Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Heemstedestraat 12 II 1058NM Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Lichte 3 kamerbovenwoning van ca. 56m met woonkeuken en balkon nabij het Hoofddorpplein in Amsterdam Zuid. De woning is voorzien van isolerende beglazing en gelegen op eigen grond.

Hoofddorppleinbuurt

De woning is gelegen in een gewilde woonomgeving. Op loopafstand van diverse winkels, supermarkten en horecagelegenheden aan het Hoofddorpplein, Zeilstraat en Amstelveenseweg. In de directe omgeving zijn er verschillende recreatiegebieden te vinden: het Vondelpark, het Nieuwe Meer, het Amsterdamse Bos en het Rembrandtpark. Ook zijn er diverse sportvoorzieningen in de buurt gelegen zoals sportschool Basic Fit (aan het einde van de straat), Sportpark De Schinkel, voetbalclub AVV Swift en hockeyclubs Amsterdam, Hurley en Pinok (Amsterdamse Bos).

Bereikbaarheid

Het openbaar vervoer is ruimschoots aanwezig: NS stations Amsterdam Zuid en Lelylaan, tramlijnen 1, 2 en 17, de metro en diverse buslijnen zijn dichtbij gelegen. Met eigen vervoer is de Ringweg A10 om de hoek, waardoor b.v. Schiphol binnen 10 minuten te bereiken is.

Indeling

Begane grond: Gemeenschappelijke entree met originele tegels.

2e etage: Entree, toegang tot de vertrekken. Aan de voorzijde is de ruime woonkamer gelegen, waarbij de zijkamer thans in gebruik is als slaapkamer. De voorgevel is uitgevoerd in isolerende beglazing in kunststofkozijnen. De woonkamer (excl. zijkamer) heeft een oppervlakte van ca. 17m. De zijkamer heeft een afmeting van ca. 8,5m

Aan de achterzijde bevindt zich de prettige woonkeuken van ca. 14m, door de prettige oppervlakte is deze ideaal om met vrienden of familie gezellig te borrelen of te dineren.
Vanwege de aanwezigheid van 2 deurkozijnen in de keuken is de ruimte zeer licht en tevens biedt dit de toegang te het balkon. Naast de woonkeuken is de slaapkamer (4.00m x 2.18m) gelegen.

De badkamer is uitgevoerd met een douchecabine, zwevend toilet en een wastafel.

De Vereniging van Eigenaren heeft besloten dat eventueel een vergunningsplichtige verdieping van het balkon mag plaatsvinden.

Kerngegevens woning

Oppervlakte: 56 m
Aantal kamers: 3, waarvan 2 slaapkamers
Buitenruimte: 6 m
Energielabel: Definitief Label D
Isolatie: Isolerende beglazing aanwezig
Bouwjaar: 1928
Verwarming: C.V. installatie

Kadastrale gegevens
Gemeente: Sloten
Sectie + nummer: O 3041 A5
Eigen grond, dus gn erfpacht

VVE
Aantal leden: 4
Eigen beheer
Aandeel: 55/302e
Servicekosten: 48,-- per maand ( per 2018)
Reserve Groot onderhoud per 31 december 2017 9216,92
Kamer van Koophandel nummer: 51511797
MJOP aanwezig tot 2026

Overig

Ouderdomsclausule is van toepassing
Notaris : ring Amsterdam
Oplevering in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-02-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van Plan West, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Heemstedestraat 12 II 1058NM Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

naar Heemstedestraat 12 II 1058NM Amsterdam, Westlandgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand