Hectorstraat 30 - hs 1076PS Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Vraagprijs € 475.000 

Bewaar object

Omschrijving

Omschrijving
Charmante benedenwoning met heerlijke tuin van ruim 70m2 op het zonnige westen. De woning is in 2003 verbouwd waarbij een ruime woonkeuken aan de tuinzijde is gecreëerd. Binnen de vve is het toegestaan om een aanbouw van 2,5 meter aan te bouwen. Aan de om de hoek gelegen stadionkade is het mogelijk om een bootje af te meren.

Indeling:
eigen entree/hal, woonkamer aan de voorzijde met en suite deuren naar de slaapkamer aan de achterzijde, woonkeuken aan de achterzijde (voorheen keuken en tweede slaapkamer), badkamer met ruime douche en toilet, berging onder de trap met wasmachine aansluiting. Tuin op het westen met houten schuur van ruim 4m2.

Omgeving:
Het appartement ligt in Amsterdam Oud-Zuid in het voormalige Olympisch dorp uit 1928. Om de hoek van winkels en het openbaar vervoer van de Stadionweg (onder andere Marqt, Bagel Nash, dé franse bakker La Fournil en diverse lekkere (afhaal)restaurants), het plantsoentje bij het VanTuyll van Serooskerkenplein, het Olympiaplein. Ook de winkels en horeca van de Cornelis Schuytstraat en Beethovenstraat liggen op steenworp afstand.
Openbaar vervoer via tram, bus en station Zuid WTC. De Ring A-10 is binnen vijf autominuten bereikbaar.

Erfpacht:
De woning is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. Het tijdvak loopt van 1 april 1930 t/m 16 februari 2055. De Algemene Bepalingen voor voortdurend erfpacht 2000 zijn van toepassing.
De huidige jaarlijkse canon bedraagt €. 620,43 per jaar en is fiscaal aftrekbaar. Het is ook mogelijk om de erfpacht eeuwigdurend af te kopen voor een bedrag van €.???? 37.768,-

Bijzonderheden:
Actieve en professioneel beheerde VvE
Servicekosten € 65,31 per maand
63/2383e aandeel
stand reservefonds per 31/12/2016 euro 120.000,-
Oplevering in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
61 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Hectorstraat 30 - hs 1076PS Amsterdam, Van Tuyllbuurt

naar Hectorstraat 30 - hs 1076PS Amsterdam, Van Tuyllbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand