattegrond)

Begane grond: entree geeft toegang tot alle ruimten, tochtportaal en toilet (v.v. fonteintje) en de trap naar boven.
De woonkamer met zijn beschutte patio. Er is een open keuken voorzien van inbouwapparatuur en tevens is er nog een bijkeuken met meterkast.

Eerste verdieping: een overloop en 3 slaapkamers en de fraai afgewerkte badkamer met ligbad/aparte douche/wasmeubel en een inloopkast.

Tweede verdieping: de masterbedroom met een kleine vaste kastenwand. De huidige eigenaar heeft 2 openslaande ramen laten plaatsen voor extra veel lichtinval en waardoor dit echt, de master bedroom genoemd mag worden.

Derde verdieping: een overloop met de opstelling van de wasmachine en droger en ook de cv-ketel. De overloop geeft toegang tot het hoog gelegen dakterras met een fraai uitzicht over de wijk, vanzelfsprekend is dit een zonnig terras. Doordat er een gemetselde borstwering van circa 1,20cm is heeft u hier voldoende privacy.

Omgeving

De ligging van deze woning is centraal:
Op korte afstand bevinden zich de Sloterplas en Sloterpark, het Nieuwe Meer. Ook heeft de woning een goede aansluiting op de snelwegen (A4, A5, A9, A10).
Een halte van tramlijn 2 ligt binnen loopafstand en brengt u in no-time in het centrum van Amsterdam.
Ook het Vondelpark en het Amsterdamse Bos zijn binnen 20 minuten met de fiets bereikbaar.
Deze woning is gelegen in een rustige, groene straat en kindvriendelijke buurt.


Wat u ook wilt weten:

*Winkelcentrum op 50 meter afstand voor de dagelijkse boodschappen.
*Overloop is voorzien van Portugese tegels.
*Keuken is voorzien van close-in boiler voor direct warm water.
*Vloerverwarming in zowel huiskamer als de badkamer.
*Gratis parkeren in de straat.
*Erfpacht van de gemeente Amsterdam afgekocht tot 1 September 2040
*Moderne badkamer voorzien van alle gemakken met extra een close-in boiler voor de wastafel.
*De tafel op het dakterras blijft achter.
*Glasvezelinternet
*Oplevering bij voorkeur eind Januari 2019

Overige info
Woonoppervlakte 154 mē
Inpandige bergruimte 16 mē
Patio 12 mē
Dakterras 34 mē

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-06-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991-2000

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
154 m²
Externe bergruimte
99.999 m²
Perceeloppervlakte
77 m²
Inhoud
462 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Hamontstraat 119 1066LE AMSTERDAM, Nieuw Sloten Noordoost

naar Hamontstraat 119 1066LE AMSTERDAM, Nieuw Sloten Noordoost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand