Heinzestraat 23 1 1071SL Amsterdam, Banpleinbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Prachtig, karakteristiek en sfeervol 3-kamer bovenhuis (ca. 94 m) met een royale zolderstudio (23,10 m) en een groot zonnig dakterras van ca. 21,40 m op het zuiden, gelegen op een geliefde locatie in Amsterdam Zuid in de rustige Heinzestraat. Deze straat kenmerkt zich door de mooie Amsterdamse School stijl en architectuur van Piet Kramer. De ligging is perfect, zowel de Cornelis Schuytstraat als de Jacob Obrechtstraat zijn om de hoek, deze beide winkelstraten staan bekend om de vele boetiekjes, traiteurs en speciaalzaken. Het Vondelpark, Het Museumplein, de P.C. Hooftstraat en de Van Baerlestraat met een scala aan restaurants zijn om de hoek gelegen.

Indeling:

De woning is gelegen op de eerste en derde verdieping en kent de volgende indeling;

Eerste verdieping;
Gezamenlijke entree op de begane grond naar de eerste verdieping; Binnenkomst in de hal met garderobe en toilet. Vanuit de hal bereikt u de grote woonkamer en suite. Hier is aan de achterzijde een gezellig zitgedeelte met dubbele openslaande deuren die toegang geven tot het balkon gelegen op het zuiden . Aan de voorzijde ligt de royale eetkamer. De dichte nette keuken is gelegen aan de voorzijde en beschikt over diverse inbouwapparatuur. Naast de keuken is de handige bijkeuken gelegen, waar zich de wasmachine en droger bevinden en die genoeg ruimte biedt voor opslag en een extra koelkast/vriezer. De grote slaapkamer bevindt zich aan de rustige tuinzijde. De tweede slaapkamer is ernaast gelegen. Het gehele appartement is voorzien van een stijlvolle houten vloer en begin dit jaar is de woning geschilderd. Op de derde verdieping is een zelfstandige studio gerealiseerd, die beschikt over een toilet en douche. Het ruime dakterras van 25 m2 is gelegen op het zonnige zuiden.

Vereniging van Eigenaren;
- De vereniging van eigenaren Heinzestraat 23 bestaat uit 3 leden en wordt professioneel beheerd door Boersma Vastgoed Beheer.
- De servicekosten bedragen thans circa 199,- per maand.
- Het betreft een actieve en gezonde vereniging van eigenaren met in boekjaar 2016 circa 9.000,- in kas.
- Recentelijk is het trappenhuis geschilderd, zijn de kozijnen grenzend aan de dakterrassen onderhouden en staat het vernieuwen van het dak op de agenda.

Kenmerken;
- Lichtbruine bakstenen woning van twee traveen breed op een zwart gepleisterde bakstenen basement bestaande uit drie bouwlagen onder een plat dak met terracotta muizetand als daklijst.
- Houten kozijnen voorzien van enkel glas.
- CV ketel met bouwjaar 1997.

Erfpacht
De woning is gelegen op erfpachtgrond van de Gemeente Amsterdam.
De Algemene Bepalingen van 2000 zijn van toepassing.
Het huidige tijdvak loopt van 1 april 1996 tot en met 31 maart 2046.
De canon bedraagt 1.003,65 per jaar en wordt jaarlijks gendexeerd. De eerst volgende indexering zal op 31 maart 2018 plaatsvinden, de nieuwe canon zal dan 1.004,65 bedragen.

Bijzonderheden;
- Conform de NEN2580 meting bedraagt het totale oppervlakte 117 m en het dakterras 21,4 m.
- De woning met een oppervlakte van 94 m is volledig gelegen op de eerste verdieping, alle vertrekken bevinden zich op 1 woonlaag. Hiernaast is nog een zelfstandige studio aanwezig op de derde verdieping van 23,10 m, met de beschikking over een douche, toilet en een eigen boiler.
- Bouwjaar 1922 conform BAG viewer.
- Het betreft een Rijksmonument.
- Het pand waarin deze bovenwoning is gelegen maakt deel uit van een woningblok dat van architectuurhistorisch belang is als representatief voorbeeld van een hechte gevelcompositie en een expressieve detaillering in de stijl van de Amsterdamse School. Tevens is dit blok van belang geweest in het oeuvre van architect P.L. Kramer.
- Kadastrale gegevens; Gemeente Amsterdam, sectie Z, nummer 3513 index 2
- De bestemming van de studio op de derde verdieping is officieel berging.
- De oplevering zal plaatsvinden in overleg.
- Perfecte ligging in Amsterdam Zuid met vele winkelstraten om de hoek, het Vondelpark voor ontspanning, het Museumplein voor vermaak en diverse scholen in de buurt.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1922

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
117 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Museumkwartier

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan n miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Kaart Heinzestraat 23 1 1071SL Amsterdam, Banpleinbuurt

naar Heinzestraat 23 1 1071SL Amsterdam, Banpleinbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand