Hembrugstraat 7 II 1013WV Amsterdam, Spaarndammerbuurt Midden

Vraagprijs € 275.000 

Bewaar object

Omschrijving

Sfeervol en goed ingedeeld appartement van 46m2 gelegen in de hippe Spaarndammerbuurt, met leuke restaurantjes en winkeltjes, op loopafstand van het Westerpark en het centrum.

Het appartement is onderdeel van de bouw 'Amsterdamse School' en is gelegen op de tweede etage. De woning heeft de woonkamer aan de achterzijde, een nette keuken, een keurige badkamer en een ruime slaapkamer aan de voorzijde. Tevens is de woning voorzien van dubbele beglazing aan de voorzijde.

Indeling:
Entree op de tweede etage. U komt binnen in de zonnige en gezellige woonkamer met eetgedeelte waar u met een groot aantal vrienden heerlijk kunt dineren. Wat gelijk opvalt is een prettig lichtinval door de grote raampartij. Middels de drie openslaande deuren, grenzend aan de woonkamer bereikt u het balkon, gelegen op het Zuid-Oosten, uitkijkend op de groene binnentuin. De binnentuin is toegankelijk voor de appartementen rondom. De moderne keuken is voorzien van verschillende inbouwapparatuur, een 4 pits gasfornuis en handige opbergruimtes.

Het balkon wordt in het voorjaar van 2018 compleet gerenoveerd, zodat u aankomende zomer heerlijk kunt genieten van de zon op uw nieuwe balkon.

De riante slaapkamer vindt u aan de voorzijde, voorheen was dit een studio-appartement, er is een wand geplaatst waardoor er een twee kamer-appartement is ontstaan.

De goed onderhouden badkamer is voorzien van een douche cabine, een wastafelmeubel en een toilet.

Omgeving:
Leuke buurt vlakbij het Westerpark. Het Westerpark is het leukste park van Amsterdam met een grote diversiteit aan gezellige horeca en een groot aanbod van festiviteiten! Je woont hier vlakbij de Jordaan en bij het Centraal Station. Het Haarlemmerplein en de trendy Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk zijn op loopafstand.
De Hembrugstraat ligt in de Spaarndammerbuurt, deze gezellige volksbuurt is de afgelopen jaren zeer sterk veranderd in een buurt met een leuke mix aan mensen en winkels. In de Spaarndammerstraat is een grote diversiteit aan winkels, restaurants en café's te vinden zoals restaurant Freud, Bar Mick, De Walvis, DopHert en Bocconi Sani. Op steenworp afstand ligt het Westerpark haar groen en diverse culturele activiteiten. Begin februari 2018 is de Tasmanstraat ondertunneld waardoor het autoverkeer grotendeels is verdwenen. Op de tunnel wordt het Houthaven park aangelegd, de groene toegang tot de Houthavens.

Diverse openbaar vervoer mogelijkheden zijn in de directe omgeving zoals tram 3 richting Oud-West, de Pijp en Amsterdam Oost en bus 48, 22, 748 richting Centraal Station of Station Sloterdijk. Door de Spaarndammerdijk is de ringweg A-10 goed te bereiken met de auto.

Vereniging van Eigenaren:
De VvE bestaat uit 8 appartementsrechten, 6 appartementen, één kantoor en één winkel. De VvE is actief en wordt in eigen beheer uitgevoerd. Er is een meerjarenonderhoudsplan opgesteld, de maandelijkse bijdrage is €75,-. Alle balkons worden aankomend voorjaar gerenoveerd, dit is tevens al begroot met de huidige VvE.

De eigenaar vertelt:
Waar je ook zin in hebt, de Spaarndammerbuurt is van alle gemakken voorzien!

Vanaf de voordeur ben je binnen 1 min in de Spaarndammerstraat. Daar vind je meteen de onlangs vernieuwde Albert Heijn, waar je de dagelijkse boodschappen kunt kopen. Als wij geen zin hebben om ons ontbijt zelf te maken, lopen wij met 2 min naar de ‘Bagels and Beans’ voor een gezonde smoothie en een lekkere bagel.

In de middag loop je door de authentieke straatjes welke zijn gebouwd in de stijl ‘Amsterdamse School’, via Museum ’t Schip en de Natuurspeeltuin het Woeste Westen, naar het Westerpark. Het Westerpark is voor ons de grote buitentuin die voorzien is van mooie looppaden, bankjes, speel- en sporttoestellen, winkels/bedrijven en restaurants. In de lente en in de zomer worden er tevens festivals gehouden in het park. Het jaarlijkse festival ‘Rollende Keukens’ (foodfestival) en de Speelhal ‘TonTon Club West’ zijn aanraders!

Om de avond goed af te sluiten is op nog geen 5 min lopen in de Spaarndammerstraat, het Café Walvis. Dit gezellige café is ideaal om een borreltje te doen, een lekkere burger te eten of gezellig voetbal te kijken. Na de borrel steek je de Spaarndammerstraat over en eet je een pizza bij ‘De Pizzabakkers’. Mocht je wat luxer willen eten: sinds februari 2018 is restaurant ‘BAUT’ ook geopend in de straat.

Met de bouw van de nieuwe wijk Houthavens zal de Spaarndammerbuurt zich alleen maar verder ontwikkelen. Zo zorgt de Spaarndammertunnel er al voor dat er minder doorgaand verkeer richting A’dam CS door de buurt rijdt en zullen de buurten Houthavens en Spaarndammerbuurt met de komst van het Spaarndammerpark verbonden worden.

Erfpacht:
Woning ligt op erfpacht grond, jaarlijkse canon bedraagt thans €693,68. Huidig tijdsvak loopt tot 16-10-2048. Algemene bepalingen 2000 zijn van toepassing.

Bijzonderheden:
- 46m2 gebruiksoppervlakte; (NEN gemeten)
- Gemoedelijke buurt;
- Netjes onderhouden appartement;
- Balkon op het Zuid-Oosten;
- Dubbel glas aan de voorzijde;
- Uitzicht op de binnentuin;
- Gemeentelijke erfpachtgrond, jaarlijkse canon €693,68. Huidig tijdsvak loopt tot 16-10-2048.
- Balkon wordt aankomend voorjaar compleet gerenoveerd;
- Oplevering in overleg;
- Notaris: keuze aan koper echter in Amsterdam;
- Er is pas een overeenkomst als de koopakte is getekend;

"Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden."
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-04-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
46 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet – er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Kaart Hembrugstraat 7 II 1013WV Amsterdam, Spaarndammerbuurt Midden

naar Hembrugstraat 7 II 1013WV Amsterdam, Spaarndammerbuurt Midden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand