Hemonylaan 21 I 1074BJ Amsterdam, Hemonybuurt

Huurprijs € 2.500 per maand

Bewaar object

Omschrijving

What a great place this is! Really everything you wish for, such as a brand new kitchen, two bedrooms, wooden floors, partly renovated, sunny balcony, beautiful high ceilings and lots of daylight entrance. This UNFURNISHED apartment is located in the middle of the Pijp area one of the most popular neighbourhoods Amsterdam has got.

Divided over two floors with the living floor on the first floor together with the kitchen, bedrooms and bathroom on the third/top floor.

Layout: Communal entrance, stairs to first floor, entrance, hallway, bright open living with high ceilings (3.66 m), access to the front balcony facing West, semi- open living kitchen with: combi oven/microwave, induction stove, dishwasher, fridge and lots of storage space, stairs to top floor, hallway with storage space, very spacious master bedroom with access to the laundry area with washing machine, second bedroom, bathroom in the middle with bath, toilet and sink

Perfect for a couple, single or 2 colleagues who want to share an apartment.

Close to the Albert Cuyp market, lots of shops/restaurants/bars and around the corner of the Sarphatipark.

Special features:
- high ceilings (almost 4 meters!)
- bright
- wooden floors
- balcony facing West
- 2 bedrooms
- € 2.500,- excl
- 110 m2 of living space (not measured according NEN2580 guidelines)
- unfurnished
- Available per the first of May 2018, for minimum 12 months
- next to Sarphatipark
- sharing with 2 possible
- no pets/no smoking
- utility costs on top of € 250,-

Great apartment!

The Pijp area is a lively area with a lot of nice restaurants and nightlife. During daytime you will enjoy the every day (except for Sundays of course) Albert Cuypmarket and of course the quietness and sun in the Sarphatipark. Public transport within walking distance.

This property is offered by a certified MVA broker
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1884

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
110 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Hemonylaan 21 I 1074BJ Amsterdam, Hemonybuurt

naar Hemonylaan 21 I 1074BJ Amsterdam, Hemonybuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand